שתף קטע נבחר

מט"ח: הין נגע בשיא מול הדולר - ונחלש

חוסר הוודאות בעקבות האסון הביא הלילה את הין לשיא שלא נרשם מאז מלחמת העולם השנייה - 77.16 ין לדולר. במהלך היום נחלש המטבע היפני לרמה של 78.5 לדולר. בשוק גוברות ההערכות כי הבנק המרכזי בטוקיו יתערב כדי לבלום את התחזקות הין, אשר עלולה לפגוע בייצוא

מגמת ההתחזקות של הין היפני נחלשה מעט היום (ה'): במהלך הלילה הגיע המטבע היפני לרמה של 77.16 ין לדולר - רמת שיא שלא נרשמה מאז מלחמת העולם השנייה (על פי השוואה תיאורטית, כיוון שבאותה תקופה שער החליפין של הדולר ושל יתר המטבעות היה מול הזהב). בכך השלים התחזקות בשיעור של 6.9% במהלך 5 ימי המסחר האחרונים. בשעות אחר הצהריים (18:00 שעון ישראל) נחלש הין והוא נסחר כעת ברמה של 78.5 לדולר.

 

 

את התחזקותו של המטבע היפני ניתן לייחס להערכות, כי ממשלת יפן תצטרך להחזיר למולדת מיליארדים רבים של דולרים המושקעים בנכסים (קרנות) מעבר לים, על מנת לשלם עבור השיקום המסיבי הצפוי במדינה לאור נזקי רעידת האדמה וגלי הצונאמי. מכירת אחזקות המושקעות בנכסים אמריקניים דולריים, והמרתם לינים, תיצור ביקוש למטבע היפני, והציפייה למהלך כזה מחזקת את הין כבר עתה.

 

על רקע התחזקות היפן, גוברות הערכות, כי הבנק המרכזי במדינה (BOJ) עשוי בטווח הזמן המיידי לקחת יוזמה ולהתערב בשוק המט"ח, מתוך מטרה לעצור את התחזקותו המטאורית של הין הגוררת היחלשות של ענף הייצוא במדינה.

 

בהקשר של יפן, ועידת 7 המדינות המתועשות (G7) צפויה להתכנס מחר (שישי) ולדון בדרכים אפשריות לסיוע מתוך מטרה לייצב את המצב הקשה ביפן ולעצור את ההידרדרות בשוקי ההון.

 

כמו המטבע היפני, מרבית המטבעות המובילים בעולם רשמו התחזקות מול הדולר האמריקני.

 

המטבע האירופי רושם בשעה זו (18:00 שעון ישראל) התחזקות בשיעור של 0.86% והוא נסחר סביב רמת 1.4020 דולרים לאירו. זאת, לאחר שמוקדם יותר היום אף קבע רמת שיא בשער 1.4052 דולרים לאירו, רמה שלא נצפתה מאז חודש נובמבר אשתקד.

 

את התחזקותו של האירו ניתן לייחס בין השאר להצלחה שנרשמה בשוק ההנפקות, עת ממשלת ספרד זכתה לביקושי יתר במכירה של איגרות חוב. בנוסף, מקבל המטבע האירופאי רוח גבית מהתחדשות הספקולציות בדבר האפשרות הממשית להעלאת ריבית בגוש האירו כבר בהחלטה הקרובה (אפריל).

 

במסחר המקומי, רושם השקל בשעה זו, לאחר קביעת השער היציג, התחזקות בשיעור מתון של 0.11% מול הדולר האמריקני והוא נסחר סביב רמת 3.558 שקלים לדולר. מוקדם יותר אף קבע רמת שיא יומית בשער 3.5470 שקלים לדולר (במסחר הבין-בנקאי).

 

מעבר להיחלשותו הגלובלית של השטר הירוק, נהנה המטבע הישראלי מהמשך פרסום נתונים כלכליים חיוביים באשר לכלכלה הישראלית. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום את נתון הייצור התעשייתי, דו"ח המודד את התפוקה במגזר העסקי, אשר הציג בינואר זינוק חד בשיעור של 2.6%, לאחר שבחודש הקודם הציג נסיגה בשיעור של 0.1%.

 

בנק ישראל קבע היום את שערו היציג של הדולר על 3.562 שקלים לדולר, עליה של 0.028% משערו היציג אתמול. שערו היציג של האירו נקבע על 4.9879 שקלים לאירו, עליה של 0.502% משערו היציג אתמול.

 

הכותב הוא מנהל חדר המסחר בבנק מרכנתיל


פורסם לראשונה 17/03/2011 16:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
G7 ינסו לסייע. המטבע היפני
צילום: Index open
מומלצים