שתף קטע נבחר

"ועדת הכספים מחוייבת לפעילות ביקור חולים"

ועדת הכספים העניקה למשרדי האוצר והבריאות 8 ימים להחליט על פתרון לביה"ח, שמבקש מענק של 30 מיליון שקל, ולא הוא ייסגר. יו"ר עמותת ביה"ח, יורם בלשר: המקום חיוני עקב מיקומו במרכז ירושלים גם בפיגועים, סגירתו תהיה בכייה לדורות

ראשי בית החולים ביקור חולים בירושלים, ביקשו היום (ג') מוועדת הכספים להסדיר להם מענק חד פעמי על סך 30 מיליון שקל לכיסוי התחייבויותיו. אחרת, ייאלצו לסגור את בית החולים בעוד שבועיים. יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), נתן אורכה בת 8 ימים למשרדי האוצר והבריאות לקבל החלטה לגבי פיתרון כולל של המשבר אליו נקלע בית החולים, או להחליט על סגירתו או הפעלתו במתכונת אחרת.

 

 

סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, אמר שמתן המענק יהיה בתנאי שימונה חשב מלווה לבית החולים. הוא הסביר כי בית החולים נקלע למשבר בגלל הבעיה המשפטית שנוצרה כאשר ארקדי גידמאק נכנס כבעלים במשבר הקודם שאיים על סגירת בית החולים לפני 5 שנים. אך לפי ההסכם קיבל גידמאק לבעלותו את כל נכסי בית החולים בעוד שניהול המוסד עבר לעמותה. הוא עצמו התחייב לממן את הגירעונות במשך 5 שנים, בסך של 24 מיליון שקל לשנה. גידמאק הפסיק את תשלומיו אחרי שנה והתסבוכת, אמר סגן שר הבריאות, היא לא פשוטה.

 

משה בר סימן טוב, רפרנט הבריאות לאגף התקציבים באוצר, אמר כי בית החולים ביקור חולים נמצא בבעלות פרטית. לכן, לדבריו, הממשלה איננה מחויבת לספק לו שירותים, ומחויבותה מוגבלת למתן שירותים רפואיים למבוטחים. "נצטרך לבחון את הדרך הטובה ביותר לספק את השירותים הרפואיים, יהיה על כך דיון של הממשלה. אני לא בטוח שהמסקנה תהיה המשך הפעלתו של בית החולים במתכונת הקיימת", אמר בר סימן טוב.

 

יו"ר ועד העובדים, רוני עמרם, שאלה האם אספקת השירותים תהיה גם בלי בית החולים, אך לא נענתה. סגן השר ליצמן אמר, "זוהי הבנה מצוינת של המצב". בית החולים מעסיק כ-700 עובדים, יש לו ציבור פנסיונרים גדול שהפנסיה החודשית לא משולמת להם זמן רב בגלל המצוקה הכספית.

 

"תוכנית הבראה תעלה את ביה"ח לפסים רווחיים"

ד"ר יורם בלשר, לשעבר יו"ר ההסתדרות הרפואית, שהתמנה לאחרונה ליו"ר העמותה (אחרי שורת התפטרויות וחילופים בעמותה) אמר כי לבית החולים יש מקום אם ייכנס לתכנית הבראה, והוא חיוני בעיקר עקב מיקומו במרכז ירושלים וחשיבותו המרבית, לא רק לציבור החרדי שגר בקרבתו, אלא במקרים של פיגועי מחבלים, כפי שהיו בעבר, ותרומתו הצילה חיים.

 

בלשר אמר כי סגירת בית החולים תהיה "בכייה לדורות". עוד הוסיף כי הוא מוכן להתחייב כי תכנית ההבראה תעלה אותו על פסים רווחיים וציין כי בית חולים דתי נוסף, מעיני הישועה, ליד בני ברק, הפועל במתכונת דומה, עומד על הרגליים הודות להזרמות כסף שהוא מקבל מהממשלה.

 

חברת הכנסת, רחל אדטו (קדימה), לשעבר סגן מנכ"ל בית החולים שערי צדק בירושלים, אמרה כי אין מקום להתייחס לביקור חולים כמוסד פרטי, מאחר והוא מתפקד כמוסד ציבורי לכל דבר. לדבריה, הוא נקלע לקשיים אך ורק בשל ניהול כושל והסכמים שנעשו מתחת לשולחן.

 

ליצמן: פיתרון זמני לא יתקבל

סגן השר, ליצמן, אמר בסיכום כי הוא לא מתכוון לקבל שום פיתרון זמני, אלא אם יהיה חלק מפיתרון מלא. לכן ההחלטה צריכה להתקבל מהר.

 

היו"ר, גפני, אמר בסיכום כי ועדת הכספים רואה חשיבות עליונה בהמשך תפקודו של בית החולים במרכז ירושלים, והוא מייחס חשיבות רבה במידה שווה למבוטחי הבריאות ולעובדי בית החולים, שימשיכו להתפרנס במקום.

 

בתשובה להערת בר סימן טוב, כי שאלת המשך תעסוקתם של העובדים היא אמנם חשובה אבל משנית וייתכן שינתן לה מענה גם במתכונת אחרת של בית החולים, אמר גפני כי יש להבטיח עניין זה בתכנית הבראה, והעיר כי לוועדת הכספים יש מחויבות ציבורית להמשך קיומו של בית החולים - ותהיה אשר תהיה הראייה המקצועית של האוצר.

 

גפני ביקש כאמור ממשרדי הבריאות והאוצר לבוא לוועדה בעוד 8 ימים עם פיתרון מלא, כדי שהוועדה תחליט בהתאם להכרעת הממשלה, אם לסגור את בית החולים או לסייע להמשך קיומו במתן המענק המבוקש. גפני הוסיף: "אני לא מחפש אשמים במשבר, יש רבים, וגם הממשלה לא יוצאת נקייה מהעניין". בדברים אלה הוא התייחס לכך שכונס הנכסים הרשמי, ש עדיין מעורב במשבר, היה צריך להיות ער למצב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גאידמק התחייב לממן את הגירעונות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים