שתף קטע נבחר

סרט על גבריאל בלחסן זכה בדוקאביב

"גם כשעיני פקוחות" שמלווה את המוזיקאי גבריאל בלחסן והתמודדותו עם המאניה-דיפרסיה זכה בפרס הראשון. בתחרות הבינלאומית זכה הסרט הפיני "גברים בסאונה"

טקס הפרסים החגיגי של פסטיבל "דוקאביב" התקיים הערב (ג') בתל אביב, ובו הוכרז כי "גם כשעיני פקוחות", סרטו של אופיר טריינין, זכה בפרס הראשון בתחרות הישראלית. בנימוקיהם למתן הפרס כתבו השופטים: "זהו סרט מרגש המתעלה מעבר למשבר האישי של האמן ולוקח את הצופים למסע של גילוי עצמי, אחווה ואתגרים שביצירה".


"גם כשעיני פקוחות". מסע של גילוי עצמי (צילום: רואי רוט)

 

ציון לשבח הוענק לסרט "קרבת דם" של נעה בן הגיא. "הבמאית יצרה סרט בו נגזר על משפחה ישראלית להתמודד, צעד אחד צעד, לא עם קיומה של בת דודה

ארגנטינאית עשירה, אלא עם קרובי משפחה ערבים עניים שחיים במחנה פליטים בגדה", ציינו השופטים.

  

פרס ראש העיר תל אביב ליוצר צעיר ומבטיח ניתן השנה לאוהד יתח, במאי הסרט "לאהוב את סופיה". פרס הצילום, המוענק מטעם מועצת הקולנוע ומשרד התרבות, ניתן ליאיר שגיא, צלם הסרט "איסמי אחלאם" שביימה רימה עיסא. פרס העריכה הוענק לאריק להב ליבוביץ על שני סרטיו שהשתתפו בתחרות השנה והם "המורה אירנה" ו"לאהוב את סופיה". פרס התחקיר המוענק באדיבות מיכאל ושרה סלע ניתן השנה לנדב הראל על עבודתו בסרט "המוח החשמלי".

 

בחבר השופטים בתחרות הישראלית ישבו השנה עורך הקולנוע הגרמני הרמן בארת, מבקר הקולנוע אמיר לאבאקי מברזיל, עורכת הקולנוע הישראלית ג'ואל אלקסיס, הבמאי והמפיק ניצן גלעדי ומנהלת המחלקה התיעודית לשעבר בערוץ הצרפתי Canal+, אנה גלוגובסקי.

 

בתחרות הבינלאומית העניק חבר השופטים את הפרס הראשון לסרט "גברים בסאונה" של היוצרים הפיניים יואנס ברגל ומיקה הוטאקאיינן. בנימוקיהם למתן הפרס כתבו השופטים: "הסרט מציג את הסאונה כמקום סימבולי בו אנשים עירומים מבחינה פיזית ונפשית, מה שהופך את גיבוריו לפגיעים ומשכנעים עד מאוד. הבמאי מציג מנהג תרבותי פיני נפוץ ובעשותו כן, הוא חושף רגשות אוניברסליים".


מתוך "גברים בסאונה". "גירוי ואתגר אינטלקטואלי"

 

חבר השופטים בתחרות הבינלאומית, שכלל את חוקר הקולנוע ומבקר הסרטים של ynet, שמוליק דובדבני, המפיק אוליבייה טורנו ומנהלת המכון הסקוטי לסרטי תעודה, איימי הארדי, בחר במקביל להעניק ציון לשבח לסרט "האדם המסוכן ביותר באמריקה - דניאל אלסברג ומסמכי הפנטגון" שיצרו ג'ודית ארליך וריק גולדסמית. בנימוקיהם למתן הפרס כתבו: "אנו רוצים להצדיע לסרט הדוקומנטרי הזה שעוסק בנושאים חשובים תוך שהוא מספק גירוי ואתגר אינטלקטואלי".

 

הפרס הראשון בתחרות סרטי הסטודנטים הוענק לסרט "תעודה של זהות" בבימויה של מיטל בן חמו מהחוג לקולנוע בסמינר הקיבוצים. בנימוקיהם למתן הפרס כתבו השופטים: "הסרט מצליח לסחוף לעולמן הרגשי של הדמויות, להזדהות עם כאבן ולהתפעל מהכוחות שלהן להיאבק על זכויותיהן. הבמאית הראתה בגרות בעשיית הסרט וביכולת שלה לתת לסיפור להתגלות".

 

חבר השופטים, שכלל את הבמאית והתסריטאית תמר ירום, המפיקה והבימאית נעמה פיריץ ואוצרת תכניות התעודה ננסי פישמן, החליט להעניק במקביל ציון לשבח לסרט "פרלמנט ארוחת הבוקר" של גולן רייז מבית הספר לקולנוע מעלה בירושלים. פרס העריכה הוענק לסרט "פשטות" בבימוי של רחל בן זקן מבית הספר קמרה אובסקורה בתל אביב.

 

גם השנה נערך במסגרת הפסטיבל פיצ'ינג לסטודנטים מבתי הספר לקולנוע ובו חולקו חמישה מענקי פיתוח ויצירה. "מחפשים לאמא חתן" של רותם ברנשטיין מסמינר הקיבוצים זכה במענק משולב של קרן גשר לקולנוע רב תרבותי ויס דוקו. מטעם פרויקט הקולנוע של קרן רבינוביץ ניתנו שני מענקי פיתוח והפקה לסרטים "עדות ללא קול" של משה איבגי ויונתן הפנר ממכללת מנשר לאמנות וכן ל"גריאטריה" של ערן פולישוק ממכללת ספיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"גם כשעיני פקוחות". הפרס הראשון
צילום: רואי רוט
לאתר ההטבות
מומלצים