שתף קטע נבחר

מ-50 שקל עד 50 אלף: כל שיטות האנטי אייג'ינג

מה מתאים לגיל 35 שלא מתאים לגיל 60? כל השיטות, הטיפולים והתכשירים האסתטיים שמבטיחים להותיר את עורכם צעיר, רענן ומעורר קנאה - כולל יתרונות וחסרונות לכל טיפול, ועלותו של כל טיפול

זה לא התרגיל - זה הגיל

אמנם יעילות הטיפולים אישית ומשתנה ממטופל למטופל, אבל כדי לדעת אילו טיפולים יהיו הכי יעילים עבורכם יש להגדיר את הקטגוריה שעורכם שייך אליה. פרופ' ריצ'ארד גלוגו, דרמטולוג ואסתטיקן ידוע מאוניברסיטת קליפורניה, פיתח מודל להערכת מידת הקמטים בפנים ולהצעת טכניקות טיפול בהתאם לכך:

 

קבוצה 1: אופיינית לגילאי 28־35:

העור שלכם כמעט ללא קמטוטים וצלקות, ודורש מעט איפור (אם בכלל) לכיסוי הפגמים.

 

קבוצה 2: אופיינית לגילאי 35־50:

עורכם חיוור, והקמטים ניכרים בו גם כשהפנים רפויים וללא הבעת פנים פעילה. לפעמים יש צורך באיפור ברמת כיסוי בינונית.

 

קבוצה 3: אופיינית לגילאי 50־60:

עורכם אינו אחיד בגוון שלו ומופיעים עליו קמטים קבועים, עמוקים יותר, לפעמים עם נימי דם.

 

קבוצה 4: אופיינית לגילאי 60+:

גון עורכם רפוי וצהוב, בעל חריצים עמוקים וצלקות.

 

לא משנה כמה צעירים אנחנו מרגישים, העור שלנו מתבגר ומסגיר את גילנו. שוק הטיפוח מציע מגוון טיפולים מפואר להעלמת פגמי הזמן – לנשים ולגברים. כמעט כל תכשיר או טיפול קוסמטי מתהדר בצמד המילים שמבטיחות להגשים לנו את החלום: להצעיר את העור ולמצק אותו. אולם כיוון שבהשפעת הטיפול על העור מעורבים גורמים רבים, לא כל מודל טיפול שישפיע על מטופל אחד ישפיע בהכרח גם על מטופל אחר. שם המשחק, אומרים המומחים, הוא שילוב של הטכניקות השונות, בהתאם למצב העור. לכן רוב הטיפולים משלימים זה את זה ואינם עומדים בפני עצמם. לפניכם תפריט טיפולי האנטי אייג'ינג הקיימים בארץ, למתחילים ולמתקדמים, היתרונות, החסרונות והמחירים.

 

טיפולי פנים לייט

מתחזקים את העור ומתאימים לכל הגילים. הם אינם פולשניים, והסיכון לנזק קטן ביותר. עם זאת, עור בוגר זקוק לטיפולים מתקדמים ופולשניים יותר.

 

התעמלות פנים - קבוצות 1, 2, 3, 4

העיקרון הוא שמה שעובד על הגוף, יעבוד גם על הפנים: תרגילים לחיזוק שרירי הפנים גורמים להם להתקצר, להתרומם ולגרום לאפקט מתיחה קל.

 

יתרונות והישגים: טיפול טבעי ונגיש ללא שימוש בחומרים זרים. חסרונות וסיכונים: יעילות השיטה טרם הוכחה מחקרית. למי זה מתאים: לכל מי שמוכן להשקיע בכך עשר דקות ביום.

איפה וכמה: באמצעות DVD, או אצל קוסמטיקאיות ומאמנות כושר גופני שהשתלמו בשיטה. סדנה קבוצתית חד־פעמית בת שעתיים וחצי: החל מ־200 שקל. סדנה אישית בהתאמה למבנה הפנים: 1,480 שקל לארבעה מפגשים בני שעתיים וחצי.

 

תכשירים לשיפור מראה העור: קבוצות 1, 2

על המדף אפשר למצוא אינספור תכשירים שמבטיחים להצעיר את מראה העור, למצק אותו, להעלים את הכתמים ולספק לו גוון אחיד וזוהר.

 

יתרונות והישגים: שימוש בתכשירים קוסמטיים זמינים מאפשר לשפר את ההרגשה הכללית, לשמר את העור ולהאט את הופעת סימני תהליך ההזדקנות.

חסרונות וסיכונים: הריכוזים של החומרים הפעילים במוצרי הקוסמטיקה זניחים ואינם חודרים את השכבה העליונה של העור. על כן הם אינם יכולים להביא לשיפור קבוע ואינם מבטלים או מעכבים את סימני ההזדקנות לאורך זמן.

למי זה מתאים: קרם לחות עם מקדם הגנה מעל 15FPS: לכולם; מוצרי פילינג והפחתת כתמים: לבני 28 ומעלה; תכשירים למיצוק העור: לבני 35־50; התכשירים הקוסמטיים יכולים לשמש טיפול בסיסי לפנים, בהתאם לרשימת המרכיבים במוצר: קרם לחות יעיל יכיל רכיבים סופחי מים (חומצות אמינו, חומצות לקטיות ואלפא הידרוקסיות, פרופילן גליקול, גליצרין, גליצריד), מקדם הגנה מפני קרני השמש (לפחות 15FPS) ונוגדי חמצון כמו ויטמין E ו־C.

איפה וכמה: ברשתות הפארם, החל מ־50 שקל.

 

טיפול פנים אצל הקוסמטיקאית: קבוצות 1, 2

הקוסמטיקאית מאבחנת את העור באופן מקצועי ומספקת מבחר טיפולי יופי ושימור לגוף ולפנים: ניקוי הנקודות השחורות (קומודונים), עיסוי, ריכוך העור, פילינג קל ועוד. להגברת חדירות החומרים לעור היא עשויה להשתמש במגוון טכניקות, כמו שימוש ברולר (לעתים עם מחטים זעירות), בסילוני חמצן, בפולסים חשמליים, באינפרא אדום ובגלי רדיו (ראו בהמשך).

 

יתרונות והישגים: ריכוזי החומרים הפעילים בתכשירים של הקוסמטיקאית גבוהים הרבה יותר מאלה המצויים בתכשירי מדף, ועל כן אפשר לשפר באמצעותם את מראה העור.

חסרונות וסיכונים: כיוון שגם הקוסמטיקאית מוגבלת בריכוזי החומרים הפעילים שהיא מורשית להשתמש בהם, היא אינה יכולה לחולל שינוי משמעותי.

למי זה מתאים: לכולם, אבל לבעלי עור בוגר טיפול במכון הקוסמטי מוגבל ויכול לשמש רק לתחזוק ולשימור תוצאות שהתקבלו מטיפולים מתקדמים יותר.

איפה וכמה: אצל קוסמטיקאיות מורשות, 300־500 שקל לטיפול פנים.


האם קוסמטיקאית יכולה לחולל שינוי אמיתי? (צילום: index open)

 

טכנולוגיות מתקדמות

העיקרון הוא חימום הרקמה התת־עורית במטרה לגרות את תאי רקמת החיבור (הפיברובלסטים) ולהגביר את ייצור הקולגן והאלסטין.

 

טכנולוגיית אור (אינפרא אדום, פוטודינמי, IPL, פוטורג'וביניישן): מאתים לקבוצה 1

בטכנולוגיה זו האור מסייע בפתיחת הנקבוביות ותורם להחדרה טובה יותר של החומרים הפעילים לשכבות העמוקות של עור הפנים. אנרגיית האור נבלעת בפיגמנטים שיוצרים את הכתם, מחממת ומפרקת אותם.

יתרונות והישגים: הטיפול קל יחסית וללא תופעות לוואי וסיכונים מלבד אדמומיות קלה.

חסרונות וסיכונים: נדרשים טיפולים רבים להשגת תוצאה, וגם אז היא אינה מרשימה במיוחד.

למי זה מתאים: לגילאי 28־35, כטיפול תומך בטיפולי פנים אצל קוסמטיקאית.

איפה וכמה: אצל קוסמטיקאיות, החל מ־300 שקל לטיפול (יש צורך ב־6־10 טיפולים).

 

גלי רדיו (RF): לקבוצות 2, 3 4

מטרת הטיפול למצק את העור ולשפר את מרקמו. אנרגיית גלי הרדיו עושה שימוש בזרם חשמלי מתחלף בעל תדירות גבוהה, המגיעה אל שכבות העור העמוקות יותר בלי לפגוע במעטפת העור. המילה האחרונה בתחום היא שימוש במכשיר אי־מטריקס (eMatrix), הגורם לפגיעה בשכבת העור העמוקה, כדי שהמיקרו־פציעות יכניסו את הגוף למנגנון של ריפוי ותיקון העור הפגום. מאחר ששטח העור לריפוי קטן יותר, משך ההחלמה קצר יותר (בהשוואה לשיטות הגורמות לפגיעה בכל שטח העור, כמו פילינג).

 

יתרונות והישגים: הטיפול יעיל להעלמת צלקות אקנה (גם העמוקות שבהן), למיצוק העור, להרמה קלה של הפנים וכשרוצים לכווץ מעט את העור ולהיפטר משכבת שומן קטנה יחסית. הטיפול יכול לסייע לדחיית הרמת פנים ומתאים לכל אזורי הגוף.

חסרונות וסיכונים: הטיפול כרוך בכאב ויעיל רק לכיווץ 1־3 מילימטרים.

למי זה מתאים: הטיפול תומך בטיפולי מזותרפיה, הזרקות, פילינג, הרמת פנים וניתוחי פנים פלסטיים.

איפה וכמה: במרכזים לרפואה אסתטית, החל

מ־1,600 שקל לטיפול (נדרשים כחמישה טיפולים בממוצע).

 

לייזר: לקבוצות 2, 3 4

קרן לייזר ממוקדת ורבת עוצמה גורמת לאידוי מבוקר בעומק העור עד השכבה האמצעית שלו. כך מסלקים את השכבות החיצוניות של העור ויחד איתן גם כתמים, קמטים ופגעים בעור. לאחר הטיפול חלה צמיחה מחודשת של רקמת עור צעירה ורעננה. באחרונה נכנסה לשוק שיטת הלייזר פיקסל (בדומה לגלי רדיו) היוצרת רשת סבוכה של חורים מיקרונים בעור, שבאופן טבעי מתמלאים ברקמת העור החדשה.

 

יתרונות והישגים: השימוש בפיקסל מונע פגיעה ברקמת העור ומקטין את תופעות הלוואי (בשיטה ללא הפיקסל, הכווייה גדולה יותר). ההחלמה קצרה, ולאחר כמה טיפולים אפשר לקבל תוצאה יפה בעור הפנים והצוואר.

חסרונות וסיכונים: הטיפול אגרסיבי יותר מגלי הרדיו וגורם לכאב. עלול לגרום לנפיחויות, לתחושת צריבה ואף לפיגמנטציה. למי זה מתאים: לבני 35 ומעלה, ולסובלים מצלקות אקנה ומנקבוביות פעורות. הלייזר יכול להוות טיפול עצמאי, אך הוא בעיקר תומך בניתוח הרמת עפעפיים או בפילינג כימי מעל השפה העליונה.

איפה וכמה: אצל פלסטיקאים, 7,500 שקל לטיפול (נדרשים כשלושה טיפולים בממוצע).

 

דוקרים את הפנים

בטכניקה זו נכללות שתי גישות עיקריות: מזותרפיה ואקופונקטורה קוסמטית. מטרת המזותרפיה היא להגביר את יכולת חדירות החומרים החיוניים לשיפור מראה העור (ויטמינים, נוגדי חמצון ועוד), ואילו האקופונקטורה הקוסמטית נועדה להגביר את ייצור הקולגן וליישר קמטים ללא שימוש בחומרים זרים.

 

מזותרפיה קלאסית: לקבוצות 1, 2, 3 4

החדרה לעור של חומרים החיוניים לשיפור המראה: ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, נוגדי חמצון וחומצה היאלורונית המספקת לחות. התהליך נעשה באמצעות מזרק, גלגלת או "אקדח" שמאפשרים עשרות זריקות בשנייה לעומק של שני מילימטרים לערך בעור הפנים, הצוואר, מחשוף החזה וגב כפות הידיים. בו זמנית הדקירות גורמות נזק ממוקד ברקמה הפנימית של העור כדי לגרות את תהליך הריפוי, התורם למיצוק העור ולייצור מוגבר של סיבי קולגן ואלסטין.

 

יתרונות והישגים: השיטה חודרת את מחסום האפידרמיס ויוצרת שינוי מצטבר ומשמעותי בעור, בפרט בהשגת גמישות ולחות. שילוב של פילינג (מזו־פילינג) בטיפול ישיג תוצאות טובות יותר.

חסרונות וסיכונים: התוצאות מורגשות בהדרגה, ללא שינוי דרסטי מיד לאחר הטיפול (כמו בבוטוקס), ולכן יש להתמיד בטיפולים.

למי זה מתאים: לכולם, גם כטיפול עצמאי וגם כטיפול תומך בהזרקות, בפילינג ובהרמת פנים.

איפה וכמה: אצל רופאי עור וכירורגים פלסטיים, כ־800 שקל לטיפול באזור יחיד. בין חמשת הטיפולים הראשונים יש הפרש של שבוע, ולאחר מכן בכל 3־6 חודשים.

 

מזותרפיה ללא מחטים: לקבוצות 2, 3 4

שימוש בפולסים חשמליים המעבירים את החומרים הפעילים דרך קרום העור עד לשכבות העמוקות שלו. הפולס החשמלי ניתן לשליטה ותלוי בסף הכאב של המטופל. הטכניקה תורמת לשיפור בזרימת הדם בעור, ובכך להגברת ייצור סיבי הקולגן והאלסטין. הטיפול מתאים לעור הפנים, הצוואר, המחשוף וגב כף היד.

 

יתרונות והישגים: הטיפול פחות אגרסיבי וכואב מהטיפול במחטים, ואינו מלווה בתופעות לוואי פרט לאדמומיות קלה שחולפת בתוך שעות מספר.

חסרונות וסיכונים: רמת חדירות החומרים בשיטה זו מופחתת בהשוואה למזותרפיה הקלאסית, ועל פי הערכות מגיעה לכ־70% (לעומת כ99% במזותרפיה הקלאסית).

למי זה מתאים: לגילאי 35 ומעלה, כטיפול תומך בטיפולים אסתטיים אחרים.

איפה וכמה: אצל קוסמטיקאיות ובמרכזי יופי, 8,500 שקל לשמונה טיפולים (להשגת תוצאות, יש צורך ב־6־8 טיפולים).

 

אקופונקטורה קוסמטית: לקבוצה 1

מתיחה קוסמטית על פי הרפואה הסינית (אקיו ליפטינג), שמטרתה להגביר את ייצור הקולגן וליישר את הקמטים ללא שימוש בחומרים זרים. המחטים מוחדרות לאורך הקמטים, וכך מתרחשים כמה תהליכים: הדקירה מגבירה את ייצור הקולגן ומעבירה למוח אות להרפות את השריר המכווץ שגורם לקמטים. הדקירה תורמת לזרימה מוגברת של דם לשיפור מעבר החמצן לדם. התוצאה: טשטוש של קמטים עדינים.

 

יתרונות והישגים: טיפול טבעי ללא החדרת חומרים מלאכותיים לגוף.

חסרונות וסיכונים: השיטה מוגבלת לעור צעיר מאוד, היא אינה מגהצת קמטים עמוקים ולא מחליפה את הבוטוקס.

למי זה מתאים: לבני 28־35, כטיפול תומך בטיפולים אסתטיים אחרים.

איפה וכמה: בקליניקות לרפואה סינית המתמחות בדיקור קוסמטי, כ־200 שקל לטיפול (נדרשים עשרה טיפולים בממוצע).

 

פילינג

שיטה פופולרית הממיסה ומסלקת את תאי העור המתים, ומותירה את העור רך יותר, רענן ואחיד בגוון שלו. הקמטוטים הקטנים מיטשטשים ומתקבל מראה עור חלק ובהיר יותר. יש שלוש דרגות של פילינג (שטחי, בינוני ועמוק), שההבדל ביניהן הוא בריכוז החומרים ובעומק החדירה לעור. הפילינג נעשה בשיטה כימית (מריחת העור בתרכובות הגורמות לקילוף), בשיטה מכנית (שפשוף העור בטכניקות שונות, החל מגרגירים המצויים בתכשירי מריחה, דרך אבן יהלום ועד לשימוש בלייזר), או בשילוב של שתיהן.

 

פילינג שטחי:  לקבוצה 1

בשיטה זו מורחים על הפנים חומרים המצויים בריכוזים שונים בקרמים (ביתיים) ובתמיסות (אצל הקוסמטיקאית), בעיקר חומצות פירות או חומצות חלב. הפילינג גורם לכווייה שטחית של העור, שאחריה יש קילוף עדין שחולף כעבור יומיים־שלושה, כשהשכבה החיצונית של האפידרמיס מתקלפת.

 

יתרונות והישגים: טיפול קל שמרענן את העור, מעודד את התחדשות תאי העור ומעלים כתמים שטחיים, ללא שיבוש בחיי השגרה. לטיפולים חוזרים מדי חודשיים־שלושה יש השפעה מצטברת הנמשכת לאורך זמן.

חסרונות וסיכונים: הטיפול מלווה בתחושת צריבה קלה המלווה באדמומיות, והשפעת טיפול יחיד פגה בתוך פרק זמן קצר - בין ימים לשבועות ספורים.

למי זה מתאים: לבני 28־35.

איפה וכמה: אצל קוסמטיקאית או רופא, החל מ־300 שקל.


טיפול קל שיכול לרענן (צילום: index open)

 

פילינג בינוני: לקבוצות 2, 3 4

יצירת כווייה מבוקרת שתביא לקילוף ולהסרה של שכבת העור העליונה. פילינג בינוני נעשה בשלוש שיטות - טיפול כימי: מריחת חומצות (כמו חומצת פירות, חומצת TCA או פנול) בריכוזים גבוהים יותר מהפילינג הקל. בניגוד לפילינג השטחי, פילינג בינוני מתבצע רק על ידי רופא עור או פלסטיקאי; טיפול מכני: יכול להתבצע בטכניקות מתקדמות (גלי רדיו, לייזר); פילינג משולב: כדי למקסם את התוצאה, אפשר לשלב בין הטכניקות השונות (למשל, ביצוע פילינג כימי בחריצי השפה העליונה, וטיפול בלייזר או בגלי רדיו בשאר חלקי הפנים).

 

יתרונות והישגים: הטיפול משיג תוצאות יפות שנשמרות שנים מספר. מי שזקוק לפילינג עמוק אך נרתע ממנו, יכול להשיג את אותה התוצאה אם יעשה כמה טיפולים של פילינג בינוני.

חסרונות וסיכונים: הטיפול כואב וגורם להופעת גלדים, אדמומיות, נפיחות ולפעמים לגרד בפנים, שחולפים כעבור כשבוע. הטיפול נעשה בעיקר בחורף, מאחר שהוא מחייב הגנה מלאה מפני השמש למניעת פיגמנטציה.

בין הסיכונים: כתמים כהים ובהירים, זיהום וצלקות. למי זה מתאים: לבני 35 ומעלה, בעיקר לסובלים מכתמי שמש ונגעי עור טרם סרטניים.

איפה וכמה: אצל רופאי עור, פלסטיקאים ובמרכזי יופי, החל מ־4,000 שקל.

 

פילינג עמוק: לקבוצה 4

בדרך כלל מבוצע באמצעות פנול בריכוז גבוה מאוד או לייזר בעוצמה גבוהה. המטרה היא לייצר כווייה מדרגה שנייה כדי לסלק את רוב שכבות העור החיצוניות של הפנים, ולהגיע לשכבה העורית העמוקה יותר.

