שתף קטע נבחר

אוסטרליה: ה-iPod גורם למוות הולכי רגל בכבישים

מועצת הולכי הרגל של אוסטרליה מעריכה כי השימוש במכשירים ניידים - ובמיוחד בנגני מוזיקה - הוא הסיבה לעליה תלולה במספר מקרי המוות של הולכי רגל בתאונות דרכים. האם יחוקקו חוקים שיגבילו את הווליום בו יוכלו אזרחים להאזין למוזיקה?

כאשר מלמדים ילדים לחצות את הכביש בבטחה, הם מונחים להביט ימינה ושמאלה. האם מעתה יונחו גם לכבות את נגן המוזיקה הנייד שלהם? באוסטרליה נקבע כי שימוש במכשירי iPod מנתק את המשתמשים מהסביבה, ומהווה גורם משמעותי שתורם לעליה במקרי המוות של הולכי רגל בתאונות דרכים, כך מדווח אתר The Age.

 

בניו סאות' וויילס, המדינה המאוכלסת ביותר ביבשת, נרשמה עליה של 25 אחוזים במקרי המוות בשנה האחרונה - ועתה סבורים שם שנגני מוזיקה ניידים הם סיבה מרכזית בכך שמספר הולכי הרגל ורוכבי האופנים שנהרגים בתאונות עולים בהתמדה, בעוד מספר תאונות הדרכים הכולל הולך ופוחת. אוסטרליה אינה לבדה בהנחה זו: הנתונים דומים גם באירופה ובארצות הברית.

"מוות בידי אייפוד"

הנושא עלה לכותרות בסידני, אוסטרליה – לאחר ששישה הולכי רגל נדרסו למוות בעיר בסוף השבוע האחרון – כולם האזינו לאייפוד ולא נזהרו. האחרונה שבהם, בת 46, נדרסה על ידי אמבולנס, שככל הנראה לא יכלה לשמוע את הסירנה שלו.

 

הרולד סקראבי, ממועצת הולכי הרגל של אוסטרליה (PCA), - גוף ציבורי העוסק בבטיחות בדרכים - סבור שיש צורך בפעולה ממשלתית שתמנע מחובבי המוזיקה להפוך לקורבנות. "תופעת ה'מוות בגלל אייפוד', (Death by iPod) היא חדשה יחסית, וקשה לאתר אותה משום שעשוי לעבור זמן רב בין הפטירה ובין הגשת ממצאי חוקר מקרי המוות", אמר.


הולכי רגל - כצאן לטבח

 "עלינו לשאול את עצמנו: מדוע חלה עליה במקרי המוות של הולכי רגל בתאונות, בעוד מספר התאונות הולך ופוחת? יתכן שההסבר טמון במכשירי ההאזנה (למוזיקה, נ.ס.)". המועצה אף השיקה לאחרונה קמפיין אשר מציג את הולכי הרגל, אשר מאזינים לטלפונים סלולריים ומכשירים ניידים אחרים – כצאן שהולך לטבח.

 

סקראבי אמר גם כי לא יתכן שאזרחים יקבלו קנס על השמעת מוזיקה רועשת ממכוניתם, אולם יותר להם להאזין לה בעצמם בצורה שמסכנת את חייהם. לדעתו, על המדינה לקדם חקיקה שתאסור על הולכי רגל להאזין למוזיקה בעוצמה גבוהה מדי.

זאת, על אף הבעייתיות שבאכיפת חוקים שכאלה: ניתן יהיה לבצע את הגבלת עוצמת השמע על ידי קביעת עוצמה מקסימלית נמוכה במכשיר עצמו (בדומה להגבלת המהירות המירבית שמבצעים יצרני רכב במכוניות) - או איסור על שימוש באוזניות הממוקמות בתוך האוזן, ואוטמות אותה לרעשים מן הסביבה. לשוטר או פקח יהיה קשה לראות ממרחק אם הולך רגל משתמש באוזניות, ואין לו יכולת לדעת אם נגן המוזיקה פועל באותה העת.

בישראל כבר קיים חוק שכזה  - האוסר על שימוש הולכי רגל ורוכבי אופנים להשתמש אוזניות בשעה שהם עוברים כבישים. מאידך, החוק אינו נאכף בגלל קשיים אלו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסכן הולכי רגל? נגן מוזיקה נייד
צילום: חגית קליימן
מומלצים