שתף קטע נבחר

עיני: עובדי הניקיון אינם שק חבטות של האוצר

מחר יחלו הדיונים במשרד התמ"ת בנוגע להרחבת הסכם הקובע העלאת שכר של 20% לעובדי הניקיון לכלל המעסיקים בענף שירותי הניקיון. האוצר מתנגד להסכם בטענה לגידול בעלויות המעסיקים ועליית האינפלציה

על רקע התחלת הדיונים בתמ"ת על צו ההרחבה בענף הניקיון תוקף היום (ג') יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, את משרד האוצר בשל התנגדותו להסכם בין ההסתדרות לבין איגוד לשכות המסחר. עיני אמר כי "ההסתדרות לא תאפשר לשר האוצר ולפקידי משרדו להמשיך ולהתייחס לעובדי הניקיון כאל שק חבטות. מדובר בעובדים שנחשבים לחלשים במשק הישראלי וההסתדרות מחוייבת לשפר את תנאי העסקתם".

 

 

הממונה על יחסי העבודה במשרד התמ"ת, שלמה יצחקי, יפתח מחר בדיונים האם להמליץ לשר התמ"ת, בנימין בן-אליעזר, להרחיב את ההסכם בצו הרחבה, כך שיחול על כל המעסיקים בענף, גם אם הם לא חברי איגוד לשכות המסחר. להסכם מתנגד גם ארגון חברות הניקיון שאינו חלק מאיגוד לשכות המסחר, החתום על ההסכם הקודם עם ההסתדרות.

 

האוצר כבר הביע כאמור את התנגדותו, בשל העלויות הגבוהות, יוסי כהן, סגן הממונה על השכר באוצר, כתב ליצחקי, כי תוספת שכר בשיעור של 20% והטבות אחריות שיקבלו העובדים יגדילו את הוצאות מעסיקיהם ב-997 מיליון שקל ל-76.7 אלף עובדי הניקיון במשק. כמו כן, כותב כהן, כי ההסכם עלול להביא לפיטורים של עובדי ניקיון בגלל הגידול בעלותם, גלגול הגידול בעלות שירותי הניקיון ממזמין השירות אל הצרכנים וכך אף להשפיע על עליית המחירים במשק ועליית האינפלציה.

  

לדברי יו"ר ההסתדרות,"התנגדות של משרד האוצר לצו ההרחבה היא כתם שיש להסירו במהרה. הטענות שמעלה משרד האוצר נגד צו ההרחבה הם לא מוסריות. אני קורא לשר האוצר להתעשת ולהורות לפקידי משרדו להסיר את ההתנגדות ולצעוד איתנו ועם המעסיקים יד ביד לשינוי המשמעותי הזה".

 

 

גם פנסיה מקיפה 

בנוסף להעלאת השכר, ההסכם קובע גם כי העובדים יחלו לקבל פנסיה מקיפה (הכוללת ביטוח אובדן כושר עבודה וביטוח שארים) לאחר ותק של חצי שנה, כאשר עד אז העובדים יבוטחו בביטוח חיים על-חשבון המעסיק. כמו כן, נקבעה זכות שימוע לפני פיטורים לעובדים קבועים מעל שנתיים, איסור על קנסות והפחתות שכר שרירותיות, שי לחג הפסח וראש השנה, תשלום נוסף עבור עבודה בחגים והסעות לעובדים בזמן שבו מופסקת התחבורה הציבורית. 

 

עיני קרא לשר האוצר לשלב כוחות עם ההסתדרות המעסיקים ושר התמ"ת כדי להוציא את צו ההרחבה. לדבריו: "צריך לזכור שמדובר בכ-100 אלף עובדות ועובדים שמועסקים בעבודה קשה בשכר נמוך. חלק לא מבוטל מהעובדים האלה נמצאים בשכבות החלשות ביותר בחברה הישראלית. אין ספק ששיפור משמעותי בשכרם הינו שינוי חברתי אמיתי". 

  

תגובת האוצר לא התקבלה עד מועד פרסום הידיעה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עופר עיני
צילום: גיל יוחנן
יובל שטייניץ
צילום: יששכר רואס, באדיבות כנס ירושלים
עובדות בשכר מינימום. מנקה (צילום אילוסטרציה)
צילום: ablestock
מומלצים