שתף קטע נבחר

יש לי גלידה הכי טובה, מהתות שעוד בסביבה

זו בדיוק התקופה שמחיר התותים טוב במיוחד, הזדמנות מצוינת להצטייד בכמה סלסילות אדומות ולרקוח בקלי קלות גלידה ביתית מצוינת, שתפתח לכם את הקיץ

 

 

גלידת תות/ איילת הירשמן

8-6 מנות

 

המרכיבים

1 סלסלה (250 גרם) תותים

2/3 כוס (170 גרם) סוכר

מיץ מ-1/2 לימון

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

 

ההכנה

1. מסירים מהתותים את העוקצים הירוקים ומעבירים למעבד המזון או לבלנדר. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הסוכר ומעבדים למחית גסה.

 

2. מעבירים את מחית התותים לקערת המערבל, מתחילים להקציף במהירות בינונית, ויוצקים פנימה, תוך כדי ההקצפה, את השמנת המתוקה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל מרקם של קצפת רכה.

 

3. מעבירים לכלי שנוח להקפיא בו, ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (עד לילה).

 

4. ההגשה: מוציאים, מניחים כמה דקות בטמפרטורת החדר, מעבירים לכלים או לקונוסים של גלידה ומגישים.

 

 

 
 
 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלידת תות ביתית
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים