שתף קטע נבחר

עובדי משרד החוץ: העיצומים פוגעים גם במוסד

העובדים אומרים ששביתתם פוגעת בדואר הדיפלומטי ובהעברת מידע בין שגרירויות, כך שמבחינה ביטחונית ישראל עובדת "עם פלאנלית על העיניים ואטמים באוזניים". הם תולים את האשמה בשטייניץ: "נשבש את ביקורי קנצלרית גרמניה ומנהיגים נוספים"

עיצומי ועד עובדי משרד החוץ פוגעים גם בביטחון המדינה? אנשי משרד החוץ בכנסת אמרו אתמול (ג'), לפני דיון שייערך היום בוועדת העבודה והרווחה, כי "העיצומים מביאים לפגיעה במוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים". יו"ר ועד העובדים הדיפלומטיים במשרד החוץ, חנן גודר, אמר: "אין ספק שכתוצאה מהעיצומים נפגע החוסן הביטחוני של מדינת ישראל".

 

הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

 

הבוקר תכונס לדיון חירום ועדת העבודה והרווחה של הכנסת, לבקשת העובדים הדיפלומטים השובתים זה יותר

משבועיים. שביתתם כבר גרמה בין השאר לביטול ביקורו בארץ של נשיא רוסיה, דמיטרי מדבדב, ועמו פמליה של מאות דיפלומטים ואנשי עסקים. חברי הוועד קראו ליו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, "לגרום לכנסת לקרוא לממשלת ישראל להעניק לדיפלומטים שלה את מה שאיראן ואוזבקיסטן מעניקות לדיפלומטים שלהן, שהם חלון הראווה של המדינה".

 

גודר אמר בתום פגישת הכנה לדיון בכנסת: "ביטול ביקור נשיא רוסיה מדבדב הינו רק צעד ראשון. במהלך החודש הקרוב צפויים לבקר כאן קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, וראשי הממשלות של קרואטיה וסלובניה. הביקורים האלה, כמו נסיעת ראש הממשלה ביום חמישי למצרים, ייפגעו".

 

אלא שמדברי העובדים הדיפלומטים עולה כי העיצומים פוגעים במוסד, כשבין היתר לא מועבר מידע במסגרת תהליכים הקשורים בעבודת שגרירויות ישראל ונציגויותיה בעולם, כולל שירותי הדואר הדיפלומטי. "אנו חרדים מהפגיעה בביטחון ישראל", אמרו אנשי ועד העובדים בכנסת. "ועדת החריגים שלנו מכונסת פעמיים ביום, כדי לדון בסוגיות דחופות, אבל אין ספק שהעיצומים הללו משבשים את מערך הביטחון הלאומי של ישראל".

 

ובכל זאת, הגורמים האלה הבהירו בשיחות המקדימות לדיון בוועדת העבודה כי אין בכוונתם להתקפל: "אי אפשר להמשיך בדרך שבה מדינת ישראל מרשה לעצמה ללכת, כש-23 אחוזים מהמערך הדיפלומטי שלה נזקקים לשירותי הרווחה. אנחנו

אומרים את זה למרות שאנחנו יודעים שבמציאות היום, מבחינת הביטחון הלאומי, מדינת ישראל עובדת עם פלאנלית על העיניים ואטמים באוזניים. אבל על ממשלת ישראל להבין שלא אנחנו פוגעים בביטחון, אלא שר האוצר, יובל שטייניץ".

 

מלשכת שטייניץ נמסר בתגובה: "אנו מקווים שהמשא ומתן עם עובדי משרד החוץ, שמתנהל זמן רב, יבשיל לידי הסכם. על מנת שכך יהיה, מוטב שיהיו פשרות של שני הצדדים".

 

לדיון הבוקר בוועדת העבודה והרווחה הוזמנו בין השאר מנכ"ל משרד החוץ, בכירים במשרד האוצר, בכירים בנציבות שירות המדינה והגורמים המעורבים. בשלב זה אין כל התקדמות במשא ומתן בין הצדדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שטייניץ. "שני הצדדים צריכים להתפשר"
צילום: גיל יוחנן
יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ
צילום: גיל יוחנן
גודר בראש מחאת העובדים. "חרדים לביטחון ישראל"
מומלצים