שתף קטע נבחר

סקר בהולנד: הימין הקיצוני צפוי לנצח בבחירות

מפלגת החירות בראשות חירט וילדרס זכתה בהישגים מרשימים בבחירות המקומיות בהאג ובאלמר. סקר חדש מנבא שווילדרס, הנוהג להשוות בין הקוראן למיין קאמפף, יעמוד בראש המפלגה הגדולה בפרלמנט אחרי הבחירות הכלליות ב-9 ביוני

מפלגת הימין האנטי-מוסלמית של הולנד זכתה בהישגים גדולים בבחירות המקומיות. היה זה מבחן חשוב עבור מפלגת החירות בראשותו של חירט וילדרס לקראת הבחירות הכלליות שייערכו ביוני השנה.

 

מתוצאות ראשוניות של הבחירות המקומיות עולה כי מפלגת החירות ניצחה בבחירות לעיריית אלמר והגיעה למקום השני בבחירות בהאג. מפלגת הימין גרפה 21 אחוזים מהקולות באלמר ועקפה את מפלגת הלייבור שהסתפקה ב-18 אחוזי תמיכה. בבחירות בהאג זכה וילדרס בשמונה מושבים במועצת העיר, בעוד הלייבר קיבלה עשרה מושבים.

 

לצד הניצחון באלמר, לווילדרס יש סיבה נוספת להיות מרוצה. סקר שנערך בהולנד ואשר פורסם היום (ה') מנבא שמפלגתו של וילדרס תהיה המפלגה הגדולה

בפרלמנט, עם 27 מתוך 150 המושבים, בבחירות הכלליות שיערכו ב-9 ביוני. עוד עולה מהסקר כי מפלגת השלטון הנוצרית-דמוקרטית צפויה לזכות ב-26 מושבים בבחירות הכלליות.  

 

וילדרס, הדורש לאסור הגירת מוסלמים להולנד, השווה בעבר בין האיסלאם לפשיזם ובין הקוראן לספר "מיין קאמפף" של הצורר הנאצי אדולף היטלר. הפופולריות הגואה של מנהיג הימין הקיצוני פגעה בדימוי של הולנד כמעוז הסובלנות והפתיחות של אירופה. כיום ישנם כמיליון מוסלמים במדינה, שבה מתגוררים 16 מיליון בני אדם.


מתנגדי וילדרס לבשו כיסויי ראש כאות תמיכה במוסלמים (צילום: AFP)

  

"האליטה השמאלנית עדיין מאמינה ברב-תרבותיות, בפינוק של פושעים, במדינת-על אירופית ובמסים גבוהים", אמר אתמול וילדרס בעצרת תמיכה של מפלגת החירות באלמר. "אולם שאר ההולנדים חושבים אחרת מהם. הרוב הדומם זוכה כעת להשמיע את קולו".

 

וילדרס, שקיבל שלל איומים בשל עמדתו התקיפה נגד הקהילה המוסלמית, נאם באלמר תחת אבטחה כבדה. משתתפי העצרת נדרשו לעבור בדיקה ביטחונית

כדי לצפות בנאומו. "יש הרבה מוסלמים שרוצים להיות חלק מהקהילה, אבל יש רבים אחרים שמעדיפים לעשות צרות", אמר נהג האוטובוס תיאו ורספטן (53), שנכח באירוע.

 

הולנד נקלעה לטלטלה פוליטית בחודש שעבר בעקבות קריסת ממשלתו של יאן פטר בלקננדה בשל ויכוח על נוכחות הצבא באפגניסטן. מפלגת השלטון הנוצרית-דמוקרטית תמכה במשימה באפגניסטן, בעוד שותפתה הקואליציונית הבכירה, הלייבור, התנגדה בכל תוקף. משלא הצליחו להגיע להסכמה, הודיע מנהיג הלייבור, שר האוצר ווטר בוס, כי מפלגתו פרשה מהממשלה. בלקננדה, מצדו, הודיע למלכה ביאטריקס על התפטרותו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מבחן חשוב. וילדרס
צילום: AFP
בדרך החוצה. בלקננדה
צילום: רויטרס
מומלצים