שתף קטע נבחר

קלינטון: שיחות הקרבה ייפתחו בשבוע הבא

אחרי שביקורו האחרון של מיטשל הכזיב, והסתיים בלי הכרזה על פתיחת המו"מ העקיף בין ישראל לפלסטינים, אומרת מזכירת המדינה האמריקנית כי הרגע המיוחל יגיע בימים הקרובים

אחרי ההבטחות והאופטימיות שנגוזה - האם סוף סוף זה קורה? מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, אמרה הערב (יום ו') כי להערכתה שיחות הקרבה בין ישראל לפלסטינים יחלו בשבוע הבא. "נתחיל את שיחות הקרבה בשבוע הבא", היא הצהירה בפני כתבים בוושינגטון, והזכירה שהשליח האמריקני מיטשל יגיע לאזור ביום שלישי הקרוב.

 

קלינטון אמרה כי היא מצפה משרי החוץ של מדינות ערב, שייפגשו מחר לישיבה משותפת, לתמוך בהשקת השיחות. "בסופו

של דבר, אנחנו רוצים לראות את שני הצדדים מנהלים משא ומתן ישיר, ופועלים לפתור את כל הנושאים הקשים", הדגישה במסיבת עיתונאים עם שר החוץ של כווית, מוחמד א-סבאח. "הם היו קרובים כמה פעמים בעבר, אז אנחנו מצפים לראות את חידוש השיחות האלה". קלינטון סירבה להתייחס להצעות ספציפיות שנתנה ארה"ב לפלסטינים בתמורה להשקת השיחות.

 

יועצו של נשיא הרשות, סאיב עריקאת, אמר בעקבות דבריה של קלינטון כי הצד הפלסטיני יחכה לתוצאות ישיבת שרי החוץ של מדינות ערב וישיבת הוועד הפועל של אש"ף בשבוע הבא. שר החוץ הכוויתי אמר כי הוא בטוח שמדינות ערב יגבו את היוזמה לחידוש השיחות. "אנחנו תומכים לחלוטין בעמדת ארה"ב", הבהיר.

 

בסוף השבוע שעבר כבר ביקר מיטשל באזור, ונפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, נשיא המדינה שמעון פרס, שר הביטחון אהוד ברק, ונשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן. גורמים בלשכת ראש הממשלה הגדירו את הפגישה בין שני האישים ביום ו' שעבר "טובה ובונה", אך השניים לא הגיעו לסיכומים, ונפגשו שוב ביום ראשון.

 

את ביקורו של מיטשל שהסתיים בתחילת השבוע ליוו ציפיות מצד ישראל, הפלסטינים וארה"ב, שבמהלכו תינתן ההכרזה על פתיחת המשא ומתן הבלתי-ישיר. עם זאת, ככל שהוא התקדם הלכו הצדדים והתפכחו, והצהירו כי יעבור עוד זמן מה - אולי אף שבועות - עד להשקת השיחות.

 

הלילה נאמה קלינטון בכנס השנתי של הוועד היהודי-אמריקני, והבהירה את מחויבותה הבלתי ניתנת לערעור של ארה"ב

לביטחון ישראל. היא הזהירה את סוריה ואיראן לבל יחמשו בטילים ארוכי טווח את ארגוני הטרור, אך הקדישה חלק מנאומה גם לפנייה למדינות ערב, כדי שיגבירו מאמציהן לשלום בין ישראל לפלסטינים.

 

מזכירת המדינה קראה למדינות ערב להגדיל את תמיכתן הכספית בתקציב הרשות הפלסטינית ומאמציה לבנות מדינה פלסטינית, ולהושיט יד לישראל כדי להוכיח שהבידוד האזורי שלה מגיע לסיומו. היא הדגישה כי גם על ישראל לעשות את שלה: לחדול מהבנייה בהתנחלויות, לענות על הצרכים ההומניטריים של תושבי רצועת עזה ולתמוך במאמצי הרשות לבנות את מוסדותיה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלינטון. השיחות כבר באופק
צילום: AFP
נתניהו. שתי פגישות עם מיטשל ב-3 ימים
צילום: רויטרס
מומלצים