שתף קטע נבחר

שותפתו של גולדסטון מוחה: "הדו"ח בעינו עומד"

מי שקיווה שהאו"ם יירד מהעץ עקב דברי החרטה של השופט הדרום-האפריקני לא יקבל כל כך מהר את מבוקשו. הינה ג'ילאני, אחת מ-4 חברי הוועדה, אמרה כי דבר לא ישנה את תוכן הדו"ח המקורי. מועצת זכויות האדם: לא נבטל דו"ח בגלל מאמר בעיתון

שלושה ימים אחרי שריצ'רד גולדסטון הביע חרטה מסוימת על מסקנותיו בדו"ח שבו הואשמה ישראל בפשעי מלחמה ב"עופרת יצוקה", יש בצוות שלו לפחות אדם אחד שאינו מוכן לחזור בו מהדברים. עורכת הדין ופעילת זכויות האדם הפקיסטנית הינה ג'ילאני דחתה את דבריו במאמר ב"וושינגטון פוסט", וטענה כי הדו"ח עומד בעינו. לדברי, הצהרותיו הלא-רשמיות "אינן מפריכות את הממצאים".

 

החזרה בתשובה של גולדסטון - כותרות אחרונות:

 

בראיון ל-Middle East Monitor שפורסם אתמול (יום ג') אמרה ג'ילאני: "שום תהליך או הליך מתקבל על הדעת לא יביא לביטול דו"ח האו"ם; אם זה אכן יקרה, זה ייתפש כצעד חשוד. האו"ם אינו יכול לאפשר פטירה מעונש, ויהיה עליו לפעול אם ברצונו להישאר גוף מושל בינלאומי מהימן".

 

ג'ילאני הייתה חלק מהצוות של גולדסטון שבחן את מעשיהן של ישראל וחמאס במהלך המבצע שנערך בעזה בין דצמבר 2008 לינואר 2009. שני החברים הנוספים מלבדם היו כריסטין צ'ינקין ודזמונד טרוורס, והם טרם התייחסו בפומבי להרהורי החרטה של גולדסטון.


מועצת זכויות האדם. כעת דעת גולדסטון לא מתאימה להם (צילום: AFP)

 

בראיון אמרה ג'ילאני כי הדו"ח עודנו מסמך חשוב. לדבריה, כעת על מועצת הביטחון להמשיך ולחקור כדי לראות כיצד שני הצדדים - ישראל וחמאס - הפרו את החוק הבינלאומי במהלך הלחימה. היא הדגישה כי דבר לא ישנה את תוכן הדו"ח המקורי שהועבר לאו"ם.

 

מועצת זכויות האדם: זו רק דעתו של גולדסטון

במאמר שפרסם ב"וושינגטון פוסט" בשבת הביע השופט הדרום-אפריקני צער על כמה היבטים של הדו"ח עליו הוא חתום, כולל על הטענה שמופיעה בו, לפיה ישראל פגעה במתכוון באזרחים. הוא אמר כי לו היה יודע אז את כל אשר ידוע לו היום, הדו"ח היה נראה אחרת. עם זאת הוא שב ומתח ביקורת על ממשלת ישראל, שסירבה לשתף איתו פעולה. הוא תקף את חמאס על שבניגוד לישראל, לא חקר את מעשיו שלו.

 

למרות התקווה בישראל שדברי גולדסטון יגרמו לאו"ם לדחות בדיעבד את מסקנות הדו"ח, שאומץ על-ידי העצרת הכללית

ומועצת זכויות האדם של הארגון, לא צפויה פעולה מיידית בכיוון זה מצד האו"ם. דובר מועצת זכויות האדם של האו"ם, שיזמה את הדו"ח ונחשבת לגוף עוין במיוחד לישראל, אמר לפי דיווח בעיתון הבריטי "גרדיאן": "האו"ם לא יבטל את הדו"ח על בסיס מאמר בעיתון. העמדות שגולדסטון הביע הן דעותיו האישיות בלבד".

 

כדי לקדם מהלך שבמסגרתו יבוטל אימוץ הדו"ח, נדרשת פנייה רשמית וכתובה של גולדסטון, שתזכה לגיבוי פה אחד של שלושת עמיתיו לוועדה, או לחילופין קיום הצבעה בנושא בעצרת הכללית של האו"ם או במועצת זכויות האדם שלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופט גולדסטון. פילוג בוועדה
צילום: AFP
הרס בעזה אחרי "עופרת יצוקה"
צילום: AFP
מומלצים