מסטיק Trident נכנס לרשתות השיווק
אחרי שנמכר רק בטיב טעם ובפיצוציות, המסטיק סוף סוף קיבל חותמת כשרות. הוא יימכר בכ-11 אלף נקודות מכירה, יחד עם סוכריות Halls, במטרה שייכבוש תוך שנה נתח של 12-10% משוק המסטיקים נטולי הסוכר
אורביט ומאסט במתח: מותג המסטיקים Trident (טריידנט) ייכנס השבוע לרשתות המזון אחרי שקיבל הכשר באישור הרבנות הראשית והמשולש K. הגרסה הכשרה שלו מכילה ג'לטין בקר, והאריזות שונות מעט מאלה ששווקו בארץ עד כה.
עד היום מותג המסטיק ללא הסוכר נמכר בארץ ב-5,000 נקודות מכירה - רשת טיב טעם, סופרמרקטים קטנים ופיצוציות. לפי חברת גלוברנדס בשליטת ירון גזית, המשווקת אותו בארץ, עד השבוע הבא הוא יימכר ביותר מ-11 אלף נקודות. לצידו יימכרו סוכריות "Halls", עם סוכר ובלי סוכר, גם הן של תאגיד המזון הבינלאומי קדבורי, שנרכש לאחרונה על-ידי קראפט.
גלוברנדס, שקיבלה את הזיכיון לשיווק מוצרי קדבורי בארץ, מתכוונת לכבוש תוך שנה נתח של 12-10% משוק המסטיקים בישראל. ריגלי, שמשווקת את אורביט ו-FIVE נטולי הסוכר מחזיקה ב-62% מהשוק (יחד עם הובה בובה). לשטראוס עלית יש 29% מהשוק עם מאסט נטול הסוכר, ומותגים המכילים סוכר כמו בזוקה.
ישראל היא מדינה חובבת לעיסות, והיא ניצבת במקום השני בעולם בצריכת מסטיק לנפש אחרי ארה"ב ולפני מדינות אירופה. שוק המסטיקים בישראל נאמד כיום בכ-330 מיליון שקל מתוכם 300 מיליון שקל תחת קטגוריות מסטיקים ללא סוכר. מסטיק Trident נמכר בעולם בהיקף שנתי של 2.4 מיליארד דולר.
המסטיק משווק בישראל בגרסת הספלאש שלו כלומר, במילוי סירופ ג'ל בארבעה טעמים: תות במילוי סירופ לימון ליים, אננס במילוי סירופ אננס, מנטה אקליפטוס במילוי סירופ אקליפטוס ומנטה ירוקה במילוי סירופ מנטה. בעולם קיימים גם טעמים נוספים בסדרה זו, וכן סדרות נוספות של המסטיק כמו Trident White,ו-Tridet רגיל. סוכריות Halls משווקות בארץ טעמים: לימון, מנטה אקליפטוס וספרמינט.