שתף קטע נבחר

ברקת עתר: מנעו מחטפים בבחירת רב לירושלים

ראש העיר, ניר ברקת, עתר נגד השר לשירותי דת בדרישה לקבוע כללים ברורים לבחירת הרבנים בבירה. לטענתו, המדינה כשלה בתפקידה לקיים הליך בחירה ראוי ויצרה הסדרים המקדמים בחירת מועמדים

סאגת בחירת הרב בירושלים מגיעה לבית המשפט: ראש העירייה ניר ברקת עתר הבוקר (ג') לבג"ץ נגד השר לשירותי דת יעקב מרגי וועדת הבחירות שהקים, בדרישה לקבוע אמות מידה וכללים ברורים ושוויוניים לבחירת הרבנים בבירה וכן לבטל החלטות קודמות שלטענתו קיבלה הוועדה שלא כדין. כן מבקשים העירייה וראשה מבית המשפט צו ביניים האוסר לבצע כל פעולה הקשורה לבחירות עד לבירור העתירה.

 

לטענת ברקת, המשיבים כשלו בתפקידם לקיים הליך ראוי לבחירת שני רבני העיר ויצרו – ממניעים פוליטיים - הסדרים המקדמים את בחירת מועמדיהם. לדברי ראש העיר, התנהלות קלוקלת של ועדת הבחירות הפכה את ההליך לכזה שסופו ידוע מראש, בין היתר בכך שחבריה נבחרו בניגוד לכללי המנהל התקין ולאחר מכן גם נציגי בתי הכנסת בגוף הבוחר את הרבנים. 

 

"תצהירים לבתי הכנסת הועברו באופן חלקי ומגמתי תוך העדר נתונים רלוונטיים, נציגי העירייה ועו"ד משקיף לא זומנו לישיבות והבחירה בבתי הכנסת הייתה מגמתית, סלקטיבית ופוליטית", נטען, "החלטות הועדה נעשו בניגוד לקריטריונים ולעיתים ללא הגשת תצהיר כנדרש או ללא התייחסות אמיתית למספר המתפללים בתצהיר".

 

בעתירה דורש ניר ברקת לבטל את מינויו של מרכז הועדה, הרב אבנר עמר, שנבחר כמינוי פוליטי למשרת האמון, זאת בשל היותו עוזרו האישי ומקורבו של השר לשירותי דת. לטענתו, עמר מצוי בניגוד עניינים תפקודי ואישי בעניין הרבנים שאותם עשויה לבחור הוועדה.

  

המשימה: רב ראשי ציוני

ראש העירייה עתר לבג"ץ כחלק מפעילותו למנות רב ראשי ציוני-דתי לירושלים לצד רב חרדי, משום שהחרדים מהווים רק שליש מאוכלוסיית העיר ואילו הציוניים (חילונים, מסורתיים ודתים-לאומיים) – שני שלישים. במצב כזה, טען, לא ייתכן שלציבור החרדי יהיה ייצוג של 60% בין נציגי בתי הכנסת בגוף הבוחר ולדתיים רק 40%, כפי שקבעה ועדת הבחירות. "זה בלתי ראוי, אינו צודק, ועומד בסתירה ברורה ללשון התקנות ולרוחן". 

 

"לרב תפקיד משמעותי בייצוג העיר ותושביה, במעורבות בסוגיות הקשורות לעיר

 ובניהול ענייני הדת לצרכי האוכלוסיות השונות בה", אמר ראש העירייה ברקת, "לציבור הכללי, בניגוד לציבור החרדי, אין 'רבני קהילות' ולכן דמות רב שמייצגת אותו היא בעלת חשיבות רבה. ראוי גם שהרבנים בבירה ייבחרו בצורה דמוקרטית, אשר משקפת את הרכב אוכלוסיית העיר".

 

עוד הוסיף: "חשוב שרב ראשי ציוני שייבחר יידע לייצג את כל האוכלוסייה הציונית בעיר, ייתן ביטוי לצרכי הנשים בעיר, לאוכלוסיות החילונית והדתית לאומית, ללא ישראלים ועוד. אני מצפה ומחכה לרגע בו יתמנו רבנים לירושלים, ונוכל לפעול יחד לקידומה של העיר. הצלחת הרב בתפקיד תלויה בשיתוף הפעולה עם ראש העיר, ואני בטוח שככל שייבחר רב המקובל על ציבור רחב בעיר, שיתוף הפעולה יהיה הדוק ופורה יותר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים