שתף קטע נבחר
צילום: Jupiter

כדור הבדולח 2020: הדפס לי מסך

בכתבה הראשונה בפרויקט המיוחד של ערוץ המחשבים, שמנסה לחזות מה יהיה כאן בעוד עשור, נתחיל דווקא עם הפריט שיש כמעט לכולנו בבית: הטלוויזיה. מה נראה במסכים ומה יהיה על הקול?

בתלמוד נכתב כי מאז שחרב בית המקדש, ניטלה הנבואה מן הנביאים וניתנה לשוטים ולתינוקות. ובכל זאת, בפרויקט "כדור הבדולח" אנחנו מנסים על בסיס מגמות

קיימות - לחזות ולנבא מה יהיה כאן מבחינת טכנולוגיה ואינטרנט בעוד עשור. אתם מוזמנים לשוב אלינו גם ב-2020 - לראות אם צדקנו. כתבה ראשונה בסדרה.

 

כל מי שאי פעם שלח את מכוניתו לצביעה וראה את סמל חברת Du-Pont על פחי הצבע, יופתע בוודאי לשמוע כי החברה משקיעה מאמצים רבים בפיתוח טכנולוגית ה- OLED מזה 17 השנים האחרונות. גם חברת Epson שמזוהה בעיקר עם מדפסות ומקרנים, מאמצת את ה- OLED כטכנולוגיה חשובה לחזון החברה בשנים הקרובות. (הערת העורך: חברת Du Pont חוקרת ומפתחת חומרים לתחומים רבים, החל מסיבי בד לבגדים וכלה בחומרים לבניית מטוסים).

 

אז מה הקשר בין חברות שמתמחות בהדפסות וצבעים לבין תחום הטלוויזיות?

 

מה זה OLED?

תאי ה- OLED, עשויים חומרים אורגניים שזורחים כאשר עובר בהם זרם חשמלי. טכנולוגיה זו מאפשרת למזער את התאים וגם את המעגל החשמלי שדרוש לצורך שליטה ובקרה, עד לרמה כזו בה יהיה ניתן ממש להדפיס את המסך.

 

כן, בעתיד, אפשר יהיה להכנס לחנות, לבקש מסך בגודל שמתאים בדיוק לקיר הסלון בבית (נניח, שלושה על ארבעה מטרים) ולקבל אותו מודפס במקום. למותר לציין כי איכות הצבעים, הניגודיות בתמונה ועומק השחור יהיו ברמות עליהן יכולים רק לחלום חובבי הווידאו. ניתן יהיה להדפיס מסך עבור קירות, שולחנות או כל מקום אחר בבית.

 

יותר טוב מאוואטר

בנוסף, המסך ישמש לא רק עבור הצגת שידורי טלויזיה אלא יציג אתרי אינטרנט, ניתן יהיה למשל לקרוא את כותרות היום על הקיר שמול שולחן האוכל, בעת שתיית הקפה של הבוקר. דיירי הבית יוכלו לתקשר עם חבריהם ושאר המשפחה וישוחחו עימם בעזרת יישומי ועידת וידאו, כאשר דמותם מופיעה על הקיר.

 

ואם כבר מדברים על דמויות, הרי שאלו לא יופיעו בדו ממד שטוח, אלא יקבלו ממד נוסף של עומק – הממד השלישי. יצרני טלויזיה מובילים, כגון החברות פנסוניק, סוני, LG ועוד מפתחות טכנולוגיות חדשות של תלת ממד, מה שמגביל עדיין את הפצת הטכנולוגיה, הוא הצורך בהרכבת משקפיים מיוחדים בכדי לקבל את האפקט. ברגע שיצליחו היצרניות להיפטר מהמשקפיים, התלת ממד יהפוך לנחלת הכלל.

 

 

ומי יודע, אולי גם נצעד צעד אחד רחוק יותר ונפנטז על הולוגרמה תלת ממדית שמקרינה את התמונות אל תוך חלל החדר ומקנה להם חזות ונוכחות ראליסטיים.

 

מקרינים הקול

המגמות בתחום האודיו בשנים האחרונות, מצביעות על הליכה לכיוון המזעור וחשיבה רבה על תחום האסטתיקה. העוסקים בתחום הפרויקטים לבית חכם יכולים להעיד על הביקוש הרב לרמקולים זעירים או מוסתרים בתוך הקיר.

 

טכנולוגיות העתיד בסלון, יהיו מבוססות על הקרנת קול: פס רמקולים יחיד שימוקם על הקיר הקדמי (בסמוך למסך) ויקרין את גלי הקול אל תוך החדר. הגלים יעטפו את הצופה ויספקו אפקט צליל היקפי ששווה באיכותו להתקנה של עשרות רמקולים פיזיים על הקירות.

 

 

אחת מסיסמאות הפרסום של חברת Bose בארה"ב היא ש-"תמונה היא רק חצי מהסיפור" בקולנוע ביתי ואכן, טכנולוגיות העתיד, יצליחו ליצור אפקט קול ריאליסטי כל כך, עד שלא נוכל להבחין מאיזה מקום בוקע הצליל, והאם הדפיקה בדלת שאנו שומעים מגיעה ממערכת הקול, או ששמא הגיעו אורחים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Jupiter
תחזיות לעשור הבא
צילום: Jupiter
בשיתוף פעולה עם dtown
מומלצים