שתף קטע נבחר

קרטר חטף מריבלין: הציבור רואה בך תומך חמאס

יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, נועד בלשכתו עם נשיא ארצות הברית לשעבר, ג'ימי קרטר, ועם נשיאת אירלנד לשעבר, מרי רובינסון, ומתח עליהם ביקורת קשה בשל פגישותיהם עם חאלד משעל ואיסמעיל הנייה. רובינסון לא נותרה חייבת, ותקפה את החוקים שנמצאים בקנה המפלים ערבים

משלחת ארגון "Elders", של בכירי ממשל בדימוס, ובראשה נשיא ארצות הברית לשעבר, ג'ימי קרטר, הגיעה ללשכת יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, שם ספגה מקלחת של ביקורת קשה על מה שמצטייר כתמיכתם בארגוני טרור. "הציבור בישראל רואה בכם תומכים בחמאס", אמר להם. הפגישה התנהלה באווירה טובה.

 

"מתקבל הרושם כי המשלחת הזו אינה נוהגת באובייקטיביות. משעל והנייה מייצגים את עמדתו של אחמדינג'אד, מתנגדים לכל הסכם עם ישראל וחותרים להשמדתה. חמאס וחיזבאללה הם שלוחות של אירן", אמר יו"ר הכנסת לקרטר ולנשיאת אירלנד לשעבר, מרי רובינסון. הוא מתח ביקורת על פגישותיהם עם ראש ממשלת חמאס, איסמעיל הנייה, ועם בכיר הארגון, חאלד משעל. ריבלין הבהיר כי בישראל נתפשות פגישות אלה כתמיכה בחמאס ולמעשה כעידוד הטרור. קרטר ורובינסון הבהירו כי הפגישות שקיימו עם הנייה ועם משעל אינן מביעות תמיכה בטרור.


הבוקר: קרטר חיבק ילדה פלסטינית בסילוואן (צילום: AP)

  

לדברי קרטר, "מטרתנו המרכזית היא להביא שלום לאזור, ועל כן אנחנו נפגשים עם כל המעורבים בסכסוך. אנחנו מקשיבים, לא תומכים". ריבלין עמד על כך שזו הפרשנות שנותנים ישראלים רבים לפגישות אלו, אך החמיא: "אתה מנהיג מוכר ומוערך שהביא לשלום בין ישראל ומצרים, ישראלים רבים רואים בכך מנהיג גדול שיכול להביא לשינוי".

  

בתגובה לביקור המשלחת הבוקר בסילוואן שבמזרח ירושלים, והצהרותיהם כי יהודים יוכלו לגור באזור רק בריבונות פלסטינית, אמר ריבלין: "היהודים והערבים חיים בירושלים זה לצד זה, לעתים אלה בתוך אלה. אין שום אפשרות לחלק את העיר, צעד כזה יהפוך אותה לבלפסט שניה, זה מתכון לפיצוץ".

  

רובינסון טענה באזני יו"ר הכנסת, כי בצנרת החקיקה בישראל יש עשרות הצעות חוק המפלות אזרחים ערבים לרעה. ריבלין הסביר כי ערבים אינם משרתים בצבא, מטעמים מובנים, ועל כן נוצרת עדיפות למי ששירתו בצבא לגבי נושאים שונים, אולם כולם מקבלים זכויות אזרח מלאות, ובכלל זה תגמולים ותשלומים מהביטוח הלאומי. בנוסף, הבהיר שכיו"ר כנסת הוא עומד על זכותו של כל אדם להביע את עמדתו בחופשיות מלאה, "גם אם הוא אינו מכיר בזכותי לחיות כאן במדינה יהודית".

  

לשאלת חברי המשלחת, הביע ריבלין הסתייגות מהצעת החוק שמבקשת לקבוע כי תושבי מזרח ירושלים לא יוכלו לשמש מדריכי תיירים. האורחים ביקשו להבין, האם פירוש הדבר הוא שלילת הזכות לעסוק בכך מנוצרים. "זה לא רציני ולא הגיוני", אמר ריבלין. "שלילת עיסוק בישראל על בסיס דתי מנוגדת לחוק. המגבלה היחידה בהקשר זה על חופש העיסוק היא איסור על מיסיונריות, הטפה להמרת דת". 

 

חברי המשלחת העלו את הצורך להוריד את מפלס האלימות ולפתור את הסכסוך בהידברות. "כולנו מתנגדים לאלימות באשר היא, אבל נוכח מי שמבקש לחסל אותי עלי להגן על עצמי. כדי למנוע אלימות, לפעמים חייבים לפעול נגדה בכוח", אמר ריבלין. "כשהפלסטינים ירצו שלום - יהיה שלום", סיכם. 

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זה התחיל בחיוכים
צילום: יצחק הררי, הכנסת
מומלצים