שתף קטע נבחר

קרית גת: מפעל ההיי-טק אלדין צפוי לעבור לחו"ל

המפעל, המייצר מערכות אבטחת מידע למחשבים, הודיע ל-40 עובדי הייצור במפעל כי בסוף חודש יוני ייסגור את פעילותו במקום. לפני כשנה נרכש אלדין על ידי חברת סייפנט האמריקנית. בחברה מציינים, כי נעשים מאמצים להמשיך את הפעילות בעיר, באמצעות חברה ישראלית

מפעל אלדין בקרית גת, המייצר מערכות אבטחת מידע למחשבים, ואשר נרכש לפני כשנה על ידי חברת סייפנט האמריקנית, הודיע השבוע ל-40 עובדי הייצור במפעל כי בסוף חודש יוני ייסגור את פעילותו במקום. זאת, בשל החלטת החברה הרוכשת להעביר את פעילות הייצור שלה מקרית גת לגורמים חיצוניים.

 

 

בהודעת חברת סייפנט, שמוזגה עם חברת אלדין, נאמר כי בכוונתה להעביר את פעילות הייצור שלה מישראל ובמקביל לחזק את פעילות המחקר והפיתוח. בנוסף ל-40 העובדים הישירים תופסק גם עבודתם של 20 עובדים עקיפים המספקים שירותים למפעל. רבים מהמועסקים במפעל הם עובדים מבוגרים שהרוויחו משכורות מינימום.

 

בחברת סייפנט הדגישו, כי נעשים מאמצים שחברה ישראלית תנהל את הייצור וייתכן שהמפעל ימשיך לפעול בעיר. עם זאת, בשלב זה אין לכך שום ביטחון, ולכן הוקדמו ההודעות לעובדים.

 

מהחברה נמסר כי בימים אלו מתנהל מו"מ עם חברות ישראליות, האמורות לנהל את פעילות הייצור בישראל, וקיימת עוד תקווה שהמפעל ימשיך לפעול בקרית-גת. אפשרות זו תהיה נתונה לשיקול דעת המפעילה החדשה, אם תימצא כזו בישראל. בחברה לא מכחישים כי מתנהל מ"ומ גם עם חברות בחו"ל להעברת הייצור.

 

מנהל המפעל, יוסי צמח, שקיבל הודעה דומה, אמר ל-ynet: "זה מצב עצוב. השוק בעולם הוא יותר קל תפעולית ומתחרה קשה. יש פה אנשים פשוטים שעבדו פה שנים. לי לא תהיה בעיה למצא מקום עבודה חדש. אבל מה יהיה אתם? אומנם הם אינם בעלי משכורות שמנות אבל הם הולכים להיות עניים יותר וחסרי עמוד שדרה כלכלי יציב. אני כבר שולח קורות חיים".

 

צוות העובדים במפעל לא הורשה לדבר עם התקשורת לאחר קבלת המכתבים. שלא לציטוט ציינו עובדים במקום כי מדובר ביום קשה מאוד לקרית גת. העובדים אף הביעו חשש, כי ייתכן וזו הסנונית הראשונה לכך שגם מפעלי היי-טק נוספים יעזבו את העיר.

 

העובדים מסרו, כי על פי מידע שהגיע אליהם פעילות הייצור תעבור כנראה לסין. חלק מהעובדים אף הביעו השערות, כי ההחלטה אינה דווקא כלכלית אלא פוליטית, בשל העובדה שגורמים רבים בעולם לא מוכנים לקבל מוצרים המיוצרים בישראל. 

 

עמק הסיליקון של המדינה

מפעל אלאדין הוקם בשנת 1996. לפני כשנה מכרה בעלת השליטה במפעל, משפחת מרגלית, את את אלדין לסייפנט ב-160 מיליון דולר. צוות המחקר והפיתוח של אלדין השתלב בצורה מלאה עם צוותי המחקר והפיתוח של סייפנט בעולם. מנכ"ל סייפנט, מארק פלויד, אף אמר בראיונות כי הוא גאה בצוות הפיתוח הישראלי שנבחר להוביל פרוייקטים רבים ומשמעותיים בכל קווי המוצרים העיקריים של החברה הממוזגת.

 

ב-15 השנים האחרונות קרית גת חשה היטב את מעבר ייצור הטקסטיל מהעיר למדינות אחרות, בשל רצון ההנהלות להוזיל עלויות. אלפי עובדים מיומנים בענף הטכסטיל בעיר פוטרו ומצאו עצמם במעגל האבטלה. קרית גת היתה עם הקמתה למעצמת טכסטיל, ועם קריסת הענף בארץ, היתה הראשונה לספוג את המהלומות הקשות ביותר.

 

בניסיון להתמודד עם המצב, העיר מנסה לשנות מצב זה בסיוע הממשלה, ובמקום סיב הכותנה שמה את יהבה על סיב האופטי. אולם נראה שסיפורו של ענף הטקסטיל עלול לחזור על עצמו, כשבעוד פחות מחצי שנה יעזוב ככל הנראה מפעל ההיי-טק הראשון את העיר כדי להמשיך ולייצר בחו"ל.

 

יש מי שנוהג לכנות את אזור התעשייה החדש והמתפתח בקרית-גת כעמק הסיליקון של המדינה. באזור קיים מפעל אינטל הגדול בעולם. מפעל נומוניקס. מפעל hp , מפעל כרומולואי לייצור להבי מטוסים, ומפעלי היי-טק קטנים יותר המייצרים עבור מפעלי הענק חלקי עזר.

 

העמק הזה מספק פרנסה לאלפי משפחות מהאזור ומחוצה לו, חלקן המתפרנסות ישירות מענף ההיי-טק וחלקן כנותני שירותים למפעלים הענקיים המעסיקים בעצמם אלפי עובדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חשש שמפעלי היי-טק נוספים יעזבו את קרית גת
צילום: index open
מומלצים