שתף קטע נבחר

המשטרה: תשתית ראייתית שמסמך גלנט מזויף

הפרקליטות העבירה לבית המשפט את הודעת המשטרה, לפיה "הגיעו מספר גרסאות של המסמך המזויף ממקורות שונים". אחד מהמסמכים הוא זה שצולם ממנו המסמך שפורסם

"נמצאה תשתית ראייתית לכאורה לתלונתו של מר אייל ארד על זיוף המסמך". כך הודיעה בצהריים (יום ה') המדינה לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה. עו"ד דן אלדד, מנהל תחום תפקידים מיוחדים בפרקליטות המדינה, כתב כי "בשלב זה הגיעו מספר גרסאות של המסמך המזויף ממקורות שונים". אחד המסמכים שהגיעו למשטרה, הוא המסמך ממנו צולם המסמך שפורסם.

 

לקראת דיון בבקשת המשטרה לקבל את צילום המסמך, שבידי ערוץ 2, הוגשה הודעתו של עו"ד אלדד. הוא כתב כי "בחקירת זיוף

 חשוב להגיע לכל גרסה של המסמך המזויף, שכן כל שלב וכל יצירת עותק נוסף ממסמך, מותירים שינויים וסימנים המסייעים לגיבוש התשתית הראייתית".

 

לדבריו, "בשלב זה הגיעו לידי החוקרים מספר גירסאות של המסמך המזויף, ממקורות שונים". הוא כתב כי בנסיבות אלה, בשלב זה, המסמך שהיה בידי חברת החדשות אינו נדרש לצורך קידום החקירה. עם זאת, הוא כתב כי חקירת המשטרה נמשכת ו"ככל שתמצא תשתית ראייתית לכאורה להגשת כתב אישום, יידרש המסמך, ולוּ כדי לוודא שאין בו כדי לתרום להגנה".

 

"להשאיר המסמך בכספת בית המשפט"

עו"ד אלדד הוסיף כי החזרת המסמך המזויף לחברת החדשות עלולה בשלב זה לפגוע בהליך, "ואף אם לא תימצא תשתית ראייתית להגשת כתב אישום, מדובר במסמך המהווה הוא-גופו עבירה, ומוצגים שכאלה אינם מוחזרים למי שנתפסו מידיהם, שכן יש למנוע כל שימוש בלתי זהיר בעתיד בזיוף". לסיכום, הוא כתב כי המדינה מבקשת להשאיר את המסמך שהעבירה ערוץ 2, בכספת בית המשפט ולדחות את ההכרעה בעוד כחודשיים, לכל המוקדם.

 

בערוץ 2 הביעו שביעות רצון מהודעת הפרקליטות. עו"ד ברק בר-שלום, היועץ המשפטי של חברת החדשות, אמר בתגובה: "זה מוכיח את טענתנו המוקדמת, כי המשטרה היתה יכולה וצריכה למצות את דרכי החקירה בטרם פנתה לחברת החדשות לקבלת המסמך. לא היתה כל הצדקה, צורך או חיוניות בנסיבות העניין לפגיעה בחיסיון העיתונאי". לדברי בר-שלום, "הצו שנתן לפני שבועיים בית המשפט השלום בפתח-תקווה, שהורה לנו למסור את המסמך לידי המשטרה, ניתן שלא לצורך ובניגוד למבחנים שנקבעו בהלכה הפסוקה".

 

חקירת הפרשה מתרחבת גם לגורמים הנחשבים למקורבים לדמויות המרכזיות בפרשה. מדובר בקצינים במילואים וגם כאלה שכבר

 סיימו את שירות המילואים. מטרת החוקרים היא לבחון את מערכת היחסים בצמרת הצבא, והאם נרקמו תוכניות שנועדו להשפיע על ההתמודדות לרמטכ"ל.

  

"זאת פרשה שהחלה סביב האלוף גלנט, שמו הפך לחלק ממנה, אבל ככל שעוברים הימים, נראה כי גלנט הוא הקצין שכי פחות קשור לפרשה, שדווקא הוא הגורם היחיד כמעט שלא ידע בכלל מה שקורה", אמר גורם המעורב בחקירה. "לא אליו צריכים להפנות שאלות קשות, אלא לאחרים".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האלוף גלנט. המסמך זויף
צילום: AFP
ארד. תשתית לנכונות התלונה
צילום: ירון ברנר
מומלצים