שתף קטע נבחר

העבודה מציגה: שמונה בעקבות יושב ראש אחד

למרות ההבטחות לקבל החלטות כקולקטיב, נראה כי המתיחות בצמרת שמיניית חברי סיעת העבודה לא תמה עם פרישתו של אהוד ברק. השמונה יתכנסו בבית ברל יחד עם מזכ"ל המפלגה, חיליק בר, לדיון בנושאים שבעתיד: הפריימריז והיו"ר הזמני

מתחים ויצרים כרגיל במפלגת העבודה: הם הבטיחו לעבוד יחד, לקבל החלטות כקולקטיב ולהוכיח כי למפלגת העבודה יש עתיד, אולם נראה כי המתיחות בצמרת שמיניית חברי סיעת העבודה לא תמה עם פרישתו של אהוד ברק. היום (א') אמורים השמונה להתכנס בבית ברל יחד עם מזכ"ל המפלגה, חיליק בר, לדיון בנושאים הרגישים הנוגעים לעתידה של המפלגה. התשעה ידונו בנושאים כמו הקדמת הפריימריז לראשות המפלגה, בחירת יושב ראש זמני לעבודה וכן בצורך לבצע שינויים דחופים בחוקת המפלגה.

 

 

כבר כעת מתגלעים חילוקי דעות קשים בין אלה הרואים עצמם מועמדים לראשות המפלגה בנוגע למועד קיום הפריימריז: ח"כ יצחק הרצוג, הנהנה בסקרים מתמיכה רחבה בקרב מתפקדי המפלגה ומצביעיה,

 מעוניין לקיים בחירות תוך חודשיים-שלושה. הרצוג חושש כי ככל שיעבור הזמן, וככל שייתפקדו יותר חברים למפלגה, יאבד את המומנטום, והסיכוי לכבוש את המפלגה יישמט מידיו.

 

אלא שפרופסור אבישי ברוורמן ועמיר פרץ לא מתלהבים מן הלהיטות של הרצוג, והם מעוניינים לקיים את הבחירות במועד מאוחר יותר, על מנת לפקוד חברים, להכין את התשתית לבחירות וכדי לאפשר להם לסגור את הפער מול הרצוג ומי שלא הודיעה עדיין על כוונתה להתמודד: שלי יחימוביץ'. גם יחימוביץ' ציפתה, עד לפרישתו של ברק מן המפלגה, לזמן היערכות ארוך יותר. אולם כעת, כשנטרפו הקלפים, היא נדרשת לקבל הכרעה מהירה, דבר שאינו מעוניינת בו.


השמונה בבית ברל, בכינוס לאחר פרישת ברק (צילום: עידו ארז)

 

"הבחירות צריכות להתקיים במהירות", אמר הרצוג ל-ynet. "צריך לקיים מפקד של חודש או חודש וחצי, להכין את התשתיות ולרוץ קדימה. אי אפשר שבמשך חודשים ארוכים נמשיך לעסוק בבחירות האלה, ונריב בינינו. צריך להקפיד על מפקד נקי ומסודר, ולקיים את הבחירות כדי שהמפלגה תוכל לצאת לדרך חדשה".

 

ברוורמן, מצידו, נשמע הלילה מוטרד מן המתרחש במפלגה ואמר כי "אני לא יודע מה קורה שם. אני לא רוצה שיהיו קומבינות. עכשיו אני שוקל בכלל מה יהיה הלאה. או שכולם מחליטים יחד, או שאני לא יודע מה יהיה. לקומבינות אני לא אסכים".

 

מועמדים ליו"ר זמני: מצנע, או רון חולדאי?

חילוקי הדעות לא נגמרים רק בנושא הבחירות לראשות המפלגה. התשעה מתקשים עדיין לקבל הכרעה מי ימלא את תפקיד יושב הראש הזמני, עד שייבחר יושב ראש חדש. שמות רבים נזרקו לחלל האוויר, בהם שמו של בנימין בן אליעזר, שהסיכויים שיתמנה לתפקיד, לפי שעה, נראים כמעט אפסיים. בן אליעזר, שרוב חברי הסיעה התנגדו למינויו, הודיע ביום חמישי כי אינו מעוניין בתפקיד, וכי אינו רוצה שיימנו אותו, ובעבודה מעריכים כי "המתנגדים שלו בסיעה הצליחו למנוע את המינוי הזה".

 

השמות שמוזכרים בימים אלה כוללים את ותיקי המפלגה, בהם עוזי ברעם, מיכה חריש, משה שחל, עמרם מצנע ואפילו רון חולדאי. באשר למצנע, עדיין לא ברור האם הוא מתכוון להתמודד על ראשות העבודה. בשבוע שעבר אמר מצנע למקורבים כי לנוכח מצבה של המפלגה, ההתלבטות שלו נמשכת,

 וכי ייתכן שדווקא בגלל הקושי לשקם אותה, יבחר להצטרף ליוזמה פוליטית שמאלית חדשה, ולא לחזור לעבודה. כמו כן, הוזכרו שמות נוספים של ראשי ערים מן הפריפריה החברים בעבודה, וכן  הועלתה האפשרות כי על המזכ"ל, חיליק בר, יוטלו סמכויות יושב הראש. כאמור, גם נושא זה אמור להיות מוכרע בישיבת השמונה עם המזכ"ל.

 

"נדון בכל הנושאים, אבל זה לא יהיה קל כי יש חילוקי דעות רבים", אמר בכיר בעבודה. "גם ההחלטה של הלשכה כי כל התשעה צריכים לקבל את ההכרעות יחד לא מקלה על אף אחד, ועל אף החלטה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לוחצים יד לפני הקרב. יחימוביץ' והרצוג
צילום: עידו ארז
ימונה ליו"ר זמני? מזכ"ל העבודה, חיליק בר
צילום: יהונתן צור ואמיר לוי
מומלצים