שתף קטע נבחר

יפן מציגה: רובוט מיחזור שמזהה סוגי פלסטיק

מעצמת המיחזור, שאזרחיה מפרידים בקפדנות פסולת נייר, זכוכית ופחיות, מנסה להגיע גם למיחזור אופטימלי של מוצרי הפלסטיק הבעייתי. לשם כך פותח רובוט מונחה-לייזר, הממיין מוצרי פלסטיק בערימות אשפה גדולות

יפן היא ככל הנראה מעצמת המיחזור הגדולה בעולם והיפנים לוקחים את משימת המיחזור ברצינות מעוררת התפעלות. כל מי שביקר ביפן לא יכול שלא להתרשם מכך שהפרדת פסולת ביפן היא לחלוטין דרך חיים שכולם שותפים לה ואשר מעוגנת במנגנון מיחזור יעיל משומן היטב.

 

עוד בצרכנות ירוקה:

 

בעוד שרובנו עדיין נמצאים בשלב הראשוני של השלכת בקבוקי פלסטיק לכלובי המיחזור הצהובים, הציבור היפני חונך במהלך 20 השנים האחרונות למיין בקפידה את כל האשפה הביתית והתעשייתית כאחד.

 

עוד בשנות ה-90 המוקדמות חוקקה ממשלת יפן סדרת חוקים המחייבים את כל האזרחים וכל המוסדות להפריד פסולת ולהעבירה למיחזור. כיום, מי שינחת בשדה התעופה הבוהק מנקיון של טוקיו יפגוש עם צאתו מהמטוס פחי אשפה מנירוסטה המפוצלים לפי סוגי פסולת שונים בכל פינה.

 

על פי החוק היפני חלה חובת הפרדה על נייר, זכוכית, פחיות ובקבוקי פלסטיק והאיסוף שלהם נעשה בקפדנות. בכל המרכולים מוצבים פחי מיחזור ענקיים והאזרחים מעבירים את הפסולת הממוינת לפח המתאים ומעל לכל פח מפורט כיצד בדיוק ימוחזר אותו חומר ואף מפורטת רשימה של סוגי המוצרים בשוק היפנים אשר מיוצרים בזכות תהליך זה.

 

עם זאת בתחום אחד היפנים לא הגיעו למיחזור אופטימלי וזהו מיחזור של מוצרי פלסטיק למיניהם. מיחזור פלסטיק נעשה בהיקף מוגבל ביחס לחומרים האחרים וזאת בשל הקושי לזהות מתוך ערמות אשפה איזה סוג פלסטיק הוא בר מיחזור ואיזה לא. נכון להיום ביפן ישנם רק שני סוגים של פסולת מפלסטיק שממוחזרים וכל שאר מוצרי הפלסטיק - אשר מהם עשויים כל כך הרבה מוצרים בשוק - נשארים בתוך הפסולת.

 

היפנים, שהגדירו לעצמם יעד להפוך למדינה ירוקה למהדרין עד 2015 החליטו לנסות למצוא פתרון לבעיה. לשם כך חברו המהנדסים של הענקית היפנית מיצובישי לצוות חוקרים של אוניברסיטת אוסקה והמציאו רובוט מונחה-לייזר אשר מזהה וממיין פסולת פלסטיק.

 

האינדקס הירוק

ילדים ירוקים

ילדים ירוקים

מתנה ירוקה

מתנה ירוקה

טיפוח אורגני

טיפוח אורגני

משלוחים אורגניים

משלוחים אורגניים

תיירות אקולוגית

תיירות אקולוגית

גינה אורגנית

גינה אורגנית

הרובוט החדשני, שגודלו 1.70 מטר על 2 מטר, יכול לזהות שישה סוגים שונים של פלסטיק בתוך ערימות פסולת גדולות. הוא מבצע את תהליך זיהוי סוג הפלסטיק על ידי שיגור קרני לייזר וניתוח של ההחזריות של 5 אורכי גל שונים. לכל סוג פלסטיק אורך גל ספציפי וכך ניתן לזהותו. ברגע שהרובוט מזהה חומר מסוג מסוים הוא מרים אותו וממיין את החומר הזה לערימת פסולת נפרדת.

 

במקביל, יש תוכנית לפתח גרסא מוקטנת של הרובוט ממיין האשפה אשר תתאים לשימוש של גופים מסחריים ותעשייתיים קטנים יותר ומחירה המוערך יהיה כ-50 אלף דולר.

 

הרובוט עתיד לייעל את תהליך מיחזור הפלסטיק במדינה ולהגדיל משמעותית את כמות הפלסטיק שממוחזרת מסך האשפה הכללית. הגרסאות הניסיוניות של רובוט הפרדת האשפה פותחו בשיתוף פעולה עם התעשיינית היפנית IDEC CORP והן כבר נמצאות בעיצומה של תקופת הרצה בשתי חנויות ענק באוסאקה ובנארה.

 

מחפשים מוצרים ירוקים? מיטב המוצרים והשירותים הירוקים בישראל מחכים לכם באינדקס העסקים הירוקים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רובוט המיחזור היפני
באדיבות דוברות אוניברסיטת אוסקה
מומלצים