שתף קטע נבחר

ברונפמן על הדחת זהר: "הגעתי לארץ לטפל בכך"

בעל השליטה בבנק דיסקונט, שנפגש היום עם המפקח על הבנקים ועם החשב הכללי כדי לדון בפרשת פיטוריו של יו"ר הבנק, שלמה זהר, אמר בתום הפגישות כי הוא משוכנע "שהנושא יבוא לכדי פתרון בהקדם"

"באתי לישראל כדי לטפל בנושא ולהביא לכדי פתרון ראוי לשביעות רצונם של כל הצדדים המעורבים והכל בפתיחות ויישום מלא של כללי ממשל תאגידי תקין". כך אמר היום (ג') מתיו ברונפמן השוהה בתל אביב, בהתייחס לסערה שפרצה סביב פיטוריו של שלמה זהר. 

  

 

בתחילת החודש הודיעו בעלי השליטה בדיסקונט, קבוצת ברונפמן-שראן, ליו"ר הבנק, שלמה זהר, כי עליו להתפטר באופן מיידי מתפקידו. זהר מכהן בתפקידו מ-2006, המועד שבו עברה השליטה בבנק מהמדינה לקבוצת ברונפמן-שראן. ההודעה על סיום תפקידו של זהר הפתיעה מאוד את בכירי הבנק.

 

זהר סירב להתפטר ביוזמתו ודבק בגרסתו ולפיה יש לו חוזה עד פברואר 2011. לפי חוק החברות, כל זמן שאינו מתפטר מיוזמתו או מודח על ידי הדירקטוריון, באישור האסיפה הכללית, זהר יישאר בתפקיד יו"ר דיסקונט.

 

 

במהלך היום נפגש ברונפמן עם עם המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו ועם החשב הכללי, שוקי אורן ואנשי הצוות שלהם. "הפגישות היו פרודקטיביות", אמר ברונפמן בתום הפגישות. "אני מודה להם מקרב לב על הזמן שהקדישו לנו, ומשוכנע שהנושא יבוא לכדי פיתרון בהקדם".

 

חזקיהו דרש שההדחה תיעשה לפי הכללים

ברונפמן יידע את הפיקוח על הבנקים על כוונתו לדרוש משלמה זהר לפרוש מכהונתו מראש. עם זאת, חזקיהו דרש שהדבר ייעשה לפי כל הכללים המחייבים בנק בישראל כאשר מחליפים יו"ר או מנכ"ל, אך בנק דיסקונט לא נהג כך. חזקיהו דרש שהחלפת זהר תיעשה בהתאם לכללים – כינוס דירקטוריון הבנק, מסירת הודעה מדויקת אודות ההחלטה, מועד סיום הכהונה והסיבות להקדמת סיום הכהונה ממועד סיום החוזה. 

 

במאי השנה נפגשו בעלי השליטה בבנק עם המפקח על הבנקים ודנו בהגדלת הלימות ההון של הבנק. "השקעתה של משפחת ברונפמן בבנק דיסקונט היא השקעה אסטרטגית לטווח ארוך והמשפחה תמשיך לתמוך בבנק", אמרו בעלי השליטה באותה הפגישה לחזקיהו. גם היום שב והדגיש ברונפמן את מחויבותו לבנק דיסקונט. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מתיו ברונפמן
צילום: רויטרס
מומלצים