שתף קטע נבחר

מגיע לכם חופש בפורים? תלוי בחוזה שלכם

לא כל עובד המעוניין בחופשה בתשלום בפורים זכאי לכך. אם פורים נכלל בחוזה אישי שלכם, בהסכם קיבוצי או בצו הרחבה כאחד מימי הבחירה להיעדרות בתשלום מעבודתכם - אתם יכולים לזנוח את מטלות העבודה וליהנות מהחג - וממשכורת

פורים רק מתחפש לחג? הורים עובדים רבים מעוניינים לבלות את החג הצבעוני והמהנה הזה עם ילדיהם - אך רובם לא זכאים לכך.  זאת, אם ברצונם שהיעדרות זו תחשב להם ליום חופשת חג בתשלום.

 

 

"החוק אינו מעניק לעובד אפשרות להיעדר בתשלום בחג הפורים מכיוון שאינו נמנה עם החגים, שבהם זכאי העובד לחופשה בתשלום לפי רשימת החגים המפורטת בחוק", אומרים בחברת המידע העסקי חשבים. גם מנכ"ל משותף בעוקץ מערכות, העוסקת בשכר וזכויות עובדים,

 עמי ברגמן, מבהיר שימי החופשה בתשלום, המגיעים לעובד על פי חוק כוללים את שני ימי ראש השנה, יום כיפורים, סוכות, שמחת תורה, יום החג הראשון והאחרון של פסח, יום העצמאות ושבועות. משמעות הדבר היא, כי עובד שיצא לחופשה בפורים, יעשה זאת על חשבון מכסת ימי החופשה שלו".

 

אלא אם כן זה בהסכם

עם זאת, גם בעוקץ מערכות וגם בחשבים מסבירים שישנם הסכמים קיבוציים וצווי הרחבה שונים לפיהם העובדים זכאים להעדר בתשלום יום חג נוסף אחד בשנה לפי בחירתם מתוך רשימת חגים, מועדים וימי זכרון. "ברוב המקרים, רשימת ימי הבחירה כוללת את פורים, שושן פורים (פורים בירושלים), אחד במאי, תשעה באב, יום ירושלים, יום הזיכרון לשואה ולגבורה ויום הזיכרון לחללי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה", מרחיבים בעוקץ מערכות.

 

לפיכך, עובדים שעליהם חלים עליהם הסכמים וצווים קיבוציים שבהם מצוין פורים במפורש כ"יום בחירה" זכאים לתשלום עבור חופשה ביום זה.  בחשבים מוסיפים ש"כמובן שגם מי שהכלילו את פורים כיום העדרות או כ"בחירה" בחוזה העבודה האישי שלהם יוכלו אף הם ליהנות מיום חופשת חג". בתשלום. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם תוכלו לבלות בחג עם הילדים?
צילום: AFP
מומלצים