שתף קטע נבחר

ברק יוצא לקרב: "התככים פוגעים במאמץ לשלום"

שר הביטחון שלח מכתב ארוך ומפורט לחברי ועידת מפלגת העבודה, התגונן - וגם תקף את מתנגדיו. "בימים הכי רגישים לתהליך המדיני עוסקים בפוליטיקה קטנטנה. זה חוסר אחריות משווע. הם מציבים את האני לפני המדינה, האישי לפני התנועה - והכל בהתערטלות ציבורית מוחלטת"

אחרי נאום ה"חתרנות הבלתי נלאית" - אהוד ברק פורש את משנתו המלאה, תוקף את יריביו ויוצא לקרב על מעמדו בראשות מפלגת העבודה: במכתב ארוך ומפורט ששלח אמש (שבת) יו"ר המפלגה לחברי ועידת המפלגה, שנקראים על-ידי מתנגדיו מבית לפעול להדחתו, הוא המשיך להשתמש במלים חריפות - וטען שהתככים הפנימיים מחרבים למעשה את מאמצי השלום.

 

"לצערי, במקום לגבות ולרכז מאמצים משותפים להצלחת התהליך המדיני כעת כפי שנדרש, יש מי שבחר לעסוק דווקא בימים הכי רגישים לתהליך המדיני בפוליטיקה קטנטנה ופנים מפלגתית - עיסוק, אשר 'בגלי ההדף' שלו אף עלול שלא לתרום להצלחת המאמצים לקיום משא ומתן מדיני להסדר, וזאת בלשון המעטה", כתב ברק.

 

"אינני עוין לשאיפות אישיות של חברים, אולם אני רואה בניסיון להציבן בקדמת הבמה, דווקא בעיתוי זה, חוסר אחריות משווע. את מיטב הכוחות והאנרגיות שלנו עלינו לתעל לטובת המדינה, החייבת מפלגת עבודה חזקה ויציבה – כזו שתוכל להצביע על הכיוון הנכון מבלי שכוחות פנימיים מנסים לרפות את ידיה".

 

"בטוח שהחתרנות הבלתי נלאית תזכה לכתף קרה"

באופן אישי, טען שר הביטחון, "אינני חושש ואינני נרתע לרגע. לשקט הנפשי שלי תורמת היכרותי עם חברי הוועידה, והידיעה כי ברגעי האמת גוברת אצלם תחושת החובה למדינה על שיקולים של פוליטיקה פנימית. מהיכרותי את חברי הוועידה אני משוכנע כי דרך התככים והחתרנות הבלתי נלאית תזכה לכתף קרה ובכוונתי להמשיך ולהוביל את המפלגה מתוך שליחות ואחריות לגורל העם והארץ".

 

אחרי שביום חמישי רמז לימי רבין-פרס בטקס לזכר ראש הממשלה שנרצח, הוסיף ברק עוד זווית היסטורית: "במבט לאחור נבחין בנקל כי היריבויות הפנימיות שהיו מנת חלקה של המפלגה לאורך העבר היו לא פחות חזקות ועצומות מימינו אנו, אולם כוחנו היה בכך כי תמיד בסוף, בקצה כאשר היה מאבק כלפי חוץ הצגנו חזית אחת ומאוחדת".

 

"החברים במפלגה ידעו לריב, להתווכח, לאחוז ביומרות אישיות, אבל הם גם ידעו לשים את טובת המדינה ואת טובת המפלגה לפני הטובה האגואיסטית שלהם ובכך הייתה גדולתם - בכך תמיד הייתה גדולתנו", אמר ברק - והציג את השינוי לרעה שחל לדעתו. "עלינו להיות מודאגים מהעובדה כי יש חברים המבקשים להפוך את היוצרות - להציב את האני לפני המדינה, לבקש את האישי לפני התנועה והכל בהתערטלות ציבורית מוחלטת, ללא מינימום נדרש של חברות ואחריות".

 

נותר אופטימי: "לא מקבל את תחושת הייאוש מהמו"מ"

ברק, ששמע מהשרים יצחק (בוז'י) הרצוג ומאבישי ברוורמן כי יתמודדו מולו על ראשות העבודה, ובשבוע האחרון נאלץ להתגונן מהתקפה משולבת מיו"ר ההסתדרות עופר עיני ומהשר בנימין בן אליעזר, רמז כי אין בכוונתו לוותר על התפקיד. "המפלגה עברה תהליך הכרחי של הבראה כלכלית בשנה האחרונה, ועתה יש ביכולתנו לשוב ולקדם את בנייתה המחודשת", כתב.

 

שר הביטחון הסביר גם את ההחלטה להצטרף לממשלה, עליה ספג ביקורת רבה: "זו היתה הכרעה קשה, אבל חוש האחריות של החברים הכריע בעד טובת המדינה ושלח אותנו לבלום את הימין הקיצוני, ליישם מדיניות חברתית ולהביא ליצירת תהליך מדיני. השליחות שלנו לא הסתיימה. האתגר שלנו עכשיו הוא למנוע את יישום חוק האברכים, אנחנו מחוייבים לסטודנטים".

 

התהליך המדיני אמנם תקוע, אבל ברק נותר אופטימי: "אינני מקבל את תחושת הייאוש מהמשא ומתן, ההנהגה הפלסטינית הנוכחית היא המתונה ביותר בהיסטוריה של הסכסוך, ואני מאמין בכל לבי כי ניתן להגיע להסדר מדיני בקרוב. תהיה זו טעות טראגית לנטוש כעת את המערכה לשלום עם ביטחון".

 

הרצוג הגיב בקצרה למכתב ברק, ואמר רק כי "רק מפלגת עבודה חזקה תתרום למהלך השלום ולחברה בישראל. אמשיך לפעול למען מטרות אלה ככל שאדרש".


פורסם לראשונה 06/11/2010 22:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק בישיבת המפלגה ביום חמישי
צילום: מתי אלמליח
מומלצים