שתף קטע נבחר

שופט: העוזרת טעתה בחישוב החוב משרה נתניהו

ליליאן פרץ שתבעה את אשת רה"מ ספגה ביקורת מנשיא ביה"ד לעבודה, שהצביע על שורת "סעיפים הדורשים הבהרה" בכתב התביעה, כולל טעויות בחשבון. הוא האיץ בצדדים להגיע להסדר, אך פרקליטה של פרץ הבהיר: "נשמע אותן על דוכן העדים"

מבוכה לתובעים בתיק ליליאן פרץ נגד שרה נתניהו - וביקורת גם על אשת ראש הממשלה. עם תחילת המשפט הבוקר (יום א'), בבית הדין האזורי לעבודה בחיפה, המליץ השופט לצדדים להגיע לפשרה או לגישור, כשהוא מצביע על שורה של "סעיפים הדורשים הבהרה", כהגדרתו, בכתב התביעה שהגישה עוזרת הבית נגד אשת ראש הממשלה. בין השאר חשף טעויות חשבוניות - לכאורה - בחישובי השכר שמגיע לפרץ, ובמספר ימי החופשה שמגיעים לה, לפי חישובי התובעים. שתי הנשים העומדות במרכז הפרשה לא הגיעו לדיון, שבסיומו רמז השופט כי יש סעיפים בתביעה שעל נתניהו לשלם בגינם.

 

לפי התביעה שהגישה פרץ, שרה נתניהו התעללה בה, שילמה לה משכורת נמוכה משכר המינימום, נמנעה מתשלום זכויות סוציאליות, הכריחה אותה לעבוד בשבתות למרות אף שהיא שומרת שבת, והכריחה אותי לקרוא לה "גברת שרה נתניהו". נתניהו הכריזה מנגד כי מדובר ב"שקר, השמצות ובדיות", ובכתב ההגנה שהגישה, טענה כי מדובר ב"טענות סרק", הזכירה דברים חמים ואוהבים שפרץ אמרה עליה, וגילגלה על רואי החשבון את האחריות על טעויות בתלושי השכר שלה.

 

כבר בתחילת המשפט דרש השופט, נשיא בית הדין רמי כהן, להבהיר את מעמדה המשפטי של הנתבעת הראשונה, חברה בשם ב.ש. נתניהו - שבשמה הוצאו תלושי שכר לפרץ. לדבריו, התובעים לא הצליחו לקבוע כי ישות משפטית בשם זה קיימת כלל. השופט ציין כי ייתכן ומדובר בחשבון בנק השייך לבני המשפחה, והבהיר - בניגוד לטענת התובעת - כי אין הכרח לכלול אותה בתביעה. הוא הגדיר את ההתעקשות לברר סוגייה זו "סטייה מהעיקר".

 

בהמשך, בניסיון לשכנע את הצדדים כי עדיף להגיע לפשרה מחוץ לכותלי בית המשפט, הצביע השופט - שגילה בקיאות מרשימה בכתבי התביעה וההגנה - על שורה של אי בהירויות בכל הנוגע להיקף משרתה של פרץ בבית נתניהו, חישוב ימי החופשה וחישוב השכר שהגיע לה. כך לדוגמה, הצביע על כך שלא עבדה בבית נתניהו שבוע שלם, ובשל כך אין לחשב את ימי החופשה כאילו עבדה במשרה מלאה. כן הצביע על כך שחישוב שכר המינימום שהרוויחה בוצע על פי שעות בלבד, ולא בחישוב יומי או שבועי.

 

שלושה שבועות להגיע לפשרה

רוב קביעותיו של השופט התייחסו לכתב התביעה, אולם לקראת סוף הדיון רמז גם לפרקליטי ההגנה, כי ישנם גם סעיפים שאינם שנויים במחלוקת, וכי כדאי להם לשלם עבורם.

 

השופט התייחס בשלב מסוים אף לזהותם של המעורבים בתיק, והעיר כי "לו מדובר היה באנשים רגילים", היה התיק נגמר מחוץ לכתלי בית המשפט.

 

בסופו של דבר נקבע - בהסכמת הצדדים - כי בתוך כשלושה שבועות ישיבו לבית המשפט אם בכוונתם להגיע לפשרה מחוץ לכותלי בית המשפט, לפנות לגישור או לנהל משפט מלא.

 

בתום הדיון לא יכול היה עו"ד דוד שמרון, המייצג את שרה נתניהו, להסתיר את שביעות רצונו. "בית המשפט הביע את עמדתו והסתייגויות רבות ביחס לכתב התביעה,

ושלח את הצדדים לעשות ניסיון לברר את הדברים בדרך שבה היו צריכים להתברר מלכתחילה - שלא בין כותלי בית המשפט. כל מי שעיניו בראשו ראה לאן מופנית הביקורת של השופט".

 

עו"ד אסף שרעף, המייצג את פרץ, טען מנגד כי לא מדובר היה בביקורת של בית המשפט על התביעה, "אלא שהשופט ביקש לברר את העובדות". לדבריו, למרות הצעתו הלא מרומזת של בית המשפט לצדדים להידבר בינם, הוא מתכוון לנהל את המשפט. "השלב החשוב במשפט זה יהיה שלב ההוכחות. אנחנו נשמע מה יש לליליאן פרץ ולשרה נתניהו להגיד על דוכן העדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמה ימי חופשה הגיעו לה? ליליאן פרץ
צילום: עידו ארז
צילום: אלכס קולומויסקי
"לו מדובר היה באנשים רגילים". שרה נתניהו
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: רענן בן צור
השתיים בימים טובים יותר
צילום: רענן בן צור
מומלצים