שתף קטע נבחר

האם הטיגריסים ייעלמו מהעולם עד 2022?

פחות מ-3,200 טיגריסים נותרו בטבע בעולם. בני האדם צדים אותם, משתמשים בפרוותם ובאבריהם ומכחידים אותם בשיטתיות, למרות מאמצי השימור. האם כינוס חירום של 13 מדינות ברוסיה ו-350 מיליון דולר יצליחו להציל את אחד הטורפים הגדולים והאחרונים מהכחדה?

האם עדיין אפשר להציל את הטיגריסים המעטים שנותרו בעולם? בפורום העולמי למען הטיגריס שיצא אתמול (א') לדרך ברוסיה, באירוחו של ראש הממשלה והנשיא לשעבר, ולדימיר פוטין, משתתפים נציגי 13 מדינות שבשטחן עדיין מצויים טיגריסים בטבע ואנשי שימור טבע בעולם, כדי לענות על הסוגיה.

 

 

המטרה העיקרית של כינוס החירום מעבר להגנה על הטורף הגדול באזורי המחייה הטבעיים שלו, היא לנסות ולהוציא לפועל תוכנית שאפתנית שנועדה להציל ואף להכפיל את אוכלוסיית הטיגריסים בעולם המונה כיום על פי הערכות מתחת ל-3,200 פרטים בלבד, בהשוואה לכ-100 אלף פרטים במאה הקודמת.

 

האזהרה העדכנית של החוקרים היא כי הטיגריסים עלולים להיכחד ב-12 השנים אם לא יינקטו פעולות חירום כדי להגן עליהם מפני ציידים. כיום באזור רוסיה, אוכלוסיית הטיגריסים מתת-מין אמור היא היחידה בעולם שהצליחה להתאושש בטבע, בעקבות התערבות ארגוני שימור והממשלה ומונה כיום למעלה מ-500 פרטים.

 

צילום: Adam Oswell/TRAFFIC

 

חלקי טיגריס לכל דורש

דו"ח של קרן הטבע העולמית (WWF) וארגון TRAFFIC שיוצג בכנס, מציג תמונה עגומה על מצבם הגרוע של הטורפים באזור אסיה בעשור האחרון ומתריע כי אם לא ייעצר הציד והסחר, גם השקעות כספיות ניכרות ברביית הטיגריסים והשבתם לטבע, סופן להיכשל באם לא יינקטו פעולות אכיפה נוקשות ועונשי מאסר כנגד הציידים והסוחרים.

 

לטענת אנשי הארגונים, בעשור האחרון חלה עליה תלולה בציד ובסחר של טיגריסים וחתולי בר חיים, ביניהם אף אריות אסיאתיים באזור אסיה. לדבריהם, מאות חלקי טיגריסים ונמרים השווים המייצגים כ-400 חיות בטבע, תועדו במהלך החקירות בשנים האחרונות.

 

על פי הדו"ח נמכרים עורות של החיות, עצמות, כפות רגליים, איברי המין ואפילו שיניים בשווקים השונים. במקרים מסויימים, אף מחזיקים את הטורפים בחיים כדי למשוך קונים מקומיים ותיירים לחנויות. במהלך הכנס יוצג גם הסרט הדוקומנטרי הבא על הסחר בטיגריסים באסיה. זהירות - התמונות קשות לצפיה.

 

הסרט הדוקומנטרי שיוצג בכנס על הסחר בטיגריסים. תמונות קשות לצפיה!
 
בארגון קוראים לנציגי המדינות בכינוס הנוכחי, לפעול בתקיפות כנגד הציידים והסוחרים בחיות. כשנותרו פחות מ-3,200 טיגריסים בטבע בעולם כולו, אי אפשר להקל ראש בסחר ההולך וגובר המוצג בדו"ח", אומרים אנשי הארגון, שמזהירים כי לא רק הטיגריסים בסכנה, אלא גם שאר חתולי הבר הגדולים באסיה.
 
כך לדוגמה, אוכלוסיית הטיגריסים ב-1998 באזור נהר המקונג הגדול, צנחה מ-1,200 חיות לפחות מ-350 בלבד. גם הטיגריס הסומטרי, שמצבו נחשב לגרוע ביותר בטבע ואוכלוסיותו מונה פחות מ-400 חיות בלבד, מתמעט מהאזור היחיד בו הוא נמצא בעולם - באי סומטרה. כיום, פחות מ-180 טיגריסים סומטרים חיים בגני החיות בעולם בהן מתקיימות תוכניות לרבייה שמטרתן להגדיל את אוכלוסיית הטיגריסים בשבי - ובעתיד גם בטבע.
 
באיגוד השימור העולמי (IUCN) אומרים כי המשך הרס שטחי המחייה הטבעיים של הטורפים לטובת כריתת יערות, פיתוח שטחי חקלאות ושימוש באברי החיות לתעשיית התרופות המסורתיות באסיה, ימשיך להוות איום על הטורפים הגדולים.
 
על פי התכנונים, סכום עצום של 350 מליון דולר שיוקצה לטובת הפרויקט של הצלת הטיגריסים, אמור לספק במהלך חמש שנות הפרויקט הראשונות מתוך ה-12 המיועדות לקיומו, חבל הצלה כדי להתחיל בתוכנית שימור ורביית הטיגריסים, בה יילחמו הרשויות בציידים ובמבריחי אברי החיות, תוך סיוע לקהילות מקומיות עניות במציאת אפיקי פרנסה אחרים ושמירה על שטחים טבעיים בהם חיים הטיגריסים.
 
  • לדו"ח המלא (קובץ PDF) הקליקו כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סופו של טיגריס מהטבע. מוצג למכירה בחנות
צילום: TRAFFIC
עורות של טיגריסים וחתולי בר גדולים בחנות באסיה
צילום: TRAFFIC
טיגריס סומטרי. בסכנת ההכחדה הגדולה מכולן
צילום: WWF-Indonesia / PHKA
מומלצים