 

יתרונות והישגים: הטיפול מספק את התוצאות המשמעותיות ביותר בקמטים עמוקים המחזיקות למשך שנים ארוכות (אך אינו מונע היווצרות קמטים חדשים).

חסרונות וסיכונים: הטיפול אגרסיבי למדי ומלווה בתופעות לוואי וסיכונים, כמו התפרצות הרפס, הופעת כתמים וצלקות על העור, היווצרות זיהומים ודלקות, הלבנת יתר של עור הפנים, הפרעות קצב לב ופגיעה בכליות ובכבד. לצמצום הסיכונים אפשר ליטול אנטיביוטיקה לשבוע מתחילת הקילוף, ולהתחיל בטיפולי הבהרה כדי להקטין את סיבוכי הפיגמנטציה. כדי להקטין את הסיכון לסיבוכים במערכת הלב, הכליות והכבד מתבצע הטיפול בחדר ניתוח תחת טשטוש או בהרדמה כללית ומחייב אשפוז למשך יממה. משך ההחלמה כשלושה שבועות, שבהם העור נראה נפוח ואדום.

למי זה מתאים: טיפול תומך בהזרקות, במילוי נפח ובהרמת פנים, לבעלי חריצים עמוקים, נפילות עור, כתמים קשים, נגעים טרום סרטניים וצלקות אקנה.

איפה וכמה: אצל רופאי עור ופלסטיקאים, החל מ־15,000 שקל.

 

מילוי ויישור קמטים

בארסנל הטיפולים האסתטיים זוכים חומרי המילוי והבוטוקס למקום של כבוד. הם מספקים מענה מיידי לבעיית הקמטים, אינם משבשים את השגרה, ומהווים תחליף לניתוח הרמת פנים.

 

בוטוקס: לקבוצות 1, 2, 3, 4

המלך. רעלן המשתק ומיישר זמנית את השריר שגורם להופעת הקמט. עיקר פעילותו בקמטים עמוקים ושטחיים המצויים בחלק העליון של הפנים (בין הגבות, מעל המצח ובצדי העיניים).

 

יתרונות והישגים: בזריקה פשוטה בין הגבות אפשר למחוק הבעה זעופה.

חסרונות וסיכונים: התוצאה מחזיקה מעמד 3־6 חודשים. הזרקה בכמות גדולה מדי באזור הגבות עלולה לגרום להבעת תמיהה זמנית, ובמקרים נדירים הטיפול עלול לגרום לצניחה זמנית של העפעף או לצניחת גבות.

למי זה מתאים: לכל מי שמעוניין ליישר את קמטי הפנים ולקבל הרמת גבות קלה לתקופה מוגבלת.

איפה וכמה: אצל רופאי עור וכירורגים פלסטיים, 1,500־2,000 שקל לאזור, תלוי בכמות החומר ובמספר האזורים המוזרקים.

 

חומרי מילוי: לקבוצות 2, 3, 4

נועדו להעלמת קמטים בחלק התחתון של הפנים, למילוי שפתיים ולהוספת נפח לפנים. אפשר לחלק את חומרי המילוי לשתי קבוצות: חומרים קבועים שנותרים בגוף לעד (כמו ביו־אלקמיד וסיליקון, שנחשב לחומר מסוכן ונאסר לשימוש במדינות רבות מלבד ישראל), וחומרים זמניים שרובם מבוססים על חומצה היאלורונית (חומר טבעי המצוי בגוף), שנספגים בגוף בתוך כמה חודשים עד שנתיים.

 

יתרונות והישגים: הזרקת חומרי מילוי לפנים מספקת לרוב תוצאות יפות, ויש מחקרים שמראים כי לחומרי מילוי גם תפקיד במניעת קמטים חדשים. הסיבה קשורה לדקירת המזרק, הפועלת על עקרון המזותרפיה ומעודדת יצירת קולגן.

חסרונות וסיכונים: חומרים קבועים עלולים לגרום לסיבוכים קבועים (אלרגיה או הופעת גושים תת־עוריים).

למי זה מתאים: לבני 35 ומעלה.

איפה וכמה: אצל פלסטיקאים ורופאי עור העוסקים באסתטיקה ובמרכזי יופי רבים. החל מ־2,000 שקל למזרק (לעתים יש צורך ב־2־3 מזרקים בטיפול), והחל מ־1,000 שקל בחומרים הקבועים למזרק.

 

מחט מחוממת כתחליף לחומרי מילוי: לקבוצות 2, 3, 4

המחט המחוממת, שמבוססת על טכנולוגיית גלי רדיו, היא אלקטרודה שמוחדרת מתחת לקמט, ובכך גורמת לחימום תת־עורי המעורר את ייצור הקולגן. פעולה זו גורמת לכיווץ הרקמה באזורי הקמטים, ולמעין "מילוי" הקמט על ידי רקמת חיבור וקולגן. השיטה מאפשרת לטפל בקמטים, בצלקות אקנה ואפילו בסימני מתיחה.

 

יתרונות והישגים: הטיפול אינו מצריך החדרת חומרים זרים לפנים.

חסרונות וסיכונים: אין שיפור הולם בקמטים עמוקים. המחיר גבוה וההשפעה נשמרת לזמן קצר - כשנה.

למי זה מתאים: לבני 35 ומעלה.

איפה וכמה: בקליניקה של ד"ר חיים קפלן, 1,500 שקל לטיפול. אפשר לראות שיפור ניכר בעומק הקמטים כעבור 2־4 טיפולים.

 

מילוי קמטים באמצעות טסיות דם (PRP): לקבוצות 2, 3, 4 

שיטה חדשה יחסית, הנקראת MyCells. הרופא נוטל דגימת דם מהמטופל, ובטכניקה ייחודית מפריד אותה למרכיביה כדי לקבל מנה מזוקקת של פלסמה עשירה בטסיות דם, המכילות גורמים חיוניים לתהליך הריפוי ולשגשוג סיבי קולגן. הפלסמה המועשרת מוזרקת חזרה אל עורו של המטופל. הטסיות המוזרקות משחררות חומרים המעודדים צמיחה, ומתרחש תהליך "ריפוי" שנוצרות במהלכו שכבות עוריות חדשות, כולל שכבת קולגן חדשה וצפופה. לאחר כמה טיפולים האזור המוזרק צפוי להתחדש ולהיראות רענן וצעיר יותר. הטיפול מתאים לכל אזורי הגוף: צוואר, מחשוף החזה, עפעפיים תחתונים, לחיים, אמות, זרועות וגב כפות הידיים.

 

יתרונות והישגים: הטיפול עושה שימוש בחומרים טבעיים מהגוף, אינו מסוכן ואינו גורם לתופעות לוואי, פרט לתופעות הקשורות להזרקה עצמה.

חסרונות וסיכונים: השיטה עדיין חדשה יחסית, ואין די נתונים בנוגע ליעילותה בכלל ויעילותה לטווח הארוך בפרט.

למי זה מתאים: טיפול תומך לדחיית היווצרות קמטים חדשים, אינו מחליף הזרקות, בוטוקס ופילינג. מתאים לכל מי שלא סובל מדלקות עור כרוניות בפנים וממחלות דם.

איפה וכמה: אצל רופאי עור, כ־3,000 שקל לטיפול. נדרשים כשלושה טיפולים בכל חודשיים, ולאחר מכן טיפול משמר אחת לחצי שנה.

 

הרמת פנים וצוואר: לקבוצה 4

ניתוח הרמת פנים וצוואר מתאים לאנשים הסובלים מנפילת עור, מלחיים שמוטות ומקמטים עמוקים בעור הפנים והצוואר. מקובל לשלב ניתוח הרמת צוואר כחלק מהרמת פנים כוללת כדי לקבל תוצאה הרמונית. בניתוח מסלקים את השומן העודף, מהדקים את שרירי הצוואר ומקבעים את הרקמות התת־עוריות לפנים, תוך הסרת עודפי העור.

 

יתרונות והישגים: זו הפרוצדורה היחידה שמתקנת את מבנה הפנים משמעותית. מי שסובל מצניחה של העור לא יוכל להשיג תוצאה טובה אלא בשיטה זו.

חסרונות וסיכונים: מדובר בניתוח המבוצע בהרדמה כללית, עם כל החסרונות והסיכונים הכרוכים בכך (דימומים, שטפי דם, זיהומים, חוסר סימטריה, נמק של העור, פגיעה עצבית). בניתוח אי אפשר להסיר את כל הקמטים, ולקבלת תוצאה טובה יש לבצע הליכים נוספים כמו פילינג, מילוי קמטים או הזרקת בוטוקס.

למי זה מתאים: בעיקר לבני 60+.

איפה וכמה: אצל מנתחים פלסטיים ובמרכזים אסתטיים, ניתוח מתיחת צוואר: 8,000־38,000 שקל, ניתוח הרמת פנים: החל מ־50 אלף שקל.

 

כמה זה עולה לנו

50+ שקל:

  • תכשיריםלשיפור מראה העור: החל מ־50 שקל

 

200+ שקל:

  • התעמלות פנים: סדנה קבוצתית החל מ־200 שקל
  • סדנה אישית בהתאמה מורפולוגית לפנים: 370 שקל
  • טיפול פנים אצל קוסמטיקאית: 300־500 שקל
  • טיפול בטכנולוגיית אור: החל מ־300 שקל לטיפול (נדרשים שמונה טיפולים בממוצע)
  • אקופונקטורה קוסמטית: כ־200 שקל לטיפול (נדרשים עשרה טיפולים בממוצע)
  • פילינג שטחי: החל מ־300 שקל
  • מזותרפיה קלאסית: כ־800 שקל לאזור טיפול יחיד

 

1,000+ שקל:

  • מזותרפיה ללא מחטים: 1,100 שקל לטיפול (נדרשים שבעה טיפולים בממוצע)
  • גלי רדיו: החל מ־1,600 שקל לטיפול (נדרשים חמישה טיפולים בממוצע)
  • בוטוקס: 1,500־2,000 שקל לאזור, תלוי בריכוז החומר ובמספר האזורים המוזרקים
  • מילוי קמטים באמצעות טסיות דם: כ־3,000 שקל לטיפול (נדרשים כשלושה טיפולים בכל חודשיים, ולאחר מכן טיפול משמר אחת לחצי שנה)

 

1,500+ שקל:

  • מחט מחוממת כתחליף לחומרי מילוי: 1,500 שקל לטיפול. אפשר לראות שיפור ניכר בעומק הקמטים כעבור 2־4 טיפולים
  • חומרי מילוי: החל מ־2,000 שקל למזרק (לעתים יש צורך ב־2־3 מזרקים), והחל מ־1,000 שקל בחומרים הקבועים
  • פילינג בינוני: החל מ־4,000 שקל

 

7,500+ שקל:

  • לייזר: 7,500 שקל לטיפול (לטיפול פנים נדרשים כשלושה טיפולים בממוצע)
  • פילינג עמוק: החל מ־15,000 שקל
  • ניתוח מתיחת פנים וצוואר: 8,000־38,000 שקל
  • ניתוח הרמת פנים: החל מ־50 אלף שקל

 

ייעוץ מקצועי: ד"ר חיים קפלן, מומחה לכירורגיה פלסטית, קוסמטית ומשחזרת; ד"ר אלכס אלטס, רופא עור, מומחה בטיפולים אסתטיים ובמזותרפיה; ד"ר אינס ורנר, מומחית לרפואת עור, נשיאת החברה לכירורגיה דרמטולוגית; זהבית שטנר, קוסמטיקאית רפואית ומטפלת מוסמכת ברפואה משלימה (נטורופתית N.D. ומטפלת ברפואה סינית); זהר ברק־אור, מומחית לטיפולי אנטי אייג'ינג ודיקור קוסמטי ומרצה בקמפוס ברושים; טל ריינהרץ, הבעלים של הסטודיו לעיצוב "שפת גוף", כפר הנגיד; אילנה קרן, קוסמטיקאית ובוגרת B.A בחינוך גופני 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בוטוקס או גלי רדיו? כל השיטות
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים