שתף קטע נבחר

ציפי פינס תביים במדיטק

הפתעות ברפרטואר החדש: שורה של במאים שמשתפים פעולה לראשונה עם התיאטרון בחולון. מלבד מנכ"לית בית ליסין, יביימו גם היוצר הצעיר מאור זגורי והשחקנית טטיאנה קנליס אולייר

תיאטרון המדיטק בחולון מציג בעונה הקרובה רשימה מסקרנת של במאים, בהם מנכ"לית תיאטרון בית ליסין, ציפי פינס. פינס תביים את ההפקה שתפתח את העונה, "המלאך", המבוססת על סיפור מאת אפרים סידון על ידידות בין מלאכים בעולם של בני אדם.

 

מדובר בשיתוף פעולה ראשון בין שני התיאטרונים, שנרקם בעקבות המסגרת החדשה של בית ליסין שמכוונת לקהל של ילדים ובני נוער. ההצגה עתידה לעלות על במת המדיטק בסוף חודש ינואר בהשתתפות שחקנים מקבוצת הצעירים של בית ליסין.


פינס. חוזרת לאהבה הראשונה (צילום: איתן טל)

 

"אני חוזרת לשתי אהבות גדולות שלי: הצגות ילדים ואפרים סידון", אומרת פינס, מי שביימה בעבר את "מעלה קרחות" של סידון, אחת ההפקות המצליחות ביותר בעולם תיאטרון הילדים והנוער הישראלי בכל הזמנים. "ההזדמנות הראשונה בתיאטרון ניתנה לי על ידי אורנה פורת בתיאטרון לילדים ולנוער", מוסיפה פינס, "שם נפתחה הדלת וגיליתי עולם קסום. אני בתיאטרון בגלל 'הציפור הכחולה', שהיתה ההצגה הראשונה שראיתי בחיי ולעולם לא אשכח את החוויה.

אני מאוד מאמינה בתום, בצבעוניות ובקשר הייחודי שמתקיים בין התיאטרון לקהל הילדים".

 

בכל הנוגע לשיתוף הפעולה עם המדיטק אומרת פינס: "יש לי דיאלוג מצוין עם משה קפטן ואלון ספן, וחשבתי שנכון יהיה להעלות את ההצגה כשיתוף פעולה. אני משוכנעת שזו רק תחילתה של דרך".

  

בהמשך יציג התיאטרון את "מי מכיר את תנינה", הצגה על פי ספריה של נורית זרחי, שבמרכזה מכשפה-קוסמת והחתול שלה, קורקבן. את סיפוריה של זרחי עיבדה למחזה נעה לב, שתביים את ההצגה. על פי מיטב המסורת של המדיטק יעלו, גם העונה, מספר הפקות מוזיקליות. הראשונה תהיה "פרה פרה", מחזמר מקורי שכתבה שירלי יובל-יאיר ויביים מאור זגורי. מדובר בקופרודוקציה עם בית הספר הגבוה לאמנויות הבמה "בית צבי" העוסקת בפרה אמיצה ומיוחדת שיש לה מוּ משלה וחלום ילדות שהיא נחושה להגשים נגד כל הסיכויים. זגורי, שנחשב להבטחה בתחום הבימוי, מביים לראשונה במדיטק.

 

גם טטיאנה קנליס-אולייר, שחקנית תיאטרון הבימה, מצטרפת השנה לראשונה לשורות תיאטרון המדיטק כבמאית, במסגרת שיתוף פעולה עם סמינר הקיבוצים. מדובר בהפקה "הנער מסביליה", המבוססת על ספרה של דורית אורגד. את הספר, שבמרכזו נער מתבגר ממשפחה של אנוסים בספרד של המאה ה-17, עיבד למחזה חיים אידיסיס.

 

"הרעיון היה להרחיב את קאדר היוצרים שעוסקים בתיאטרון לילדים, וגם לפתוח דלת במקביל ליוצרים צעירים, כמו מאור זגורי שקיבל בינתיים במה בעיקר בהפקות שוליים", אומר משה קפטן, מנהלו האמנותי של המדיטק. לדבריו, "אצלנו הוא הוזמן להיפגש עם חומר שונה, שמשלב גם מוזיקה וגם מה שנקרא Well Made Play שהוא מיינסטרים בהגדרתו. טטיאנה ביימה עד כה תיאטרון לגדולים. בעבודות שלה יש תמיד מידה של רגישות ויכולת מצוינת להוביל את השחקנים בדרכה וזו הזדמנות נהדרת להביא אותה גם למחוזות שלנו".


יעקבסון. מצא בית חם במדיטק (צילום: זוהר יעקבסון)

 

גם העונה מורגשת במדיטק נוכחותו של יענקלה יעקבסון, ממובילי היוצרים בתחום התיאטרון לילדים ולנוער, שזכה לפני שבועות ספורים בפרס מפעל חיים על פועלו זה. יעקבסון, כך עושה הרושם, מצא בית חם בתיאטרון המדיטק ויביים בעונה הקרובה את "לב של מלך", מחזה פרי עטו על מלך במסע בלתי צפוי שמשנה את חייו. במאי נוסף שמצא את מקומו במדיטק הוא רפי ניב, שיביים בעונה הקרובה את הפרק השני בטרילוגיה המוקדשת ליצירותיו של אריך קסטנר. את הספר עיבד למחזה עידו ריקלין, שחתום גם על ההפקה הקודמת בטרילוגיה, "אמיל והבלשים", שזכתה להצלחה גדולה. הפרק שיחתום את הטרילוגיה יהיה, כך אומרים במדיטק, "הכיתה המעופפת", עוד אחד מרבי המכר הבלתי נשכחים של קסטנר.

 

"אחת הבעיות המרכזיות בתיאטרון ילדים ונוער היא שלנו אין שייקספיר, מולייר, ארתור מילר או טנסי וויליאמס", אומר קפטן, "אנחנו צריכים לחפש את התכנים או בספרות הקלאסית או אצל כותבים חדשים ויצירות מקור. אנחנו למעשה ממציאים את הגלגל בכל עונה מחדש וזה דורש מחשבה. נתנו לא מעט מקום גם בעונה הנוכחית לספרות הקלאסית, אבל במקביל יש מתן חשיבות גם למחזה המקורי. אנחנו כל הזמן מחפשים לעודד יוצרים ומחזות חדשים לילדים".

 

בין המחזות המקוריים שיוצגו העונה ברפרטואר יהיה גם "רחל", אופרת רוק מאת דפנה אנגל מחרז בבימויו של משה קפטן. במרכז המחזה סיפור עלייתה לישראל של נערה מאתיופיה ואהבתה הבלתי אפשרית לצבר ישראלי.

 

הפקות נוספות שיעלו העונה הן "המזוודה של חנה", דרמת מסע שמתחקה אחרי גורלה של ילדה יתומה מעיירה קטנה בצ'כיה עם פלישת הנאצים למולדתה. המסע אחורה בזמן מתחיל בעקבות הגעתה של המזוודה שליוותה אותה במהלך המלחמה אל מרכז השואה בטוקיו של שנת 2000. ההצגה מבוססת על ספרה של קארן לוין. את העיבוד למחזה כתבה ביאטריס הל ואת ההצגה ביים הווארד ריפ. ההפקה מועלית בשיתוף עם תיאטרון הנפש. את העונה תנעל ההפקה המוזיקלית "הקוסם", בבימויו של משה קפטן.

 

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קפטן. אין לנו שייקספיר
צילום: אייל לנדסמן
לאתר ההטבות
מומלצים