שתף קטע נבחר

גאידמק: ביקור חולים חייב לי 32 מ' שקל

כמה כסף באמת צריך, כדי להציל את בית החולים הוותיק בירושלים? עמותת "ביקור חולים" דרשה ערבות מדינה של 30 מיליון שקל, כדי לכסות גרעונות. כעת מתברר גם כי גאידמק תבע את בית החולים בגין שכר דירה שלא שולם, בסך 32 מיליון שקל

ועדת הכספים החליטה פה אחד, שאסור למדינה להביא לסגירת בית החולים ביקור חולים בירושלים. החלטת הוועדה דורשת מהממשלה לאפשר לבית החולים להמשיך לעבוד כסדרו במשך השנה ועשרת החודשים הבאים, והיא נותנת לאוצר ולמשרד הבריאות ארכה של יום יומיים להסכים על פתרון קבוע בתנאי שכל פתרון עליו יוחלט לא יפגע במשרותיהם של 700 עובדי בית החולים.

 

גפני הדגיש כי בערבות מדינה של 30 מיליון שקל ניתן להעמיד את בית החולים על הרגליים ולחסר את חובותיו בשנה אחת, כך שבשנה השנייה הוא יהיה רווחי. עם זאת, במהלך הדיון הסתבר שחובות בית החולים עומדים על סכום גבוה בהרבה.

 

נציגו בדיון של ארקדי גאידמק, עורך דין ישראל שלו, אמר שבית החולים חייב למרשו שכר דירה עבור השימוש במבנה על סך 32 מיליון שקל, שהוא לא מקבל לדבריו לפי הסכם הרכישה. לדברי שלו, לקוחו תרם לבית החולים 50 מיליון שקל, כמו שתרם למוסדות רפואיים אחרים ולכל הפחות הוא צריך לקבל תשואה על השקעתו בנכס. עוד סיפר שלו, כי תביעה בנידון, על סך 32 מיליון שקל, הוגשה כבר לבית המשפט המחוזי בירושלים.

 

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן חזר וציין כי גאידמק קיבל את הבעלות רק על הנכסים ואין קשר בין הבעלות שלו לניהול בית החולים."מי ישלם את החובות, זה סיפור בפני עצמו שאין לי תשובה עליו", אמר ליצמן.

 

ישיבת הוועדה הייתה מלווה בסערת רוחות, כשעובדי בית החולים שיסעו את הדיון בצעקות "מי ידאג לנו אחרי עשרים שנות עבודה שאין לנו אפילו פנסיה מסודרת". יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני, גילה שלחצו עליו שלא להגיש היום את התקציב לאישור הכנסת ללא פתרון לביקור חולים. "דחיתי את ההצעה כי הייתי מקבל אותה היו אומרים שאני מטרפד את התקציב בגלל שביקור חולים הוא בית חולים חרדי".

 

גפני חזר על דרישתו, כי האוצר ימצא פתרון למשבר בבית החולים. "בשל כוח הסבל. אני נאלץ לספוג על גבי מדיניות כושלת. אין בר דעת אחד שיגיד שביקור חולים לא נחוץ ושאנחנו נסכים שהעובדים ייזרקו לרחוב".

 

נציג האוצר, משה בר סימן טוב, חזר ואמר כי הבעיה איננה מתן 30 מיליון שקל, כי בעקבותיהם יבואו דרישות לעשרות מיליוני שקלים נוספים. "הפתרון הוא ששירותי בית החולים יעברו למרכז הרפואי הדסה ולבית החולים שערי צדק בירושלים, זאת על פי ההבנות שהתקבלו ב-2007 שיש להתאים אותם למציאות הנוכחית. שאיפת האוצר היא לדאוג להמשך העסקת העובדים אך לא בהיקף הנוכחי אלא בסדר גודל של 400-500 עובדים".  

 

יו"ר העמותה המנהלת את בית החולים, ד"ר יורם מלשר, אמר כי מהברורים שערך עם מנהלי הדסה ושערי צדק הם לא ערוכים לקלוט את הפעילות והעובדים של ביקור חולים. בר סימן טוב הגיב שאותם מנהלים הציגו לאוצר עמדה הפוכה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גאידמק: בעלים או נושה?
צילום: אלי אלגרט
מה יעלה בגורלם? עובדי "ביקור חולים"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים