שתף קטע נבחר

עושים כבוד לאבוקדו: 3 מתכונים טעימים

לא חייבים לאכול את האבוקדו כמחית עם לימון, או על פרוסת לחם. נכון, זה טעים, אבל אפשר בקלות לשדרג אותו למעמד של מרכיב עיקרי במנה מיוחדת

את האבוקדו אנחנו מכירים כשהוא בא כמחית עם מעט לימון, תוספת של ביצה קשה, ויש אף שיוסיפו צ'ילי חריף. אבל אבוקדו כרמל לא עוצר כאן! אפשר להכין ממנו מנות מלאות שמתאימות לארוחת בוקר, צהריים וגם ערב.

 

אבוקדו כרמל גם טעים וגם בריא. הוא דל בכולסטרול ובנתרן, מקור מצוין לסיבים תזונתיים, לויטמין C ולויטמין K. עפ"י הנטורופתיה הוא אף מכיל רכיבים אנטי דלקתיים.

 

בשנים האחרונות גוברת המודעות לאכילה בריאה, לשימוש במוצרי מזון בריאים וכן מוצרים מן הטבע - נתונים אלו מעמידים את אבוקדו כרמל במקום מרכזי בתזונה הישראלית, כחלק מהתפריט היומיומי וכמרכיב עיקרי במתכונים רבים. המלצתם של מומחי תזונה רבים היא לאכול חצי אבוקדו מדי יום, משום שהוא אחד הפירות הבריאים ביותר.

 

בישראל גדלים מספר זני אבוקדו המתחלקים ל-2 קבוצות: זנים ירוקים וזן ההאס. הירוקים כוללים את גליל, אטינגר, פוארטה וארדיט. כמו כן, קיימים זנים ירוקים בעלי קליפה עבה: פינקרטון, נאבל וריד - כל אחד מהם זמין בחודשים מסויימים ויחד הם מאפשרים תקופה ארוכה בה אנחנו יכולים ליהנות מאבוקדו.

 

משום המודעות לתרומתו הבריאותית ולחשיבותו בתזונה היומיומית, הפך האבוקדו, בשנים האחרונות, ליצוא חשוב מישראל. למעשה - הוא במקום השני ברשימה, מיד אחרי התפוזים.

 

עלי אורז באבוקדו כרמל

המרכיבים:

6 יחידות עלי אורז

3 אבוקדו כרמל בינוני מעוך למחית

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

3 פרוסות סלמון מעושן מחולקות, כל אחת, ל-2 חתיכות

 

אופן ההכנה:

  1. טובלים את עלי האורז במים חמים עד לריכוך. מייבשים את העלים.
  2. מורחים כל עלה במחית האבוקדו, מניחים במרכז סלמון ומפזרים מעל בצל ירוק.
  3. מגלגלים את עלה האורז בזהירות.
  4. מומלץ לטבול ברוטב סויה.

 

סלט אבוקדו והדרי כרמל

המרכיבים:

לרוטב:

1/4 כוס יוגורט רגיל (אחוזי שומן לשיקולכם)

2 כפות חרדל דיז'ון

1 כף דבש

לסלט:

1 אשכולית כרמל חתוכה ללא קליפה וללא קרום לבן

1 תפוז כרמל חתוך ללא קליפה וללא קרום לבן

1 אבוקדו כרמל בינוני חתוך לקוביות

1/2 ראש חסה אמריקנית (מהסוג הירוק-בהיר) שטופה וקצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. הרוטב: מערבבים בקערה את היוגורט, החרדל והדבש עד לאחידות.
  2. הסלט: חיתוך האשכולית והתפוז נעשה בסכין חדה, חותכים את הקליפה סביב בצורה כזו שגם הקרום הלבן איננו. חותכים על פי הפלחים כך שהם נפרדים מהקרום הלבן הפנימי ומשתמשים, למעשה, בבשר פרי ההדר.
  3. מניחים בקערה קוביות אשכולית, תפוז ואבוקדו, ומוסיפים את החסה. שופכים את הרוטב ומערבבים בעדינות. 


סלט אבוקדו כרמל (צילום: Index Open) 

 

כריך אבוקדו כרמל ועוף

המרכיבים (ל-2 מנות):

2 ג'בטות

1 חזה עוף נקי, חתוך לשניים, בעובי 1/2 ס"מ

1 אבוקדו כרמל בינוני חצוי, כל חצי פרוס לפרוסות

1 פלפל אדום כרמל חתוך לרצועות

1 כף מיונז

3 כף רוטב סויה

מעט מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן במחבת, מניחים את חתיכות חזה העוף ומטגנים כ-4-5 דקות מכל צד, כשהופכים לצד השני מוסיפים 2 כפות סויה למחבת וממשיכים בטיגון יחד עם הרוטב. מוציאים את חזה העוף המוכן ומניחים בצד.
  2. באותה מחבת מחממים עוד מעט שמן ומוסיפים את הפלפל האדום, מקפיצים במשך כ-5-7 דקות כשלאחר כ-3 דקות מוסיפים את רוטב הסויה וממשיכים בטיגון.
  3. פורסים את הג'בטות, מורחים מיונז משני הצדדים, מניחים חזה עוף על כל ג'בטה, מעל מניחים את פלפל אדום ומעליו פרוסות אבוקדו. מזליפים מעט מיץ לימון. סוגרים את הג'בטה, חוצים לשניים ומגישים.


כריך עוף ואבוקדו כרמל (צילום: MCT)

 

 

רוצים לקרוא עוד? הכנסו לאתר אגרקסקו

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבוקדו
חציל בלאדי
תמרים
צבר
עגבניות
בטטות
הדרים
מומלצים