שתף קטע נבחר

בגלל שביתת העו"סים: התינוקת גרה בביה"ח

זוג הורים לתינוקת, שנולדה מאם פונדקאית, כבר תקועים חמישה ימים בבית החולים רמב"ם בחיפה, רק בגלל שאין מי שיחתום להם על טפסי אפוטרופוסיות וישחררם הביתה. "ממש אטימות", אמר האב בכאב והאשים את העובדים הסוציאליים

לאחר שהמשא ומתן עם האוצר נקלע שוב למבוי סתום, נכנסה היום (א') שביתת העובדים הסוציאליים לשבוע הרביעי. בינתיים, נראה כי מפלס הנפגעים ממשיך לעלות ואיתו גם הטענות נגד ועדת החריגים של העובדים הסוציאליים. גם הערב נמשכות המחאות כשמאות מפגינים חסמו את הכביש ברחוב אינשטיין בתל אביב, סמוך לאוניברסיטה. 

 

 

אחד המקרים הנוגעים ללב מתנהל מאז יום רביעי האחרון בבית החולים רמב"ם בחיפה. שם "תקועים" זוג הורים עם בתם שנולדה מאם פונדקאית. בגלל השביתה, לא יכולים השניים לחתום על המסמכים המאשרים שהם האפוטרופוסים של התינוקת ובינתיים שוהה בתם בבית החולים.

 

"במשך 10 שנים אנחנו מנסים להביא לעולם ילד בדרך הרגילה, ללא הצלחה", סיפר האב, "אני בן 41 ואשתי יותר מבוגרת ממני, ואחרי כל כך הרבה שנים הבנו שהדרך היחידה שבה אנחנו יכולים להיות הורים היא באמצעות פונדקאות. זה היה תהליך ארוך ואנחנו רק מחכים שנוכל כבר להביא את הילדה שלנו הביתה".

 

על פי החוק, האפוטרופוס הראשון על תינוק שנולד לאם פונדקאית היא פקידת הסעד משירותי הרווחה לילד, והיא מעבירה את האפוטרופסות להורים. אלא שבמקרה הנוכחי, בגלל השביתה, לא רשאים העובדים הסוציאליים לחתום על המסמכים, ובינתיים נאלצים ההורים והתינוקת להישאר בבית החולים.

 

"פנינו לוועדת החריגים של העובדים הסוציאליים עם המקרה שלנו", ציין האב והוסיף בכאב: "והם אמרו שאין מקום לאישור חריג כי לא מדובר בסכנת חיים. זו ממש אטימות. מה? ילדה בריאה שנמצאת בבית החולים זה לא סכנת חיים? היא יכולה להידבק בכל מיני מחלות. ומה איתנו? ההורים? שלמרות כל הקושי אנחנו צריכים להגיע כל יום בנסיעה של כמה שעות לבית החולים ואחר כך חזרה? הם חייבים להתחשב גם בדברים האלה".

 

גם מנהלת השירות הסוציאלי בבית החולים רמב"ם, רוני גגין, אמרה כי השהייה הממושכת של התינוקת בבית החולים אינה טובה עבורה. "בית חולים הוא אינו מקום לגדל בו תינוקות, ובוודאי שההמתנה גורמת נזק נוראי להורים ולמשפחה כולה. הם כבר היו צריכים להיות עכשיו בבית בתור משפחה חדשה, להתחיל בתהליך החיבור עם התינוקת", אמרה.

 

בבית החולים ציינו כי כל המעורבים במקרה היו מוכנים לחתום על המסמכים הנחוצים ורק הדחייה של ועדת החריגים מעכבת את שחרור התינוקת. "אלה פשוט אנשים שקטים ונעימים שלא נעים להם לעשות רעש ולהיחשף, ומשום כך אין די לחץ על הוועדה", אמר גורם בבית החולים.

 

באיגוד העובדים הסוציאליים מפנים את האשמה לכיוון משרד האוצר: "לצערנו אוזניו של משרד האוצר אטומות לדרישות העובדים הסוציאליים. עם כל הכאב שגורמת השביתה ועם כל נזקיה, כולל לאותה תינוקת בבית חולים, זה השלטר היחיד שיש לנו כדי שיידעו וישמעו על מאבקנו. הכתובת לאי מתן מענה במקרה הזה היא משרד האוצר ולא העובדים הסוציאליים שנמצאים בשביתה חוקית".

 

בהכנת הידיעה השתתפה מיטל יסעור בית-אור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האב בבית החולים
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים