בית המוות במונדיאל: ברזיל, פורטוגל וחוף השנהב
הגרלה קשה לסלסאו: רונאלדו וחבריו, הנבחרת של דרוגבה וצפון קוריאה יפגשו אותה בבית 7. המארחת דרום אפריקה, שקיבלה בית קשה, תפגוש את מקסיקו במשחק הפתיחה ב-11 ביוני
188 יום בדיוק לפני שריקת הפתיחה למונדיאל 2010, נערכה הערב (ו') הגרלת הבתים של המשחקים, שיחלו ב-11 ביוני ויסתיימו בדיוק חודש לאחר מכן. 32 הנבחרות שהעפילו לגביע העולם מהמוקדמות חולקו לארבעה בתים של שמונה נבחרות. כל מאמני הנבחרות, מלבד דייגו מראדונה המושעה, הגיעו לקייפטאון.
מי שהוגרלה לבית המוות המסורתי היא ברזיל, שתשחק בבית 7 יחד עם פורטוגל של כריסטיאנו רונאלדו, חוף השנהב של דידייה דרובה וצפון קוריאה, שנראית חסרת סיכוי להעפיל לשמינית הגמר. גם המארחת דרום אפריקה תיאלץ לעבוד קשה אחרי שהוגרלה לבית 1 מול צרפת החזקה, מקסיקו ואורוגוואי. משחק הפתיחה יפגיש את המארחת מול המקסיקנים.
אלופת העולם, איטליה, שהוגרלה לבית 6, לא צפויה להיתקל בקשיים בדרך לשמינית הגמר, כאשר פרגוואי החזקה תצטרף אליה קרוב לוודאי. ניו זילנד וסלובקיה לא אמורות להטריד את השתיים.
נבחרת ארגנטינה קיבלה בית קל על הנייר והיא המועמדת הבכירה מבית 2 להעפיל ל-16 האחרונות, כאשר ניגריה פייבוריטית להשיג את הכרטיס השני מבית זה. יוון, יריבת ישראל במוקדמות, ודרום קוריאה יקוו להפתיע.

בית 1. המארחת תעבוד קשה כדי להעפיל לשמינית הגמר (צילום: AFP)
אלופת אירופה, ספרד, תסיים קרוב לוודאי בראשות בית 8, כאשר רק צ'ילה עשויה לעשות לה צרות, בעוד הונדורס ושוייץ צפויות לחזור הביתה אחרי שלושה
משחקים בלבד. גם אנגליה יכולה לחייך אחרי שקיבלה את ארצות הברית, אלג'יריה וסלובניה.
סרביה, שהציגה יכולת פנטסטית במוקדמות, תהיה היריבה העיקרית של גרמניה בבית 4, כאשר לא מן הנמנע שגאנה או אוסטרליה ישתחלו בסופו של דבר לשלב הבא. בית 5, שיפגיש את הולנד, יפן, קמרון ודנמרק, נראה השקול ביותר.
כיאה לפיפ"א, האירוע היה נוצץ במיוחד. שחקנית הקולנוע ההוליוודית וילידת דרום אפריקה, שרליז ת'רון, הנחתה את הערב, כשלצידה דייויד בקהאם, שהופיע כמתוכנן למרות מות סבו. לצד ת'רון ובקהאם הופיעו גם הרץ האתיופי, היילה גברסילאסי, וכוכב הקריקט המקומי, מקאיה אנטיני.

שניים ממנחי הטקס - שרליז ת'רון ודייויד בקהאם (צילום: רויטרס)
האורחים פונו מהאולם למשך 30 דקות
דקות ארוכות של חרדה עברו על נציגי הנבחרות והאורחים באולם בו נערכה ההגרלה בקייפטאון. זאת לאחר שלפני תחילת הטקס התקבל מידע לפיו הוטמנה פצצה במקום. הדבר גרם לבהלה והאורחים פונו מהאולם למשך 30 דקות.
על פי הדיווחים, ההודעה נמסרה לאחר שאדם נראה מניח חבילה בלתי מזוהה על יד דלת הכניסה למרכז העיתונות במקום, מה שעורר חשד כי הוא מתכוון לפוצץ את המקום. שוטרים ואנשי ביטחון ביצעו בדיקה מקיפה בתוך האולם, אך לא מצאו דבר.