שתף קטע נבחר

צילום: AP

קלינטון: שלום ייתכן אם נצלח האתגרים הראשונים

ברמז להקפאת הבנייה בהתנחלויות, אמרה מזכירת המדינה האמריקנית כי אם ישראל והפלסטינים "יתגברו על האתגרים שבתחילת הדרך" - יש סיכוי לשלום. "שני המנהיגים מבינים שאולי לא תהיה עוד הזדמנות, יש לנו מומנטום"

מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, המשיכה הערב (יום ד') לדבוק בקו האופטימי שמציגה וושינגטון מאז השקת המשא ומתן הישיר בין ישראל לפלסטינים, ואמרה כי הפסימיסטים טועים - וסיכוי לשלום קיים גם קיים. לדבריה, שלום ייתכן אם הצדדים "יתגברו על האתגרים שבתחילת הדרך" - רמז להקפאת הבנייה בהתנחלויות שאמורה להסתיים ב-26 בספטמבר. הפלסטינים מאיימים לפרוש מהשיחות אם הבנייה תחודש.

 

ישראל והפלסטינים מתחילים לדבר - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

"שני הצדדים ושני המנהיגים נוכחו לדעת שאולי לא תהיה הזדמנות נוספת לעולם", אמר קלינטון בנאום בניו-יורק בפני מכון

"המועצה לקשרי חוץ". קלינטון אמרה כי "מרבית המנהיגים הישראלים שעבדתי אתם, בעיקר מהימין הפוליטי בישראל, משמיעים הצהרות ערב בחירות, אבל אחריהן הם צריכים לנהל מדינה. אתה מתבונן על המקום שבו ישראל נמצאת והסכנות שהיא עומדת מולן - הדמוגרפיות, הטכנולוגיות, האידיאולוגיות - וברעיון של שלום עם רשות חילונית פלסטינית שמחויבת לאנשיה, לכלכלה ולעתיד, ובסיכוי לגבש איתה הסכם - יש היגיון".


אבו מאזן, קלינטון ונתניהו בשבוע שעבר. "יש לנו מומנטום" (צילום: AP)

 

מזכירת המדינה ציינה כי נשיא הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, היה בעבר - לפני כ-20-30 שנים - היחידי שקרא לפיתרון של שתי מדינות, ומבחינתו - "זוהי מחויבות של חיים". קלינטון הזכירה את יוזמת השלום של הליגה הערבית, שעליה חתומות 57 מדינות. "חלק מהן לא מאמינות בה, אבל רבים מחויבים לה בפומבי, וזה משנה את האווירה", אמרה.

 

"המדיניות שלנו מניבה פירות ראשונים"

קלינטון, שתגיע בשבוע הבא לשארם א-שייח, לקראת הפגישה השנייה בין נתניהו לאבו מאזן, אמרה כי היא "מבינה את הבעיות הפוליטיות הפנימיות הקשות של כל אחד מהמנהיגים, אבל יש לנו מומנטום מסוים". היא הבהירה שלשלום בין ישראל לפלסטינים יש עניין מעבר למזרח התיכון: "ברמה אחת אלה מגעים דו-צדדיים על חלקת ארץ קטנה, אבל יש להם גם מימד אזורי ועולמי. הנוכחות האמריקנית חיונית".

 

במהלך האירוע הביעה קלינטון שביעות רצון מתפקוד ממשל אובמה בתחום יחסי החוץ, ואמרה כי מדיניות החוץ של הממשל מתחילה להניב פירות חשובים. "אנחנו מקדמים את האינטרסים של ארה"ב, ורושמים התקדמות בכמה מהאתגרים

הדוחקים ביותר שלנו", הצהירה, והוסיפה: "היום אנחנו יכולים לומר בביטחון שהדגם הזה של הנהגה אמריקנית עובד, ושהוא מציע את התקווה הטובה ביותר שלנו בעולם מסוכן".

 

אמש, בארוחת ערב במחלקת המדינה עם נכבדים מוסלמים לרגל שבירת צום הרמדאן, אמרה קלינטון ש"כשיש נכונות להידבר, ולהעביר עמדות שונות בצורה מכובדת, אנחנו יכולים לפעול לפיוס". קלינטון ציינה כי תעשה בחודשים הקרובים יחד עם נשיא ארה"ב, ברק אובמה, כל מאמץ להשגת שלום כולל, "אבל בסופו של דבר אלה אזרחי המזרח התיכון שיקבעו את עתידם. אנחנו צריכים קמפיין שלום בכל קרן רחוב וסביב שולחן האוכל במטבח".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלינטון. "מנהיגי הימין משתנים אחרי הבחירות"
צילום: רויטרס
נתניהו. "לאור הסכנות - יש היגיון בהסכם"
צילום: AP
אובמה. "נדמתי מהלבביות בין נתניהו לאבו מאזן"
צילום: AFP
מומלצים