שתף קטע נבחר

רווחי הבנקים ברבעון הראשון: מיליארד וחצי שקל

ההכנסות מעמלות בחמשת הבנקים הגדולים, הגיעו ל-3.4 מיליארד שקל. בניגוד לשאר הבנקים שהצליחו להביא לצמצום בהוצאות, דיסקונט דווקא הגדיל אותם ורשם רווח נמוך במיוחד ביחס להכנסות. ההערכות: מגמת השיפור בתיק האשראי והירידה בחובות המסופקים עלולה להשתנות בעקבות המשבר באירופה

מיליארד וחצי שקל הרוויחו חמשת הבנקים הגדולים ברבעון הראשון לשנת 2010, כך עולה מהדוחות הכספיים שפרסמו. סך ההכנסות המצרפי בחמשת הבנקים הגיע ל- 9.5 מיליארד שקל.

 

בנק לאומי רשם רווח נקי של 596 מיליון שקל והכנסות של 2.8 מיליארד שקל, בנק הפועלים הרוויח 462 מיליון שקל עם הכנסות בסך 3 מיליארד שקל, בנק מזרחי-טפחות גרף רווח של 172 מיליון שקל כשההכנסות עמדו על 970 מיליון שקל.

 

בשורת הרווח הנקי של בנק דיסקונט נרשמו 143 מילון שקל כאשר ההכנסות עמדו על 1.8 מיליארד שקל ובבנק הבינלאומי הרוויחו 129 מיליון שקל עם הכנסות של 937 מיליון שקל. סך הכנסות הבנקים מעמלות, עמדו בשלושת החודשים הראשונים של השנה על 3.4 מיליארד שקל.

 

הריבית הנמוכה במשק פגעה בהכנסתם של הבנקים, עם זאת הריסון בהוצאות ושיפור בתיק האשראי (הלוואות שניתנו) שהביא לירידה בהיקף החובות המסופקים (חובות שגבייתם מוטלת בספק והבנקים אינם יכולים להכליל אותם בדו"חות כהכנסות עתידיות), חיזקו את שורת הרווח.

 

"הבנקים עדיין סובלים מסביבית ריבית נמוכה" אומר ל-ynet טרנס גלינגמן, אנליסט הבנקים במיטב, "זה בא לידי ביטוי בהכנסות המימון, אך מצד שני יש שיפור באיכות תיקי האשראי מה שהוביל לירידה בהפרשות לחובות מסופקים".

 

המשבר באירופה עשוי להעיב 

קלינגמן מוסיף כי קיימת מגמה של שליטה הדוקה יותר בהוצאות ברוב הבנקים, הכוללת גם את שכר העובדים. יש לציין כי חריג לכך הוא בנק דיסקונט, שהוצאותיו דווקא גדלו ולכן השיג רווח נמוך במיוחד בהתחשב בסך ההכנסות שלו.

 

עוד מציין גלינגמן, כי לאומי ומזרחי-טפחות הציגו גידול נאה בתיק האשראי. "יש אכזבה מסויימת בהסתכלות על ההכנסות. היתה ציפיה שהריבית תעלה וזה ישפר את ההכנסות. העלאת ריבית לאיזור ה-2.5% יכולה להגדיל את רווחי המימון של הבנקים בעוד 10%-15%".

 

בהתייחס להוראה החדשה של בנק ישראל, בנוגע לסיכון במתן משכנתאות, אומר קלינגמן כי המהלך עשוי להגביר את הלחץ על ההפרשה לחובות מסופקים בבנקים, מהלך שיביא לריסון הצמיחה בתחום המשכנתאות. עם זאת, על הלקוחות הנוטלים משכנתא, הוא טוען, כי לא תהיה השפעה מהותית.

 

גם המשבר באירופה עשוי להעיב על הדו"חות של הבנקים בהמשך השנה. לדברי קלינגמן, "חלק מהבנקים בישראל מחזיקים באג"חים ממשלתיים באירופה והערך של האג"חים יורד. אירופה נכנסת למיתון וכולם עושים תוכניות צנע למיניהם - מהלכים שישפיעו על היצוא.  זה יגרום ללחץ על החברות בישראל, כך שכל מגמת השיפור באיכות תיק האשראי והירידה בחובות המסופקים בבנקים מוטלת בספק". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים