שתף קטע נבחר

ויטמין E עוצר תהליך הזדקנות: איפה תמצאו אותו?

הוא מעורב בייצור תאי דם אדומים, מגן על הריאות מחומרים מזהמים ומאט את תהליך ההזדקנות. בדקנו עבורכם אלו מזונות יעזרו לכם להגיע לצריכה היומית המומלצת של 15 מ"ג ויטמין E

ויטמין E הוא נוגד חמצון רב עוצמה בעל תפקידים רבים: הוא מעורב בייצור תאי דם אדומים, ביצירת אנרגיה לתפקוד הלב והשרירים ובהגנה על הריאות מחומרים מזהמים. נוסף על כך הוא מאט את תהליך ההזדקנות, מחיש ריפוי צלקות ומסייע בשמירה על גמישות העור.

 

הצריכה היומית המומלצת: 15 מ"ג ביום (22.5 יחידות בינלאומיות). הוויטמין נפוץ בעיקר בשמנים צמחיים, בביצים, בירקות עליים ובדגנים מלאים, ובאמצעות תזונה מגוונת אפשר לצרוך בקלות רמות נאותות. חשוב לציין כי מינוני יתר של ויטמין E (למשל, כאלה הניתנים כתוספים המכילים 400 יחידות בינלאומיות) נמצאו כמזיקים, מאחר שבמינונים גבוהים הוא הופך למעודד תהליכי חמצון.

 

באילו מזונות תמצאו אותו?

 

זרעי חמנייה קלויים (30 גרם)

8.3 מ"ג


  

שקדים (30 גרם)

7.4 מ"ג


  

תרד מבושל (כוס)

6.73 מ"ג


  

ברוקולי מבושל (כוס)

2.43 מ"ג


  

עלי סלק מבושלים (כוס)

2.61 מ"ג


  

מיץ גזר (כוס)

2.74 מ"ג


  

שמן קנולה (כף)

2.39 מ"ג


 

מנגו (אחד בינוני)

2.32 מ"ג


 

עגבניות מבושלות (כוס)

2.12 מ"ג


 

נבט חיטה (כף)

1.41 מ"ג


 

 

הנתונים לקוחים מאתר הבריאות נטו גרין

 

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוויטמין נמצא גם בעגבניות מבושלות
צילום: Index Open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים