שתף קטע נבחר

ההחלטה אם לספר נתונה בידי ההורים

"לא ניתן לכפות על הורים לגלות לבנם הקטין מידע על אודות מחלתו", מסביר ד"ר גרשון גרונפלד, מומחה לאתיקה רפואית. מה אומר החוק, והאם יש מקרים יוצאי דופן?

במקרה של חשש לבריאות הציבור מאפשר חוק זכויות החולה לגלות זאת למי שנמצא בסכנת הידבקות. "אך למיטב הבנתי‭,"‬ אומר עו"ד ד"ר גרשון גרונפלד, מומחה לאתיקה רפואית, "לא ניתן לכפות על הורים לגלות לבנם הקטין מידע על אודות מחלתו‭."‬

 

"החוק במדינת ישראל קובע כי הורים אחראים על ילדיהם הקטינים עד שהם מגיעים לגיל ‭,"18‬ מבהיר ד"ר גרונפלד. "אחריותם של ההורים כוללת בין היתר טיפול ודאגה לבריאות ילדיהם, ולכן נתונות בידי ההורים גם החלטות טיפוליות".

 

לדבריו, יש מעט מאוד מקרים יוצאי דופן, שנקבעו באופן מפורש בחוק, שבהם קטינים זכאים לקבל החלטות הנוגעות לטיפול רפואי באופן עצמאי מהוריהם. למשל: אשפוז במרכז לבריאות הנפש, הפלות או בדיקה לגילוי איידס. "אבל במקרים אחרים, שבהם הקטין אינו מודע לקיומה של בעיה רפואית, ההורים יכולים לשלוט במידע הרפואי שנמסר לו ולהסתיר ממנו מידע. צריך למצוא לזה פתרון‭."‬

 

אם הקטין עצמו נמצא בסכנה, מסביר ד"ר גרונפלד, חוק הנוער (טיפול והשגחה) מחייב לפנות לפקיד סעד, וזה יפנה על פי שיקול דעתו לבית-המשפט לנוער.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים