מעל 1,000 כבר נרשמו ל'גולדן רינג'
מסע האופניים ייערך במסגרת שבוע מרתון טבריה הבינלאומי, בסוף השבוע הבא
למעלה מאלף רוכבים כבר הבטיחו את מקומם במסע האופניים הגולדן רינג שיתקיים בטבריה ב-8 בינואר, במסגרת שבוע מרתון טבריה הבינ"ל ה-33, שנערך בעיר. עיריית טבריה, בשיתוף איגוד האופניים, קק"ל, וחברות ההפקות "מעוזים" ו-"גלגליל" החליטו להפיק את המסע במתווה הבינלאומי של הגודלן בייק, מסע אופניים המתקיים בשבע ארצות שונות במהלך השנה ושנועד לקדם את תיירות האופניים.
מסע האופניים יסיים את שבוע המרתון שייערך זו הפעם ה-33 בעיר בשיתוף איגוד האתלטיקה, בו ייקחו חלק השנה למעלה מ-1400 משתתפים. זוהר עובד, ראש עיריית טבריה ,אמר: "מרתון טבריה הבינלאומי מהווה מסורת ספורטיבית ותיירותית מפוארת, המרחיבה את שורותיה משנה לשנה. בשנתו ה-33 של מפעל המרתון אנו שמחים לשלב את הגולדן רינג, ובכך להרחיב את ההיצע הספורטיבי גם לענף האופניים".
נציג של התאחדות האופניים הבינלאומית יגיע בשבוע הבא ארצה כדי לראות מקרוב את רמת ההפקה בגולדן רינג, כחלק ממבחן הקבלה של האירוע בישראל לסבב העולמי. הגולדן בייק נוסד ב-1999 והוא מתקיים בשבע מדינות - בלגיה, איטליה, ספרד, צרפת, שוויץ, דרום אפריקה וניו זילנד. אם טבריה תתקבל למועדון האקסקלוסיבי הזה בשנה הבאה צפויים להגיע לישראל מאות תיירים כדי להשתתף.
ב-8 בינואר יזנקו מהעיר הצפונית אלפי הרוכבים לארבעה מסלולי רכיבת שטח וכביש מעגליים. מסלול כביש עממי סובב כינרת בן 60 ק"מ, מסלול כביש אתגרי בן 90 ק"מ - כולל טיפוס לגולן, מסלול שטח אתגרי בן 30 ק"מ ביער שוויץ ובשביל צופה כינרת ומסלול לכל המשפחה באורך 20 ק"מ.