שתף קטע נבחר

ח"כ כץ לעובדי תרו: "טרפדו מכירת החברה"

ועדת העבודה דנה באיום בפיטוריהם של 630 עובדי חברת התרופות תרו, שנמכרה לפני 3 שנים לחברת סאן ההודית. העובדים: "חתמנו על מסמך שבו החברה ההודית התחייבה לא לסגור את תרו במשך 5 שנים, והעברנו אותו לחתימתם. מאז חלפה כבר שנה ולא שמענו מהם". יו"ר הוועדה: "בקשו מבית המשפט העליון לעכב את המכירה"

"אתם חייבים לטרפד את העסקה למכירת תרו עד שיעגנו את הזכויות שלכם. המכתבים שקיבלתם הם נחמדים אבל הם לא הסכם", כך אמר היום ח"כ חיים כץ, יו"ר ועדת העבודה והרווחה של הכנסת בדיון מהיר שקיימה בעקבות האיום בפיטוריהם של 630 עובדי חברת התרופות הישראלית "תרו".

 

 

"עליכם לדרוש מבית המשפט העליון לעכב את המכירה עד שיעשו אתכם הסכם מסודר עם ערבויות ובטחונות. לצערי, המצב כעת הוא ש-650 עובדי תרו מופקרים. על הזכות להתפרנס אסור לכם להמר. הוועדה לרשותכם בכל עת, ואנו נעזור לכם בכל כוחנו".

 

מנהל אתר החברה בחיפה, רם ז'יצק, סקר בפני חברי הוועדה את מצב החברה וציין כי היא מעסיקה 700 עובדים, והיקף מכירותיה מגיע ל-400 מיליון שקל. "החברה מצפה להיקף מכירות דומה יהיה גם בשנת 2010", אמר.

 

"אנחנו בתחרות קשה מול הודו וסין ששם עלות העסקה של עובדים נמוך ביותר. אנחנו גם תחת מאבקי שליטה בין בעלים שאנו מכירים לבין בעלים חדשים שאותם אנו לא מכירים. על הפרק עומדת החלפת בעלות עם חברה הודית מצליחה. מתקיים מו"מ שמטרתו להבטיח שהפעילות תישאר בישראל לפחות ב-5 שנים הבאות", הוסיף.

 

נציג העובדים ציין בישיבה כי ביום בהיר אחד גילו העובדים שהם חלק מעסקת מכירת המפעל. "שכרנו שירותים של עו"ד ונכנסנו למשא ומתן עם ההודים. קיבלנו מכתב מנציג החברה החדשה בהודו שבו התחייב לא לסגור את החברה בישראל במשך 5 שנים. חתמנו על המסמך והעברנו אותו לחתימת ההודים. מאז חלפה כבר שנה ולא שמענו מההודים כל התייחסות. הם פשוט לא יצרו יותר קשר".

 

נציג החברה ציין שני אירועים שלדבריו מצביעים על מצבה המעורער של החברה: "ב-25 ביוני התקיימה ביקורת של רשות המזון והתרופות האמריקאית שבעקבותיה נסגר מפעל של "סאן" בארה"ב, בגלל תנאי ייצור לא נאותים. לפני חודש קיבלנו מידע כי בהודו הושבת מפעל נוסף הנמצא בבעלות "סאן", בגלל תנאי העסקה ירודים. הנתונים האלו מפחידים אותנו מאוד. אנחנו רוצים להבטיח שמקרים כאלו לא יקרו גם בארץ".

  

נציג של חברת סאן ההודית, עו"ד ישראל לשם, אמר בוועדה: "סאן היא חברת תרופות גדולה מאוד הפועלת בהודו ובארה"ב. אין כוונה להעביר את המפעל מישראל. הפעלת מפעלים ממדינות שונות היא אסטרטגיה. מדובר במפעל איכותי ואין לנו כוונה להזיזו מישראל".

 

כמו כן ציין עו"ד ישראל לשם, ממשרד מיתר-ליקוורניק-גבע ולשם-ברנדויין, כי חברת תרו הייתה בפשיטת רגל לפני 3 שנים, וחברת סאן ההודית האמינה בה והזרימה לה 250 מיליון שקל להבראתה. "תרו לא פרסמה כבר 3 שנים דוחות כספיים, וזאת לאחר שהודיעה לבורסה כי התגלו בספריה אי סדרים. העסקה לא הושלמה עדיין כי הבעלים המקורי של "תרו" מסרב לקיים את ההסכם. הנושא נידון בערכאות משפטיות. בבית המשפט המחוזי כבר ניצחנו, ואנו מחכים לפסיקת בית המשפט העליון", אמר.

  

ח"כ כץ אמר בתום הישיבה לעובדים כי עליהם להיות צד בתביעה של הבעלים המקורי. "עליכם לבקש מבית המשפט העליון לעכב את המכירה, עד שיעשו אתכם הסכם מסודר עם ערבויות ובטחונות. לצערי, המצב כעת הוא ש-650 עובדי תרו מופקרים. על הזכות להתפרנס אסור לכם להמר. הועדה לרשותכם בכל עת. ואנו נעזור לכם בכל כוחנו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים