שתף קטע נבחר

זירת הקניות

השרים התעלמו מבג"ץ ודנים ברפורמה בתכנון

שופטי בג"ץ המליצו לממשלה שלא למהר ולדון בפרטי הרפורמה בתכנון ובבנייה, ולאפשר עוד זמן לציבור להעיר הערות בנוגע לחוק המהפכני. ועדת השרים לחקיקה לא שעתה להמלצה. ארגוני הסביבה: נמשיך להילחם בחוק בבית המשפט

ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה הבוקר (ה') את המלצת בג"ץ וסירבה להאריך את פרק הזמן שהוקצב להגשת הערות לרפורמה בתכנון ובבנייה.

 

ההחלטה לדחות את המלצת בג"ץ התקבלה חרף מחאתו של השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן. ארדן ביקש לשמוע לעמדת השופטים, ולאפשר עוד זמן לצורך דיון ציבורי מקיף ברפורמה - כפי שביקשו ארגוני הסביבה בעתירתם.

 

לאחר שקיבלו את ההחלטה לדחות את המלצת השופטים, החלו חברי ועדת השרים לדון בפרטי הרפורמה וסעיפי השונים. מהוועדה נמסרי כי: "ועדת השרים לחקיקה אישרה לקיים דיון בחוק התכנון והבנייה לאחר ששקלה את החלטת בג"צ. ועדת השרים ממשיכה לדון בשעה זו בנושא ויכול ותחליט בדבר אישור החוק עוד היום".

 

ארגוני הסביבה נגד הרפורמה:

 

בחברה להגנת הטבע ובעמותת "אדם טבע ודין" - שהגישו את עתירה בדרישה לדחות את הדיון ברפורמה - הביעו אכזבה רבה. "הממשלה התעלמה היום באופן בוטה מהמסר הברור שהעביר לה בית המשפט העליון, בנוגע לצורך לדחות את המשך הדיונים ברפורמה. שרי הממשלה הוכיחו שאין בכוונתם לפעול על פי כללים דמוקרטים בסיסיים או להקשיב לדעתו של הציבור". 

 

בג"ץ: רק 21 יום להערות - בלתי אפשרי

בדיון אתמול בבג"ץ רמזו השופטים כי הם סבורים שפרק זמן של 21 יום להערות ברפורמה כה מורכבת ומרחיקת לכת אינו סביר. השופטת אילה פרוקצ'יה מתחה ביקורת חריפה על האופן בו קידמה הממשלה את המהלך.

 

"... הרי לא פרצה פה מלחמה. מדובר בשינוי חקיקה מהותי מהמצב הקיים, הדורש הליכים מאוד בסיסיים של הכנה. למה לא לתת פסק זמן ואפשרות לגורמים השונים לגבש את דעתם בנוגע לחוק? לתת 21 יום להערות, לכזו כמות ומורכבות של חומר זה בלתי אפשרי...", אמרה השופטת. 

 

כותבים על הרפורמה בתכנון:

  • "כאן בונים. לכו לטייל בארץ אחרת" / דב גרינבלט
  • לוקחים לכם את הטבע מתחת לרגליים / איתמר בן דוד
  • לא מרפסת - את החוף רוצים לסגור לכם / ניר פפאי
  • נתניהו "הרדים"; ארגוני הסביבה ינסו לעורר / יעל דראל

     

    הרפורמה בתחום התכנון והבנייה, אותה מקדם ראש הממשלה בנימין נתניהו, היא למעשה חוק חדש לתכנון ובנייה שמתפרש על פני כ-600 סעיפים. נוכח מורכבותו והשלכותיו, טוענים בארגונים, יש לאפשר לציבור ולמשרדי הממשלה לקיים בנושא דיון ציבורי מקיף - באופן שיאפשר הגשת הסתייגויות והערות - ולא מספיקים 21 יום כפי שקבעה הממשלה. בעתירתם ביקשו הארגונים להרחיב את פרק הזמן ל-90 יום.

     

    כעת, נוכח החלטת ועדת השרים להמשיך ולדון ברפורמה ולא לאפשר עוד זמן להערות, הודיעו ארגוני הסביבה כי ימשיכו להאבק במהלך בבג"ץ, והם מקווים כי השופטים יפסקו לטובתם ויורו לממשלה לעצור את התקדמות החקיקה. אם אכן כך יוחלט, קטנים הסיכויים שהרפורמה תובא לאישור הכנסת במושב הנוכחי, שננעל בעוד שבוע, והיא תאלץ כנראה להמתין למושב הקיץ.


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתקדמים ברפורמה של ראש הממשלה
    צילום: גיל יוחנן
    ביקש דיון ציבורי מקיף. השר ארדן
    צילום: אביגיל עוזי
    מומלצים