שתף קטע נבחר

גם המשקיעים בישראל חשופים לקריסת CIT

בארבע סדרות של מוצרים פיננסים, סלי איגרות חוב קונצרניות בחו"ל, של בית ההשקעות מיטב, יש חשיפה של כ-1.1 מיליון דולר לבנק האמריקני שקרס

CIT, הנחשב למלווה הגדול ביותר בארצות הברית לעסקים בינוניים וקטנים, פנה השבוע לבית משפט בניו יורק בבקשה להגנה מפני נושיו. זווית ישראלית לקריסה אפשר למצוא בתעודות פיקס, סלי איגרות חוב קונצרניות בחו"ל של בית ההשקעות מיטב.  

 

ארבע סדרות של פיקס השקיעו כ־1.1 מיליון דולר ב־CIT. בהתאם למדיניות של פיקס, החשיפה של תעודה לחברה מסוימת אינה אמורה לעלות על 2.5% מהיקף הנכסים, ואכן בכל המקרים החשיפה ל־CIT (ביחס לקרן המקורית) נעה בטווח של 1.5%-2.3% מהנכסים. אלא שמהדיווח של פיקס אתמול עולה כי באחת הסדרות (אג"ח א') החשיפה גבוהה ועומדת על 8.5% מהנכסים.

  

הסיבה לחשיפה הגבוהה לכאורה נובעת מכך ש-79% מהיקף הסדרה כבר חזרו למשקיעים. היקף הפגיעה בקרן המקורית עומד על 1.8%, ומכיוון שלמשקיעים נותר לקבל בחזרה רק 21% מהקרן, היקף הפגיעה של האג"ח הספציפית על היתרה גבוה יותר. המשבר הכלכלי הביא להפחתות נוספות בפיקס בגין השקעות בליהמן ברדרס וושינגטון מיוצ'ואל. 

 

חיים אבן זהב, מנכ"ל אלפא אסטרטגיות ודירקטור בפיקס, אמר ל"כלכליסט" כי "הפיזור הגדול של פיקס וההתחייבות לא להיות ביותר מ־2.5% חשיפה לתאגיד בודד הוכיחו את עצמם פעם נוספת, וגם כשחברת ענק כמו CIT פשטה את הרגל, כלל הנזק לציבור הישראלי המשקיע בפיקס אינו עולה על מאות אלפי דולרים בודדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים