שתף קטע נבחר

הח"כים לא מוותרים: מנסים לעצור ייקור המים

בכנסת נערכים לאלץ את הממשלה להקפיא את התייקרות תעריפי המים, שנכנסה לתוקף בסוף השבוע שעבר: שרי האוצר והתשתיות הוזמנו להסביר בוועדה לביקורת המדינה מדוע דחו על הסף את המלצת מבקר המדינה

בכנסת ומחוצה לה נערכים לאלץ את הממשלה להקפיא את התייקרות תעריפי המים, במערכת הפוליטית או המשפטית. ההתייקרות נכנסה לתוקף בסוף השבוע שעבר, אבל תתבטא בחשבונות המים שיגיעו לצרכנים בעוד כחודשיים, כך שניתן לעצור את הגלגל.

 

 

מחרתיים (ג') צפוי עימות בוועדה לביקורת המדינה בין שרי האוצר והתשתיות, יובל שטייניץ ועוזי לנדאו, או נציגיהם, לבין מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס. השרים הוזמנו להסביר מדוע דחו על הסף את המלצת המבקר להקפיא את ההתייקרות הפוגעת קשות במגזרי אוכלוסייה רחבים ולתקן את העיוותים שמצא בהליך קבלת החלטה.

 

הוועדה אימצה את דו"ח המבקר. הוועדה והמבקר יחליטו על תגובתם לאחר קבלת ההסברים מהשרים. בוועדה מקווים כי השרים לא יתעלמו מעמדת המבקר ויחשבו פעמיים לפני שהם מסתכנים במתן "סטירת לחי" למבקר ולכנסת.

 

ח"כ מירי רגב (ליכוד) שמובילה מתוך הקואליציה את ההתנגדות, אמרה ל-ynet כי המשך המאבק יעבור לבג"ץ במקרה שהשרים לא ייסוגו בוועדה לביקורת המדינה ואם הממשלה תגייס רוב בכנסת ותצליח לדחות את הצעת החוק הפרטית להקפאת ההתייקרות. הצעה זו אמורה לעלות במליאה לקריאה טרומית ביום ד'.

 

האוצר לקואליציה: "צאו מהתמונה"

את העתירה לבג"צ, שכבר נמצאת בשלבי הכנה, מובילים לצד רגב מרכז השלטון המקומי ועמותת ידיד. העתירה כוללת בקשה לצו ביניים להקפאת הליכי ההתייקרות. עם זאת, העותרים חייבים לבוא לבית המשפט העליון לאחר שמיצו את כל ההליכים החוקיים והמנהליים לעצירת ההתייקרות.

 

רגב הגישה את הצעת החוק לפני מספר שבועות, אך לא קיבלה את תמיכת הממשלה דרך ועדת השרים לחקיקה. כחברת קואליציה היא מנועה מלהעלות את הצעתה לקריאה טרומית ולכן היא העבירה אותה לח"כ יעקב אדרי (קדימה). גם אדרי נדחה בוועדת השרים, אבל הוא חופשי לנסות להעביר אותה במליאה ורגב כבר הודיעה שתתמוך בה.

 

עם זאת, רגב לא לבד בקואליציה, וגם ח"כים אחרים פועלים מאחורי הקלעים לגייס רוב להעברת החוק בקריאה טרומית, כהתרסה נגד הממשלה. גם בועדת הכספים, שרגב נמנית עליה, מתגבש מהלך לאימוץ הצעת החוק כפי שאימצו בהצלחה את החקיקה שהביאה להקפאת מס הבצורת. האוצר מצדו כבר לוחץ על נציגי הקואליציה לצאת מהתמונה.

 

רגב: "אין עם מי לדבר"

יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני (יהדות התורה), שנוטה לתמוך גם במהלך הזה ביקש מרגב פסק זמן לפני העתירה לבג"צ כדי לאפשר לו לשכנע את האוצר לשנות את עמדתו. רגב מסרבת. "כבר נתתי להם מספיק זמן כדי לרדת מהעץ, אבל אין עם מי לדבר", היא אומרת.

 

רגב גם תוקפת בהקשר זה את החלטת האוצר להפחית חצי אחוז מהמע"מ, שפורסמה בו זמנית עם חוות הדעת של מבקר המדינה. לדבריה, מדובר בעיתוי לא מקרי. "האוצר היה מסייע יותר לשכבות החלשות לו העביר את עלות הפחתת המע"מ - כ- 1.8 מיליארד שקל - כהלוואת גישור למועצת המים למימון החסר לה כדי להבטיח את אספקת מים הסדירה".

 

רגב מסתמכת על דברי מנכ"ל רשות המים אורי שני בוועדת הביקורת, שחסרים לו כ-2 מיליארד שקל גם לרכישת המים ממתקני ההתפלה. עסקת חליפין דומה הציע לאוצר בשבוע שעבר גם ח"כ אמנון כהן (ש"ס), אף הוא מהקואליציה, בדיון של ועדת הכספים על הפחתת המע"מ. כהן הוביל לא מכבר את חוק הקפאת מס הבצורת.

 

"פחות חצי אחוז מע"מ איננו משמעותי לחזקים ולא ישפר את מצב החלשים, שבלאו הכי צורכים מעט. ההפסד שלהם מהתייקרות המים ב-25% חמור פי כמה", טוענת רגב.

 

"לא על גב הצרכנים רשאית הממשלה להעמיס את מחדלי הפיגורים שלה בהתפלה, כפי שקבע מבקר המדינה בדו"ח שלו. אני קוראת לשר האוצר לקחת אחריות ולא לדחות את קריאת המבקר להקפיא את התייקרות המים", סיכמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים