שתף קטע נבחר

לראשונה בישראל: חלב טרי לרגישים ללקטוז

עד כה היה בארץ רק חלב עמיד מסוג זה. תנובה השיקה מוצר מסוג חדש - חלב טרי המכיל עשירית מכמות הלקטוז שבחלב רגיל, כך שיתאים לרוב האנשים הסובלים מאי-סבילות ללקטוז.

תנובה משיקה מוצר חדש וראשון מסוגו בארץ: חלב טרי דל לקטוז, המכיל עד 0.5% לקטוז. עד כה היה בשוק רק חלב עמיד דל לקטוז. בתנובה אומרים כי המוצר החדש מושק לאחר שכ-15% מהצרכנים הצהירו שהם מעדיפים לצרוך מוצר חלב המקל על פעילות העיכול.

 

 

במצב של אי סבילות ללקטוז, המופיע בדרגות שונות של חומרה, מערכת העיכול שלנו אינה יכולה לפרק את סוכר החלב, וכתוצאה מכך נגרמים שלשולים, כאבי בטן וגזים.

 

"יש לא מעט אנשים באוכלוסייה שנמנעים מחלב בגלל אי סבילות ללקטוז", מסבירה התזונאית טובה קראוזה, חברת עמותת "עתיד" של הדיאטנים והתזונאים בישראל ומנהלת אתר "תזונה טובה". "עם זאת, רבים מסוגלים לצרוך מוצרי חלב דלים בלקטוז, ועבורם חלב כזה עשוי להיות פתרון".

 

קראוזה מוסיפה שאין להתבלבל בחישובים: "חצי אחוז פירושו חצי גרם ל-100 מ"ל. כלומר, חלב דל לקטוז מכיל חצי גרם לקטוז ל-100 מ"ל חלב, כך שכוס חלב של 200 מ"ל מכילה גרם אחד של לקטוז.

 

"זו עשירית מכמות הלקטוז בחלב רגיל, המכיל כ-5 גרם לקטוז ל-100 מ"ל. מאידך, יש אנשים בעלי אי סבילות ללקטוז שלא יסתדרו גם עם כמות זו".

 

הכתבה התפרסמה במוסף "ממון" ב"ידיעות אחרונות".


 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עשירית מכמות הלקטוז בחלב רגיל
צילום: סטודיו ברוך נאה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים