שתף קטע נבחר

ישראלים מתלוננים: טורקים פורצים לנו לג'ימייל

המלחמה ברשת ממשיכה בעקבות אירועי המשט לעזה, וגולשים ישראלים מתלוננים שפורצים להם לחשבון הג'ימייל. כיצד מתגוננים?

גולשים ישראלים מתלוננים בשבוע האחרון כי חשבונות הדואר האלקטרוני שלהם בג'ימייל נפרצו על ידי האקרים טורקים. לא ברור מה היקף התופעה בקרב הגולשים.

 

בעקבות אירועי המשט לעזה החלה מלחמה ברשת בין גולשים ישראלים לבין גולשים פרו-פלסטינים בשבועיים האחרונים.

 

מחיקת הודעות ומסרי שנאה

הצדדים מפיצים מסרים בזירות השיחה באינטרנט, ביניהן פייסבוק, טוויטר ויוטיוב. בשבועיים האחרונים נפרצים אתרים ישראלים, ונשתלים בהם מסרים בגנות ישראל. נרשמו גם מספר נסיונות לתקוף אתרים רשמיים של ממשלת ישראל.

 

כמו כן, חשבונות פייסבוק ישראלים נפרצו על ידי האקרים טורקים, ומסרים בגנות ישראל נכתבו בשמם של הישראלים שחשבונם נפרץ. כך גם חשבונות ג'ימייל.

 

חלק מהגולשים מתלונן שנמחקו תכתובות שלו, חלק אחר מתלונן שמצא מסרים בטורקית בתיבת המייל, וגולשים מסויימים מספרים שהגישה לג'ימייל נחסמה מהם לגמרי, ושבנסיון להיכנס לתיבה הם מקבלים ממשק בטורקית.

 

איך מתגוננים מפריצה?

יתכן כי הפריצות לחשבונות הג'ימייל נעשו באמצעות הונאות פישינג, בהן גורמים לגולשים להכניס את השם והסיסמה שלהם לאתר מזויף - או באמצעות וירוסים וסוסים טרויאנים שהצליחו לחדור למחשב. אחת השיטות היא פיתוי הגולשים על ידי הבטחה לסרטונים לוהטים, או שליחת קישור לאתר שאומר שאתם מופיעים בו. לפעמים הקישור מגיע מחבר שאתם סומכים עליו, לאחר שפרצו לחשבון שלו.

 

אפשר לבדוק מדי פעם אם יש פעילות חשודה בחשבון ואם מישהו נכנס לכם לתיבה. בתחתית המסך אפשר לראות "פעילות אחרונה בחשבון". לחיצה על "פרטים" תפתח חלון שמציג את כתובות ה-IP והמדינות שמהם נכנסו לחשבון הג'ימייל.

 

אם מישהו מנסה לחדור לכם לחשבון אפשר לזרוק אותו החוצה על ידי הקלקה על "צא מכל ההפעלות האחרונות". שימו לב שלחיצה על הכפתור הזה תסגור את הגישה לחשבון גם בטלפון הסלולרי שלכם, אם היא מופעלת.


 

מומלץ להחליף את הסיסמה בג'ימייל, אם יש לכם חשד שנפלתם קורבן להונאה או נסיון פריצה. מקליקים על הגדרות - חשבונות וייבוא - שנה הגדרות חשבון. שם בוחרים באפשרות "שנה סיסמה".

 

כדאי לבחור סיסמה מורכבת ממספרים, תווים, אותיות קטנות וגדולות. כמו כן, רצוי לבחור סיסמה נפרדת לכל שירות (ג'ימייל, פייסבוק וכדומה) - אחת השיטות של הפורצים היא לבדוק אם הסיסמה שלכם בשירות אחד, עובדת גם בשירות אחר. 

 

במקביל לשינוי הסיסמה, כדאי גם לבדוק ולעדכן את אפשרויות שחזור הסיסמה. אם בחרתם בשאלת אחזור, יש לוודא שלא מדובר בפרטים שניתן למצוא בפרופיל הפייסבוק שלכם, או במקום אחר, כמו עיר הלידה, יום הולדת וכדומה. שימו לב כי התשובה לשאלת האחזור היא החוליה החלשה בשרשרת וצריכה להישמר בדיוק כמו הסיסמה.

 

תגובת גוגל

מחברת גוגל נמסר כי "איננו מגיבים בנושאים ספציפיים. אנו מעודדים את כל משתמשי Gmail לשמור על חשבון המייל שלהם באמצעות שינוי סיסמה מידי פעם. דרכים נוספות לשמירה על בטחון החשבון ניתן למצוא כאן. על משתמשים החושדים שחשבונותיהם נפרצו, להיכנס למרכז התמיכה שלנו להמשך הדרכה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
פורצים לישראלים
צילום: סי די בנק
מומלצים