שתף קטע נבחר

צילום: AFP

מטיף אמריקני: האיטי נפגעה כי "סגדה לשטן"

השמרן הנוצרי פט רוברטסון טען כי תושבי האיטי "סגרו עסקה" עם השטן בימי השלטון הצרפתי - ועל כן נענשו. לראייה הוא הציג את ההבדלים בין המדינה הענייה לשכנתה המשגשגת

המטיף האמריקני האוונגליסטי פט רוברטסון הציג הלילה (ה') הסבר יוצא דופן לרעידת האדמה המחרידה שפקדה את רפובליקת האיטי. בראיון לרשת השידור הנוצרית CBN טען כי "חטא קדמון" הוא שהוביל לפגיעה הקשה באי - שתושביו "סגדו לשטן".

 

רעש האדמה בהאיטי - כל העדכונים ב-ynet:

 

"הם חיו שנים תחת כיבוש צרפתי, וסגדו לשטן. הם סברו שאם ישרתו את השטן, הוא ישחרר אותם משלטון הצרפתים. זה סיפור אמיתי". דובר מטעמו הסביר כי רוברטסון התכוון לטקסי וודו שבוצעו לפני מרד העבדים נגד המתיישבים הצרפתים בשנת 1791.

 

דברי המטיף: מ-0:30 שניות 

 

"השטן אמר: אוקיי, זו העסקה. בני האיטי מרדו ושיחררו את עצמם משלטון הצרפתים. אבל מאז הם קוללו בצרה אחרי צרה", הוסיף. המטיף הציג לראייה את ההבדלים בין האיטי לרפובליקה הדומיניקנית. לדבריו, למרות ששתי המדינות חולקות אי אחד, הרי שהראשונים נותרו עניים בעוד שכניהם משגשגים, בריאים ושופעים אתרי נופש.

 

"הם צריכים לבצע שינוי אלוהי ולהיחלץ מהטרגדיה הזו. אני אופטימי שמשהו טוב ייצא מזה", סיכם. יותר מ-100 אלף בני אדם נהרגו - כך על פי הערכות - ברעש האדמה שפקד אתמול את הקאריביים, וחייהם של כשלושה מיליון נפגעו.

 

דבריו של רוברטסון לא נותרו ללא תגובה. מאז ההתבטאות, הוא זוכה לקללות ונאצות באינספור

 אתרי אינטרנט - הכוללות גם התייחסות מאנשי דת נוצרים. פול ראושנבוש, כומר בפטיסטי המשמש כעורך הדתי באתר "האפינגטון פוסט" כתב: "השטויות האידאולוגיות שלך מבחילות. אל תדבר בשם האיטי ואל תדבר בשם אלוהים. האיטי סובלת מקטסטרופה ואתה מציע במקרה הטוב טיפשות ובמקרה הרע גזענות".

 

אין זו הפעם הראשונה שרוברטסון מעורר סערה בדבריו. לאחר מתקפת הטרור ב-11 בספטמבר 2001, טען המטיף האוונגליסטי כי ארגוני זכויות אדם והומוסקסואלים הם שאחראים לתקרית הקשה. לאחר פגיעת הוריקן קתרינה ב-2005, טען שאלוהים העניש את ארצות הברית, ובעבר גם אמר שראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, נפל לתרדמת בגלל ההתנתקות מרצועת עזה. לאחר מכן התנצל על דבריו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אומדים את הנזקים. האיטי
צילום: רויטרס
שלושה מיליון נפגעו
צילום: AFP
מומלצים