שתף קטע נבחר

עוף שלם צלוי על הגריל

קל מאוד לצלות על הגריל עוף שלם, משוטח ומתובל, והתוצאה היא עוף פריך ובשר עסיסי וטעים, בטעמי שום, לימון ופטרוזיליה רעננים

אין שמחה כשמחת העוף הצלוי על הגריל. והכי כיף לצלות על גריל פחמים משוטח. עכשיו, זה רק נשמע מסובך, כל העניין הזה של עוף משוטח. בעצם, זה קל להפליא. למעשה, אתם יכולים לשטח עוף בעצמכם, או לבקש מהקצב שלכם (או מהקצבים בכל סופרמרקט) לשטח בשבילכם.
ולמה לשטח? כי נוח במיוחד לצלות עוף משוטח על הגריל, וגם זמן הצלייה קצר יותר. וזה גם טעים כל כך, כי יש יותר חלקים פריכים.
איך משטחים? חוצים עוף שלם, במשקל כ-2 ק"ג, על ידי כך שחותכים (או מבקשים מהקצב לחתוך) משני צדי עמוד השדרה שלו, ואז משטחים קצת, ומועכים קלות, והעוף נראה כמו ספר פתוח או כעין פרפר. אחר כך שמים אותו במרינדה שמורכבת מלימון, שמן, שום ופטרוזיליה, וצולים בגריל לשמחת הקהל.

עוף משוטח צלוי על הגריל, עם שום ולימון/איילת הירשמן

המרכיבים

מיץ מ-2 לימונים בשלים

שיניים מ-4-2 שיני שום, קלופות וקצוצות

1/2 כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

1 עוף במשקל 1/2 1 - 2 ק"ג, משוטח (ראו הסבר למעלה)

 

להגשה

מיץ מלימונים טריים או לימונים צלויים על הגריל (ראו הסבר במתכון)

מעט פטרוזיליה קצוצה

 

ההכנה

1. המרינדה: סוחטים את המיץ מהלימונים לתבנית שתכיל את העוף בנוחות, מוסיפים את השום, השמן, מלח ופלפל ואת הפטרוזיליה. מוסיפים את העוף, דואגים שיכוסה היטב, בכל חלקיו, במרינדה. מכסים ומשרים כך למשך שעתיים לפחות, אבל רצוי ארבע שעות (ומקסימום עד לילה, אבל אז כבר צריך לאחסן במקרר).


 

2. מחממים גריל פחמים לחום גבוה.

 

3. מניחים את העוף על הגריל (שומרים את התבנית עם המרינדה בצד) וצולים כמו דקות מצד אחד, עד שהוא מזהיב. מברישים במרינדה והופכים בזהירות לצד השני. צולים עוד כמה דקות, ואז מכסים את העוף במכסה של הגריל (או מכינים לו אוהל קטן ועגול מרדיד אלומיניום שמגלגלים בקצוות ומכסים אותו בו) וממשיכים לצלות כך 35-40 דקות נוספות או עד שהעור פריך ושחום ובשרו של העוף לבן ועסיסי, ואין בו חלקים ורודים. אפשר, במקביל, גם לחצות לימונים נוספים ולצלות אותם קצת על הגריל. הטעם יהפוך לקרמלי-לימוני ויהיה כיף לסחוט אותם על העוף המוכן.

4. מסירים מהגריל, ומניחים את העוף בצד לכמה דקות. מגישים עם עוד לימונים חצויים, צלויים או טריים, ומעט פטרוזיליה קצוצה מלמעלה.

 

מחפשים עוד מתכונים ליום העצמאות?

 

למתכוני עוף נוספים של "שף"

 

לכל מתכוני "שף"

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוף על המנגל. מעולה ליום העצמאות
סגנון נטשה חיימוביץ צילום יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
בשבוע הבא ב"שף": פרגיות שלב אחרי שלב
סגנון נטשה חיימוביץ צילום יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים