שתף קטע נבחר

וולפסון לא לבד

300 נפגעות תקיפה מינית טופלו בשנה האחרונה במרכזים החדשים בחיפה, טבריה ובירושלים. שני מרכזים אחרים המטפלים בילדים שעברו מעשי התעללות הוקמו בירושלים ובתל השומר

בשנים האחרונות, בעקבות מאבק מוצלח של חברת הכנסת לשעבר זהבה גלאון ממרצ, פתח משרד הבריאות בבתי חולים ברחבי הארץ מרכזי טיפול נוספים שמעניקים טיפול רפואי וליווי ראשוני לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית. בשנה האחרונה טופלו 300 נאנסות ונפגעות תקיפה מינית במרכזים, והתקציב של משרד הבריאות לפרויקט הוא כשני מיליון שקלים.

 

המרכזים הנמצאים בשטח בתי החולים כוללים צוות רפואי, עובדים סוציאליים, נציגי משטרה ונציגי מרכזי הסיוע. הצוותים מטפלים בנפגעים ונבפגעות שחלקם מופנים על ידי המשטרה ואחרים על ידי חדרי המיון. לדברי מנהלת המחלקה לאלימות במשפחה במשרד הבריאות, דבורה איציק, המטרה היא להעניק לנפגעות טיפול אישי וצמוד וגם למצוא בתוך 72 השעות הראשונות ממצאים אשר יביאו בסופו של דבר ללכידת החשודים במעשים.

 

"עד לשנים האחרונות הנפגעות היו מגיעות לחדרי המיון ונאלצות להמתין עד שתורן יגיע‭,"‬ מסבירה איציק. "הן היו במצב נפשי וגופני לא טוב, והסביבה רק הקשתה עליהן. כיום הן מגיעות למקום שבו הן מטופלות אישית ובדיסקרטיות, כל אחת בחדר נפרד. הצוות שומר איתן על קשר גם לאחר שהן מסיימות את הטיפול‭."‬

 

במשך שנים היה החדר בוולפסון המקום היחיד שבו ניתן הטיפול המיוחד. בשנים האחרונות הוקמו מרכזים גם בבית החולים בני ציון בחיפה, בבית החולים פוריה בטבריה (מרכז המתמחה בטיפול בילדים) ובבית החולים הדסה עין כרם בירושלים. שני מרכזים אחרים המטפלים בילדים שעברו מעשי התעללות הוקמו בירושלים ובתל השומר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים