שתף קטע נבחר

השרים יצביעו: חופש לכל הנשים ביום האשה?

ועדת השרים לחקיקה תדון בהצעה לציין את היום הבינלאומי בשבתון. וגם: הורים יקבלו העתק דו"ח תנועה של ילדיהם?

רק נשות ישראל יזכו ליום חופש נוסף. כך עולה מהצעת החוק שתעלה מחר (יום א') לדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה. לפי הצעת החוק שיזם ח"כ מוחמד ברכה (חד"ש), ביום האשה הבינלאומי שחל ב-8 במרס יצאו הנשים בישראל ליום שבתון.

 

 

לדברי ח"כ ברכה, "צעד כזה יעמיק בתודעת הציבור הישראלי את הצורך בהגברת הפעילות להשוואת מעמדה של האשה למעמדו של הגבר בכל התחומים". השרים יצטרכו להחליט אם הממשלה תומכת בחוק, ואז הוא צפוי לזכות לרוב בזכות הקואליציה.

 

עוד בענייני מעמד האשה, תדון ועדת השרים גם בהצעת החוק של ח"כ רונית תירוש (קדימה) הקוראת לקבוע שיעור ייצוג הולם של לפחות 50 אחוז נשים בגוף ציבורי ובוועדות המכרזים והמינויים של גוף ציבורי. "הואיל ונשים מהוות כ-51 אחוזים מהאוכלוסייה, ראוי ששיעור זה יבוא לידי ביטוי בייצוגן במגזר הציבורי", ציינה ח"כ תירוש.

 

גם הצעתה של ח"כ דליה איציק תעלה להצבעה. היא מציעה להשוות את התנאים של אם שאינה עובדת בשירות המדינה לאלו של אם שעובדת בשירות המדינה, מבלי שהדבר יפגע בשכרה ובתנאי העסקתה של העובדת. על פי תקנות שירות המדינה, אם עובדת יכולה להיעדר לשעה אחת מהעבודה עד שתינוקהּ מגיע לגיל שנה, ולאחר מכן לעבוד חצי שעה פחות ביום עד שילדיה יגיעו לגיל 12.

 

"סוף לאפליית מתנחלים"

בנושא אחר, ידונו חברי הוועדה בהצעת החוק של ח"כ אורי אורבך (הבית היהודי) שמציעה להוסיף לרשימת השיקולים האסורים באספקת מוצר או שירות ציבורי גם מקום מגורים. בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב כי "חוק איסור הפלייה במוצרים בשירותים ובכניסה למקומות בידור ומקומות ציבוריים נועד לקדם את השוויון ולמנוע הפלייה בכניסה למקומות ציבוריים ובאספקת מוצרים ושירותים".

 

לדבריו, לאחרונה התברר כי גופים, שאמורים לספק מוצרים או שירותים שונים, מפלים קבוצות גדולות באוכלוסייה בגלל מקום מגוריהם. "לעיתים השירותים או המוצרים כלל אינם מסופקים לאותן אוכלוסיות המתגוררות באזורים מסוימים דוגמת היישובים היהודיים ביהודה ושומרון או הכפרים הערביים באזורי הפריפריה ולעיתים השירותים מסופקים, אלא שדרישת התשלום עבורם גבוהה מזו הרגילה", טען ח"כ אורבך, "הצעת החוק מבקשת לתקן מצב זה ממנו נפגעים אזרחים רבים, יהודים ושאינם יהודים".

 

הוא הוסיף: "החוק מאפשר לכל אדם שסבור שהופלה באספקת המוצר או השירות הציבורי מחמת גזע, דת, לאום, מין, ארץ מוצא וכדומה, לתבוע את מי שעיסוקו באספקת המוצר או השירות הציבורי שהפלה אותו בניגוד לחוק".

 

הילד ביצע עבירת נהיגה, ההורים לשיחת נזיפה?

חברי ועדת השרים לענייני חקיקה ידונו בהצעת חוק נוספת של ח"כ תירוש, לפיה במקרה הצורך, יקבלו הורים העתק של דו"ח עבירת תנועה שביצעו ילדיהם ובחלק מהמקרים גם יזומנו למשטרה.

 

בבסיס ההצעה - ההנחה שרוב הנהגים החדשים והצעירים (עד גיל 24) נוסעים במכוניות של הוריהם, שעד כה לא עודכנו באופן רשמי בעבירות התנועה שביצעו ילדיהם.

 

עוד קובעת הצעת החוק כי נהג חדש שיבצע עבירת תנועה עם אותו הרכב שלוש פעמים, יזומן בעליו לשיחת נזיפה במשטרה. "הורה שמשאיר את הרכב לרשות הילד ללא פיקוח, עושה מעשה לא פחות מסוכן מהורה שמשאיר אקדח טעון ללא פיקוח", אמרה ח"כ תירוש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חופש? למה לא. אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים