שתף קטע נבחר

יציאת ישראל: 7 מטוסים ממריאים לטורקיה ויוון

בג"ץ עדיין לא פסק בעתירות נגד שחרורם - אבל אחרי שבועות בים, יומיים בכלא או בבית חולים ושעות ארוכות באולם ביקורת הדרכונים בנתב"ג - כמעט כל משתתפי המשט כבר לא כאן, או על מסלול ההמראה. נותרו רק כמה פצועים קשה, שיעזבו תוך ימים

שלושה ימים לאחר שנעצרו על סיפון ה"מרמרה" ויתר אוניות המשט, חוזרים הערב (יום ד') הביתה הפעילים הטורקים והייונים שניסו לשבור את המצור על עזה. ראשון המריא מנתב"ג מטוס של חיל-האוויר הטורקי ועליו כמה עשרות פצועים. אחריו החלו בהכנות להמראה עוד שני מטוסים צבאיים טורקיים, שלושה מטוסים אזרחיים של חברת "טורקיש איירליינס", ומטוס שביעי, יווני.

 

בכך בעצם יושלם גירושם של כמעט כל הפעילים שהשתתפו במשט, לאחר שבבוקר כבר המריאו מנתב"ג עשרות פעילים מ-35 מדינות אחרות, ו-123 פעילים ממדינות ערביות שוחררו לירדן, דרך מעבר אלנבי. עוד ארבעה שוחררו הערב ללבנון, בראש הנקרה. כל זאת - כשבבג"ץ עדיין נמשך הדיון בעתירות נגד שחרורם. ההחלטה על הגירוש המהיר התקבלה על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו בניסיון לתקן משהו מהנזק המדיני שגרמה הפרשה.


המטוס הטורקי ממתין לנוסעים (צילום: נועם מושקוביץ) 

 

בנמל התעופה בן-גוריון השלימו את ההכנות האחרונות לקראת הטסתם של מאות הפעילים. כ-20 פצועים באורח קל-בינוני הגיעו לנמל התעופה באמבולנסים של מגן דוד אדום, שם קיבלו את פניהם נציגי הצלב האדום הטורקי.

 

כניסת עיתונאים לטרמינל נאסרה

בזה אחר זה, הועלו הפצועים על המטוסים הצבאיים המיוחדים המיועדים להטסת נפגעים. מספר פצועים קשה עדיין מאושפזים בבתי החולים וצפויים לחזור למולדתם בעוד מספר ימים. תשע הגופות של הרוגי התקרית הועלו אף הם למטוסי טורקיש איירליינס. גם בשעות הערב התקיפו הפעילים מילולית את גורמי האכיפה בנתב"ג ואף את נציגי הקונסוליה הטורקית, אחרי שמוקדם יותר התפרעו 13 פעילות אירופיות.

 

מאות הפעילים הוחזקו במהלך היום באולם ביקורת הדרכונים בטרמינל 1 של נמל התעופה. המאבטחים והשוטרים הרבים אסרו בתוקף על עיתונאים וצלמים להיכנס אפילו לאולם הכניסה הראשי של הטרמינל. צוות שידור ספרדי אף התעמת על רקע כך עם המאבטחים, ואחד מאנשי הצוות אף ביצע תנועה מגונה בידיו על דגל ישראל שהוצב בסמוך.

 

הגעת האוטובוסים במהלך היום, בהם הובלו הפעילים, סוקרה בנתב"ג על-ידי התקשורת הזרה בהרחבה ואף בפריצות חיות לשידורים לרשתות הזרות. הצלמים הזרים זכו בעיקר לתעד את סימני ה"וי" שעשו לעברם הפעילים כאשר עברו לתוך הטרמינל, באוטובוסים, דרך "שער שלום".

 

שני עובדי "אל-ג'זירה" שוחררו ללבנון

שחרור ארבעת הלבנונים, בהם פצוע אחד, בראש הנקרה, נערך בנוכחות נציגים של הצלב האדום הבינלאומי והאו"ם. מפקד עוצבת ברעם, אלוף-משנה רונן מרלי. שניים מהמשוחררים הם עובדי רשת הטלוויזיה "אל-ג'זירה" שהשתתפו בסיקור האירועים על האוניה "מרמרה".


השער נפתח, והפעילים מגורשים ללבנון, הערב (צילום: אבישג שאר ישוב)

 

"לאחר השלמת ההליך הועבר הפצוע לאמבולנס של הארגון בדרכו לבית חולים בלבנון, והאחרים מועברים למקום מגוריהם במדינה", הסביר ל-ynet רן גולדשטיין, דובר הצלב האדום בישראל.

בשעת מעברם של הארבעה הייתה תנועה דלילה מאוד של מטיילים באתר ראש הנקרה הסמוך. במקום נכחו שוטרים ושוטרים צבאיים, מתוך כוונה לאפשר את המעבר בלי הפרעות. נערכו לאפשרות שמפגינים יגיעו למקום - אך זה לא קרה.

 

Read this article in English 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנוסעים הגיעו באמבולנסים של מד"א
צילום: נועם מושקוביץ
הפצוע הלבנוני מובא למעבר ראש הנקרה
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים