שתף קטע נבחר

דש: הוצאות שכרה של גבי רביד - 1.2 מיליון שקל

הפסדי הנוסטרו פגעו בתוצאות טובות של פעילות ניהול ההשקעות של בית ההשקעות דש והוא מגדיל את רמת ההוצאות בשל עמלות לבנקים. הוצאות שכרה של היו"ר גבי רביד הסתכמו ברבעון ב-1.2 מיליון שקל, והמנכ"לים המשותפים זכו לבונוס של 2 מיליון שקל. בית ההשקעות יחלק 14 מיליון שקל דיבידנד

בית ההשקעות דש איפקס מסיים רבעון ראשון המציג ירידה קלה ברווח התפעולי לעמת רבעון קודם , שהסתכם ב-21.8 מיליון שקל אך עם שורה תחתונה חלשה עם רווח נקי של 1.9 מיליון שקל בלבד לעמת רווח של 37 מיליון שקל ברבעון הראשון, שמקורה בהפסד מפעילות הנוסטרו (תיק ההשקעות העצמיות) של 8.3 מיליון שקל. בית ההשקעות מנוהל על ידי ויקטור שימריך ועידו נויברגר ונשלט על ידי אלי ברקת. 

 

 

ההסבר לחולשת התיק מוסברת בכך ש-21.4% מתיק הנוסטרו של דש מושקעים במניות שספגו ירידה חדה ברבעון השני. יתרת התיק מושקעת באופן הבא: 28% באג"ח קונצרניות והשאר באג"ח ממשלתי, פקדונות ומזומנים. שווי תיק ני"ע העצמי של החברה עמד נכון לסוף הרבעון על 275.7 מיליון שקל וזאת לעמת שווי של 336.6 מיליון שקל נכון לסוף הרבעון הקודם.

  

כאמור גם בנטרול חולשת תיק הנוסטרו שהיתה אך מתבקשת לנוכח המצב בשווקים, נרשמה ירידה ברווחיות מפעילות הליבה בהשוואה לרבעון הקודם והתחזקות לעמת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי ברבעון עמד על 21.8 מיליון שקל וזאת לעמת רווח תפעולי של 33.1 מיליון שקל ברבעון הקודם. סך ההכנסות מניהול קופות גמל ופנסיה, קרנות נאמנות וניהול תיקים וכן מפעילות הברוקראז' והחיתום הסתכמו ב-88.5 מיליון שקל וזאת לעמת הכנסות של 97.4 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה ושל 71.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

  

בין המגייסים המובילים בתעשייה

מה שהשפיע לרעה על ההכנסות ברבעון לעמת הרבעון הקודם היו פעילות החיתום ופעילות המיזוגים והרכישות בעוד שפעילות ניהול ההשקעות שמרה על יציבות עם הכנסות של 82.6 מיליון שקל ברבעון לעמת 84.7 מיליון שקל ברבעון הקודם.  

 

בתחום קופות הגמל הסתכמו ההכנסות ברבעון השני ב-59.7 מיליון שקל לעמת 61.6 מיליון שקל ברבעון הראשון ו49.8 מיליון שקל ברבעון המקביל. העליה לעמת הרבעון המקביל היא אך טבעית שכן נרשמה עליית ערך מהותית בנכסי הלקוחות מהם נגזרים דמי הניהול במהלך שנת 2009 שהתמתנה במחצית הראשונה של 2010.

 

עם זאת דש איפקס היא בין המגייסים המובילים בתעשיה וממשיכה באופן לא טריויאלי יחסית למצב השווקים להיות מגייסת מובילה גם ברבעון השני. נכון לסוף אוגוסט כבר עומדים נכסי קופות הגמל על 22.6 מיליארד שקל, זאת לעמת היקף נכסים של 21.8 מיליארד שקל בסוף יוני, ו-21.5 מיליארד שקל נכון לסוף 2009. הנכסים מציגים גידול עקבי חרף הרבעון השני החלש וזאת לנוכח גיוסיים נטו חיוביים.  

 

הכנסות הקבוצה מקרנות נאמנות הסתכמו ברבעון ב-16.2 מיליון שקל, גידול לעמת הרבעון הראשון אז הסתכמו ההכנסות ב-15.6 מיליון שקל וגידול משמעותי יותר לעמת הרבעון המקביל אז הסתכמו ההכנסות ב-11.5 מיליון שקל. גם כאן נמנת דש על המגייסים המובילים, כשהיא מצליחה ברבעון הראשון להעלות את ממוצע דמי הניהול שהיא גובה כשהלקוחות עברו מהשקעות בקרנות סולידיות המתאפיינות בדמי ניהול נמוכים לאפיקים יותר מסוכנים עם דמי ניהול גבוהים יותר.

 

סך נכסי הקרנות עמד נכון לסוף אוגוסט על 10.1 מיליארד שקל, לעמת 9.2 מיליארד שקל נכון לסוף הרבעון ו-8.3 מיליארד שקל נכון לסוף הרבעון הקודם. לצד זאת נרשם גידול בהיקף הקרנות שאינן כספיות על חשבון הקרנות הכספיות עם דמי הניהול הנמוכים יותר.  

 

עלייה בהוצאות שכר

תחום ניהול התיקים ייצר הכנסות של 5.6 מיליון שקל ברבעון לעמת 6.3 מיליון שקל ברבעון הקודם ו5.1 מיליון שקל ברבעון המקביל. היקף הנכסים בתיקים המנוהלים עמד נכון לסוף הרבעון על 7.3 מיליארד שקל (וזאת בניטרול 900 מיליון שקל שבו השקיעו התיקים המנוהלים בקרנות נאמנות של הקבוצה). מדובר בירידה בהיקף הנכסים לעמת סוף הרבעון הראשון אז עמד היקף הנכסים נטו בניהול תיקים על 8.9 מיליארד שקל. הירידה בהיקף הנכסים מקורה בהעברת ניהול כספי קרן הפנסיה ה.ע.ל בהיקף של 3.5 מיליארד שקל מדש לפסגות בעקבות רכישתה של הקרן על ידי פסגות.

  

תחום הפנסיה הקטן של הקבוצה מציג הכנסות של 1.2 מיליון שקל ברבעון בדומה לרבעון הראשון. היקף הנכסים בפנסיה עמד על חצי מיליארד שקל בדומה לרבעון הקודם. הכנסות הברוקראז' של הקבוצה, תחום אליו נכנסה בצורה משמעותית רק מתחילת השנה, הסתכמו ברבעון ב-3.3 מיליון שקל וזאת לעמת הכנסות של 3.5 מיליון שקל ברבעון הראשון.

  

תחום החיתום רשם הכנסות של 1.5 מיליון שקל הרבעון, לעמת 5.3 מיליון שקל ברבעון קודם ו-1.6 מיליון שקל ברבעון מקביל. ברמה חציונית הסתכמו הכנסות החיתום ב-6.9 מיליון שקל לעמת 2.2 מיליון שקל בחציון המקביל. זאת בזכות גידול במספר ההנפקות בהן השתתפה הקבוצה השנה.  

 

ברבעון הנוכחי נרשמה פעילות מיזוגים ורכישות נמוכה יותר שהסבה הכנסות של 1.1 מיליון שקל בלבד לעמת הכנסות של 3.8 מיליון שקל ברבעון הקודם.  

 

עם זאת רשמה החברה גידול בהוצאות השכר לעמת הרבעון המקביל אז הן עמדו על 28.2 מיליון שקל. ברבעון הנוכחי שילמה החברה בונוסים למנכ"לים המשותפים 2 מיליון שקל ברבעון (לעמת 3 מיליון שקל בונוס ששולם להם ברבעון הראשון). כמו כן הוצאות ההנהלה כוללות ברבעון השני הוצאה משוערכת בגין שכר ובונוסים ליו"ר הטריה, גבי רביד בהיקף של 1.2 מיליון שקל, מתוכם כ-643 אלף שקל בגין אופציות שהוענקו לה.  

 

בית ההשקעות מדווח על עדכון מדיניות חלוקת דיבידנד כך שהמגבלה שהיתה לגביהם כך שלא יעלו על תזרים המזומנים מפעילות שוטפת של החברה הוסרה. בית ההשקעות הכריז על חלוקת דיבידנד של 14.1 מיליון שקל. בנוסף, מבשר הדוח כי בכוונת בית ההשקעות להגיש לרשות ני"ע טיוטת תשקיף .  

 

דש מעדכנת בדוחותיה נתון שיכול לשפוך אור על התקדמות הקמתה של המסלקה הפנסיונית שמקדם משרד האוצר שמטרתה להעביר כספים ומידע בין יצרני מוצרי החיסכון הפנסיוני, המשווקים שלו והיועצים. המסלקה שמוקמת תהיה בבעלות משותפת של היצרנים, המשווקים והיועצים. ביולי האחרון, כך מתברר, העניקה דש גמל למסלקה שבהקמה הלוואת בעלים של 154 אלף שקל לתקופה של 15 שנים שנושאת ריבית שנתית של 5.16%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים