שתף קטע נבחר

זירת הקניות

אמן המיחזור: מזבל ליצירת אמנות

יוסי וייס לוקח פחיות שתייה, בקבוקים, פקקים ושלל חומרים אחרים שאנשים נוהגים לזרוק, והופך אותם ליצירות של ממש: מסוקי קרב, כבאית, מוכרת פרחים ואפילו נערה בפינת הלימוד שלה. מישל דור שב לפגוש אותו, הפעם בתערוכה שהוא מציג בירושלים

לא בכל יום יוצא לך להכיר אדם אותו תזכור כל ימי חייך. במקרה של יוסי וייס זה קרה לי לאחר שצילמנו אותו בדירתו הצנועה לפני כשנתיים בראשון לציון, שם הפך פחיות שתייה ליצירת אמנות של ממש. האופי המופנם והצניעות המדהימה הותירו אותי נפעם ממש כמו היצירות שיצאו תחת ידיו.

 

יוסי הוא יחיד במינו בעולם. יש בתאילנד הרבה שעושים את אותה תבנית שוב ושוב אבל כשאתה מביט מקרוב ביצירות שלו אתה מבין שאתה רואה דברים שאין להם אח ורע בשום מקום. רמת הפירוט וההשקעה, כמו הרעיונות הם מלאכת מחשבת שאני יכול רק להתקנא בהם.

 

  "צורם לי עד מאוד שמישהו מפורסם לוקח כיסא, תוקע בו מסמר ואז ה"יצירה" הזו מוצגת והאנשים משתוממים כמה הדבר הזה מרשים. אין לי דבר נגד אמנות מודרנית אבל אני ממש בוכה פנימה כשאיש לא חוזר אלי או מנסה אפילו לשמוע אותי ואפילו לראות תמונות של עבודתי", הוא אומר.

 

האמת שזה באמת מקומם, כי וייס לוקח את הזבל שלנו והופך אותו למיצגים, שאחר כך קשה מאוד להאמין מה מקורם. כבר אז קיוויתי שמישהו יראה את הכתבה שלנו ויעשה מעשה אבל בגלל שעיתונאים לא נוהגים להתערב במושא כתבתם, שתקתי.

 

"הזבל זה הזהב שלי"

חלפו להם השנים והטלפון צלצל וקול רועד נשמע בצד השני מספר לי שבפעם הראשונה מצא מקום להציג לעם ישראל חלק זעיר מיצירותיו וזאת בגלריה העירונית בירושלים. כשהגעתי לשם חשתי כאילו אני שוב בדירה של יוסי כשחלק זעיר מיצירותיו מקיף אותי. 

 

"הזבל של האנשים זה הזהב שלי", אומר וייס, "אני שמח שגלשתי לחומרים נוספים כמו פקקים של מרככי כביסה, בקבוקי שתייה ועוד חומרים שכלל עם ישראל זורק בכל מקום. אני מקווה שכשאנשים יראו את היצירות הם יבינו שבכל חומר יש חיים וחבל ללכלך עימם את הטבע".

 

בגלריה ניתן להתרשם משלל יצירות החל במסוקי קרב דרך כבאית, מוכרת פרחים ואפילו נערה בפינת הלימוד שלה, כשמולה ספרים עבי כרס – גם הם מנייר ממוחזר.

 

 "אני כולי תקווה, שיום אחד גורם מרכזי יבין שזו המורשת שלי בכל מה שקשור למיחזור ושאולי יום אחד אוכל להציג את כל היצירות. לצערי, הכל כאן זה מקח ומסחר וכששומעים שאני לא מתכוון למכור ולו יצירה אחת - הטלפון נסגר".

 

אז אם אתם בקרבת רחוב יפו 17 בירושלים, קחו לכם כמה דקות, היכנסו בחינם ותראו את היצירות בעצמכם. ובפעם הבאה כשתחשבו להשליך את בקבוק הפלסטיק או הפחית – תחשבו עוד פעם.

 

התערוכה פתוחה בימי ראשון שלישי וחמישי מ-09:00 ועד 19:00 ובימי שני ורביעי מ-09:00 עד 17:00 והיא תינעל בסוף השנה. לפרטים נוספים ניתן להתקשר ל-02-6256937.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רותם פלדנר, שי רוזנצוויג
צילום: רותם פלדנר, שי רוזנצוויג
צילום: שי רוזנצוויג
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים