שתף קטע נבחר

מתוקה ומזינה: בטטה כרמל

אם מתחשק לכם משהו מתוק, אבל אתם חוששים לבריאות, אתם תמיד יכולים להוסיף בטטה של כרמל למנה שלכם, היא מתוקה אבל גם דלת קלוריות. חוץ מזה, יש בה מינרלים וסיבים תזונתיים שעוזרים לגוף שלנו

אנחנו רואים בה מעין אחות מתוקה לתפוח האדמה. אך, למעשה, היא רחוקה ממנו מבחינה בוטנית. מקורה של בטטה כרמל, ככל הנראה, במרכז או בדרום אמריקה והיא זקוקה לאזורים טרופיים על מנת לגדול. עם זאת, גידולים במקומות שאינם טרופיים נחלו הצלחה. בישראל, למשל, כמויות בטטה כרמל הולכות וגדלות מדי שנה.

 

על פי נתונים שמסר האיחוד האירופי, ישראל נמצאת במקום השני ביצוא בטטות לאירופה.  


בטטות כרמל

 

אז מה כל כך טוב בה? ובכן, בטטה כרמל עשירה בויטמין A, בויטמין D, בבטא-קרוטן וכן במינרלים ובסיבים תזונתיים.

 

על פי הרפואה הסינית, הבטטה היא מזון מאוזן ביותר, היא מחממת ומתאימה מאוד להוספה לתבשילים חורפיים. הבטטה מומלצת ביותר כמזון ראשון לתינוקות לאחר גמילה מחלב אם. בנוסף, היא תועיל גם למי שמנסה להפחית ממשקלו, משום שמתיקותה מסייעת לחיזוק הטחול. הטחול אחראי, על-פי הסינים, על מנגנון הרעב והשובע.

 

בטטה כרמל ממוצעת אחת ללא הקליפה מכילה 155 קלוריות, 2 גרם חלבון, ויטמין A בכמות של 8910 יחידות, ויטמין B1 בכמות של 0.10 מ"ג, ויטמין B2 בכמות של 1.07 מ"ג, 0.7 מ"ג ניאצין, ויטמין C בכמות של 24 מ"ג, 44 מ"ג סידן, 1 מ"ג ברזל, 61.8 מ"ג זרחן, 310 מ"ג אשלגן, 13.2 מ"ג נתרן.

 

 

רוצים לקרוא עוד? הכנסו לאתר אגרקסקו

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבוקדו
חציל בלאדי
רימונים
תמרים
צבר
עגבניות
הדרים
מומלצים