שתף קטע נבחר
 

המצאה מדליקה: הופכים את שמן הטיגון לחשמל

מסעדות רבות מחפשות דרכים לא מזיקות, שיאפשרו להיפטר מהשמן ששימש לטיגון. ההמצאה החדשנית Vegawatt, הופכת את השמן המשומש לאנרגיה שאיתה ניתן להפיק חשמל להפעלת המסעדה. כך אפשר לתפוס שתי ציפורים במכה אחת: גם להיפטר מעודפי השמן וגם לחסוך בחשמל

המצאה ירוקה במיוחד בשם Vegawatt, שמאפשרת לחסוך בהוצאות החשמל של מסעדות - היא הזוכה הגדולה בתחרות היוקרתית "חדשנות במטבח 2010", שנערכה על ידי איגוד המסעדות האמריקני. מדובר בתחרות שנערכת מידי שנה ושבמסגרתה בוחר פאנל מומחים עצמאי המצאות וחידושים פורצי הדרך בתעשיית המזון העולמית.

 

 

ה-Vegawatt, ששמו משלב בין המילים vegetable - ירקות, ו-watt - יחידת המידה החשמלית, הוא מוצר ייחודי המאפשר לבעלי מסעדות להקטין גם את הוצאות החשמל שלהם, וגם את פגיעתם בכדור הארץ.

 


vegetable - כך זה עובד

 

מדובר במערכת המיועדת לפתור שתי בעיות שונות במוצר אחד. הראשונה - שמן הטיגון המשומש: פעמים רבות נתקעים בעלי המסעדות עם כמויות גדולות של שמן, ששימש בעיקר לטיגון ירקות (אך לא רק), ומחפשים דרכים להיפטר ממנו. השלכה רשלנית של השמן גורמת לבעיות סניטציה, למזיקים ולריחות רעים.

 

הבעיה השנייה היא עלויות החשמל הגבוהות, שמהוות אחת מההוצאות הקבועות המרכזיות של כל בית עסק.

 

מערכת Vegawatt, שפותחה במשך ארבע שנים על ידי המהנדס ג'יימס פרט, מציעה פתרון טכנולוגי, שהופך את שמן הטיגון המשומש לאנרגיה להפעלת החשמל במסעדה. באופן זה ניתן להפחית את עלויות החשמל של המסעדוה בצורה ניכרת.

 

איך זה עובד?

מדובר למעשה בתוסף שמתחבר למערכות החשמל והמים הקיימות של המסעדה. גודל המתקן הוא כגודל מקרר הממוקם מחוץ למסעדה, בדומה למערכת מיזוג מרכזי. כאמור, המתקן מתחבר על ידי כבל חשמלי אחד למערכת החשמל המרכזי. כמו-כן, יש לו גם חיבור למים החמים שמאפשר בונוס נוסף – חימום המים באמצעות המערכת. 

האינדקס הירוק

ילדים ירוקים

ילדים ירוקים

מתנה ירוקה

מתנה ירוקה

טיפוח אורגני

טיפוח אורגני

משלוחים אורגניים

משלוחים אורגניים

תיירות אקולוגית

תיירות אקולוגית

גינה אורגנית

גינה אורגנית

 

לאחר מכן, שופכים את שמן הטיגון המשומש של המסעדה לתוך המכונה, והשמן תהליך אוטומטי של סינון בן ארבעה שלבים, שבסופו מיוצר דלק נקי. את האנרגיה שמייצרת המערכת לא צריכים לקנות מחברת החשמל או הגז, ויש לה את היכולת לספק כ-25% מסך תצרוכת האנרגיה של המסעדה.

 

המפתחים מספרים כי רבים טועים לחשוב שמדובר למעשה בייצור ביו-דיזל (דלק ביולוגי המיוצר משמנים), אך לא כך הדבר. לדבריהם, הפקת ביודיזל דורשת הפרדה כימית של הגליצרול המצוי בשמנים רבים ומהווה פסולת לוואי דליקה שיש לדעת כיצד להפטר ממנה כראוי. הדלק שהמכונה מפיקה לעומת זאת, לא דורש שימוש בכימיקליים, לא מייצר פסולת לוואי, אינו מתלקח ואינו רעיל.

 

על אף שטרם החלו למכור את המערכת, היא כבר קוצרת תשואות מתעשיית ההסעדה, שנלהבת לחתוך בהוצאת ולקדם שינוי סביבתי בעסקים.

 

מחפשים מוצרים ירוקים? מיטב המוצרים והשירותים הירוקים בישראל מחכים לכם באינדקס העסקים הירוקים

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטגנים וחוסכים
מערכת Vegawatt
מומלצים