שתף קטע נבחר

ההקפאה באריאל: "הנזק כלכלי - אבל גם נפשי"

רוכשי דירות בעיר מרגישים פגועים מהחלטת הממשלה להקפיא את הבנייה. אחד התושבים: מדובר ב"עוול", אף נציג לא בא לדבר איתנו. איציק וזאנה, ממפוני נצרים, נזכר בהתנתקות ומבטיח: "אנחנו נחושים לעשות הכל למנוע את זה"

המסרים המרגיעים ששיגר אתמול (יום א') ראש הממשלה למתנחלים, לא מנחמים את מי שכבר רכש דירה באריאל וכעת נותר אובד עצות נוכח הקפאת הבנייה בהתנחלויות. חלקם מרגישים שהמדינה אטומה לרגשותיהם ויש מי שמרגיש שזאת רק עוד "גזירה" לאחר שפונה מביתו בהתנתקות.

 

גונן יצחק, שמתגורר באריאל כבר למעלה מ-30 שנה, סיפר ל-ynet כי "הממשלה משיקוליה רואה את טובת המדינה קודם ואני אומר בסדר, זה מובן - אך מה עם האזרח? הממשלה, וזה לא משנה איזו ממשלה זו, לא נותנת את דעתה לאזרח. יש תחושה של אטימות ולא רגישות מצד הממשלה באשר לנזקים שנגרמים לי נפשית וכלכלית, והמתח הנפשי שאני עובר".

 

  • לקריאת צו ההקפאה לאריאל לחצו כאן

 

מפוני ההתנתקות, שעברו לאריאל בעיקר מהיישוב נצרים, שוב מרגישים שהמדינה מתנערת מאחריות וקוראים להנהגה לחזור בה מההחלטה. "אנחנו נחושים לעשות הכל למנוע את זה - ערוצים משפטיים, פוליטיים... עשינו דרך מפרכת, והמדינה מתנערת מאחריות. אם לא הייתה קבוצה מאורגנת של אנשים בכלל לא היה לנו שום דבר", סיפר ל-ynet איציק וזאנה, אב לשמונה.

 

הזכרונות מהפינוי צפים והוא מודה ש"הכל מצטרף וזה בלתי סביר". וזאנה אומר כי "כשהתפוצצה בזמנו פרשת חפציבה כל הארץ עמדה על הרגליים. מה שהממשלה עושה פה זה מאוד דומה ואני מצפה שיתקנו את שנעשה. אני מקווה שהמנהיגים יבינו זאת וחלק מהעניין במנהיגות זה לדעת לחזור בך". לטענתו, "עוד עשרות משפחות מלבדנו שמו כאן מיליונים או התחייבו לכך במשכנתאות. כעת אי אפשר לגבות את המשך התשלומים מהמשפחות כי הכל נתקע. ככה בהינף יד לוקחים את הכל ויש לזה השלכות קשות". 

 

"האוטוטו נמשך כבר ארבע שנים"

אפרת צימרמן, ממפוני היישוב קטיף, סיפרה ל- ynet: "אנחנו גרים בקרוואן, בטוחים שזה זמני ואוטוטו נעבור לדיור קבע ונפשית ורגשית זה משפיע אם זה זמני או קבוע. האוטוטו הזה נמשך כבר ארבע שנים. חוסר הוודאות הזה גובה מאיתנו מחיר. אני לא יודעת מה יקרה עד שנגיע לבנות בית". 

 

אי הוודאות באשר לעתיד גורמת לעיקר הדאגה עבורה. "אני לא יודעת האם נפוצה, כמה זמן זה ייקח, אני לא יודעת איך יפתיעו אותי אח"כ. להגיע לכל האישורים האלה היה לפתוח עוד דלת ועוד דלת, להכניס עוד מפתח ועוד מפתח וחשבנו שהנה, זהו זה גמרנו עם כל המפתחות ואז מגיעה עוד גזירה. זה כבר בדיחה, אנחנו אומרים שאולי כבר נחשוב על בית קשישים ולא על בית. יכול להיות שזה יהיה יותר יעיל".

 

אין זו הפעם הראשונה שבאריאל מרגישים את נטל ההחלטה על הקפאת הבנייה. ראש העיר רון נחמן מספר כי בשנת 92' ראש הממשלה דאז, יצחק רבין ז"ל, החליט להקפיא את הבנייה באריאל בשטחים שבנייתם לא הסתיימה עד עצם היום הזה. לטענתו, בשל כך לא הצליחה העיר להתפתח כמו ההתנחלויות סביבה, וכמות התושבים בה עומדת על 17 אלף, לפי הערכות הלמ"ס.

 

אחד הפרויקטים שאושרו לאחרונה באריאל ונכנס להקפאה הוא פרויקט מגורים בשם "גני אריאל" הכולל 38 יחידות דיור. את הפרויקט בונה חברת "בן עיון-נמרודי",

הבונה מזה 18 שנה פרויקטים למגורים ביישובי השומרון. סמנכ"ל השיווק של החברה, שימי בן עיון, אמר כי צווי ההקפאה הגיעו בשבוע שעבר לאחר שהפרויקט כבר יצא לדרך, והושגו כל האישורים מן המנהל האזרחי ומשרד השיכון. "כעת אנו במצב שאנחנו צריכים לתת פתרונות ל- 38 משפחות שלקחו משכנתאות והתחייבו כלפי הבנקים, אנחנו התחייבנו כלפי הדיירים - וכל זה מבוסס על התחייבות המדינה כלפינו".

 

יצחק, אב לשלושה ילדים וסב לנכד שאף הוא רכש יחידת דיור בפרויקט, מספר כי ההחלטה על ההקפאה נפלה עליו כרעם ביום בהיר ומתרעם על אטימות הממשלה. "במרץ עשינו זכרון דברים והסכמנו על תנאים ללא ידיעה על העתיד לבוא - איננו נביאים. עכשיו אין בנייה". לטענתו, אף נציג מהממשלה לא בא לדבר עם התושבים ומדובר, כהגדרתו, ב"עוול". "אני מקבל את זה שנותנים קריטריונים כאלה ואחרים לבנייה אך למה לא חשבו ותכננו מראש? אנחנו אנשים עם משקעים, ואנחנו מרגישים האם יש אטימות או רגישות מצד הממשל. לצערנו יש יותר אטימות מרגישות. אני פגוע ולא רק מהפן הגשמי והכספי".


פורסם לראשונה 06/12/2009 23:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתר הקרוואנים באריאל
צילום: עידו ארז
ההקפאה באה לפתע
צילום: עידו ארז
התחייבנו כלפי הדיירים. בן עיון
צילום: עידו ארז
הדמיה של פרוייקט "גני אריאל"
מומלצים